Salibandyliigan mestaruus katkolla – Sunnuntaina Jyväskylän jäähalli juhlii

Juhliiko Happee mestaruutta ennätysyleisön edessä? Kuva: Anssi Koskinen

Juhliiko Happee mestaruutta ennätysyleisön edessä? Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliigan finaalit ovat edenneet ratkaisevaan pisteeseen. Happee kävi tekemässä viime lauantaina uskomattoman ryöstöretken Tampereelle, kun se kaatoi Classicin heidän kotikentällään jopa lukemin 2-11. Happee johtaa finaalisarjaa nyt otteluvoitoin 2-1 ja sarja on katkolla jyväskyläläisille sunnuntaina Synergia-areenalla. Happee on tehnyt hienoa työtä ottelun markkinoinnissa ja halliin on myynnissä enää seisomapaikkoja. Happeen edellinen katsojaennätys on toisesta finaaliottelusta, kun Monitoimitalo oli loppuunmyyty ja katsojia oli 1144. Luvassa on kenties kaikkien aikojen Salibandyliiga-tapahtuma, jonka eteen Happeen taustavoimat ovat tehneet viikossa uskomattoman työmäärän. Vuonna 2002 Joensuussa pelatussa Josba-Oilers finaalissa katsojia oli lähes 6000 ja tätä ennätystä ei Jyväskylän jäähallin kapasiteetin takia tulla rikkomaan.

Happee vahvoilla

Happee ei ole tämän kauden pudotuspeleissä hävinnyt yhtään kotiottelua – kuusi ottelua ja kuusi voittoa. Tosin kaikki aiemmat pelit on pelattu Happeelle tutussa Hirviteatterissa Monitoimitalolla. Nyt Hirviteatteri siirtyy jäähalliin ja nähtäväksi jää pystyykö jyväskyläläiset pitämään kotikenttäetunsa hieman vieraammassa ympäristössä. Happeella on kuitenkin nyt henkinen yliote Classicista. Viime lauantaina hirvilauma löi sellaisen statementin pöytään Tampereella, että nähtäväksi jää onko Jarkko Rantalan valmentama ryhmä pystynyt nuoleskelemaan haavansa viikon tauon aikana. Happeen on jatkettava kovaa työntekoa, jolla se pystyi iskemään Classiciin edellisessä ottelussa. Jos työmäärä jatkuu samanlaisena, on jyväskyläläisiä erittäin vaikea kaataa.

Kuka kantaa vastuun Classicissa?

Classic on selkä seinää vasten ja nähtäväksi jää millaiset käärmekeitot joukkue on pystynyt pitkän tauon aikana keittämään. Salibandypiireissä ei ole enää mikään salaisuus se, että Classicin valmentajan ja pelaajien välit rakoilivat pahasti Indians-puolivälieräsarjan jälkeen. Kokeneet pelaajat eivät ole tyytyväisiä Rantalan toimintapaan johtaa joukkojaan ja osa kokeneista pelaajista on tehnyt jo sopimuksen ensi kaudeksi muualle kuin Classiciin. Classicin tulee pelata sunnuntaina yhtenäisesti koko sydämellään, muuten käy kalpaten. Pudotuspeleissä Classicin selkärankana toiminut Jussi Pihan johtama kakkoskenttä on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa tasakentällisin vain yhden maalin. Classicista on noustava uusia vastuunkantajia, jos finaalisarjaa halutaan vielä venyttää viidenteen peliin, joka pelataan tarvittaessa maanantaina Tampereella.

Nouseeko Classic suosta? Kuva: Anssi Koskinen

Nouseeko Classic vielä kamppailemaan Suomen mestaruudesta? Kuva: Anssi Koskinen

Miten käy?

Sunnuntain ottelusta tulee varmasti erittäin tiukka, niin kuin näiden kahden hienon joukkueen välillä on totuttu näkemään. Classicin muutosvalmius on kysymysmerkki. Se on pelannut koko kauden samoilla kentällisillä ja penkiltä ei uusia ratkaisijoita löydy. Samoin pallollinen- ja pallotonpeli on ollut jo vuosien ajan tuttua huttua vastustajille. Mielenkiinnolla odotetaan miten Classic muuttaa pelitapaansa vai luottavatko he edelleen vanhaan tuttuun ja turvalliseen. Happeella on nyt valtit käsissään. Se pystyy muuntamaan pelitapaansa vastustajan mukaan ja heiltä löytyy ratkaisijoita myös penkin päästä. Happeen maalivahti Eero Kosonen on vetänyt kahdessa viimeisessä ottelussa pidemmän korren virkaveljestään Pekka Niemisestä. Classic-käskijä Rantala voi hyvin laittaa nuoren Lassi Torisevan sunnuntaina luukulle. Se olisi nuorelle torjujalle aika kova paikka. Rantala on osoittanut kuitenkin kauden mittaan kovaa luottoa Torisevaa kohtaan ja tällä siirrolla joukkueen valmentaja saattaa yrittää herätellä joukkuettaan.

Happee tulee kuitenkin viemään tiukan ottelun hurjasti kannustavan yli 4500 silmäparin edessä. Joukkue on sitoutunut 100 %:sesti pelaamaan hirvilogolle. Tähän Classicin on vaikea vastata ja niin kuin Perjantaibetseissä ennustettiin, Happee tulee juhlimaan historiansa ensimmäistä mestaruutta.

4. finaali nähtävissä suorana YLE:n TV2:sen Urheiluviikonlopussa su 20.4. klo 15.50 alkaen.

Mahdollinen 5. finaali Classic-Happee Tampereella ma 21.4. klo 12.30. YLE näyttää myös mahdollisen 5. finaalin suorana.