Salibandyliigan puheenaiheet: SPV ja EräViikingit iskussa

Salibandyliigasta ollaan taitettu noin kolmannes. Osa joukkueista on pelannut selvästi yläkanttiin, kun taas osa on flopannut. Niputimmekin sarjan tämän hetken kuumimpia puheenaiheita, jotka sisältävät muun muassa hiljattain valitun maajoukkueen, liekehtivät EräViikingit ja konttaavat Koovee ja Happee.

Uudistunut SPV tekee tulosta

Seinäjokisille ennakoitiin vaikeaa kautta puolivälieriin jääneen joukkueen heikennyttyä kesän aikana paperilla. Toisin on kuitenkin käynyt, sillä SPV on voittanut kahdeksasta pelaamastaan ottelusta kuusi ja löytyy sarjataulukosta sijalta 4. Ilotulitusta on johtanut etenkin ykkösketjun oikeaan laitaan istutettu Jari Hankkio, joka on tällä hetkellä aurinkoakin kuumempi. Myös puolustuspään hankinnat, Matias Veikkola sekä Tuomas Mustonen etunenässä ovat olleet mainioita punanuttujen alakerrassa.

Etenkin nousu 5–1-tappioasemasta voittoon hallitsevan mestarin Classicin vieraana oli väkevä osoitus Speven henkisestä vahvuudesta. Tätä menoa Seinäjoella ollaan sittenkin mitalijahdissa.

Herätys Happee!

Kausiennakoissa kärkikaksikon kovimmaksi haastajaksi povattu Happee on ollut sarjan pahin floppi. Edellisessä katsauksessa huomiota kiinnitettiin erityisesti Happeen surkeaan maalivahtipelaamiseen, mutta tällä kertaa koko hirvirykmentti ansaitsee pyyhkeitä. Kapteeni Petri Kaukon plusmiinus-tilasto: -7 kertonee kaiken olennaisen Happeen alkukauden tekemisestä.

Viimeisestä viidestä pelistään Happee on voittanut vain yhden ja tuokin voitto tuli kotikentällä Oulun Luistinseurasta, tuomarin loppuhetkillä vieraille antaman heppoisen jäähyn turvin. Vierailut Indiansin ja M-Teamin luona tarjoavat syväjäässä oleville hirville mahdollisuuden kääntää kurssi.

Koovee kulkee tappiosta tappioon

Kooveeta povailtiin taistelemaan pudotuspelipaikasta, mutta nähdyn kaltaisilla esityksillä tamperelaisilla tekee tiukkaa säilyä sarjassa. Ainoastaan yhden ottelun voittanut Koovee majailee toiseksi viimeisenä ja maalierokin on lohduttomasti 16 pykälää pakkasella.

Alkukaudesta Koovee pelasi yltiörohkealla pelitavalla, joka kostautui, mutta esimerkiksi viime viikonloppuna Espoossa nähty maltillisempikaan karvaaminen ei tuottanut tulosta. Oilers pöllytti Kooveeta 8–1. Tamperelaiset häviävät liikaa kaksinkamppailuja ja maalia vartioivan Arvid Vonkin takaa ei juurikaan onnistujia löydy.

Murhaavat EräViikingit

Sarjan piikkipaikkaa miehittävät EräViikingit ovat löytäneet kovan vireen. Kauden toisessa pelissään Classicille ainoan tappionsa kärsinyt ryhmä liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa, eikä loppua näy. Edes Lauri Kapasen ikävä polvivamma ei näytä hidastaneen helsinkiläisiä.

Jyri Korsman on saanut EräViikingit kovaan iskuun. Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandyliiga

Jyri Korsman on saanut EräViikingit kovaan iskuun. Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandyliiga

Huippukovalla hyökkäysosastolla operoiva EräViikingit on hyvin valmennettu ryhmä Jyri Korsmanin johdolla. Esimerkiksi 9–1- ja 11–1-voittoihin päättyneissä kotipeleissä OLS:aa ja Indiansia vastaan joukkue piti niin kovaa tempoa, etteivät vierailijat yksinkertaisesti pysyneet kyydissä. EräViikinkien todellinen taso mitataan luonnollisesti kärkiryhmiä vastaan, mutta pelin taso ja kärkipelaajien vahva esimerkki lupaavat hyvää kevättä ajatellen.

Oilers ei pärjää isommilleen

Jos Espoon ”kakkosjoukkue” Indians on lentänyt, on Oilersilla ollut huomattavasti vaikeampaa. Sarjataulukon perusteella Oilers on iskussa, sillä öljymiehet ovat tällä hetkellä kolmantena. Todellisuudessa joukkue on vakuuttanut ainoastaan heikon Koovee vieraillessa Tapiolassa. Muuten Oilers on raapinut niukkoja voittoja heikommista vastuksista.

Se mistä Oilers-kannattajien kannattaisi olla huolissaan on joukkueen esitykset kärkiryhmiä vastaan. EräViikingit tyrmäsivät Oilersin syyskuussa 9–4 ja Classic pisti tällä viikolla vielä paremmaksi voittaen espoolaiset 9–3. Kummatkin otteluista pelattiin vieläpä Espoossa. Niukat voitot M-Teamista tai Nokian KrP:stä eivät paljoa lämmitä, jos joukkue on täydellinen vastaantulija kärkikaksikkoa vastaan.

Maajoukkuevalinnat puhuttivat

Joulukuun MM-kisoihin valmistautuva Suomen maajoukkue antaa viimeisiä näyttöjään marraskuun alussa Ruotsin Växjössä pelattavassa Euro Floorball Tournamentissa. Classicin mestariksi torjunut Lassi Toriseva sai ansaitun näytönpaikan maajoukkueessa ja myös liigan kuumin Hankkio on matkassa debytanttina. Vähemmän yllättäen myös Mika Kohonen on mukana vaikka harva näkee lajilegendalle enää käyttöä kansainvälisillä kentillä.

Petri Kettusen valinnat olivatkin varsin odotettuja, mutta se että joukkueessa on ainoastaan kaksi rightin hyökkääjää (Peter Kotilainen Eemeli Salin) on yllättävää. Kapasen loukkaantumisen tiedettiin aiheuttavan päänsärkyä ketjukoostumusten valinnassa, mutta esimerkiksi kovassa vireessä olleen Casper Pfitznerin poisjättäminen oli erikoista. Pahat kielet kertovat Oilers-hyökkääjän missanneen yhden kesäleireistä, jonka vuoksi mies ei ole maajoukkueen mukana. Toki voi olla, että puolustajaksi siirretty Tero Tiitu siirretään hyökkääjäksi ja luottoratsu on muodostamassa jarrukenttää yhdessä Kohosen kanssa.

Kansikuva: Juha Käenmäki / Salibandyliiga