Eibar – Levante

No nyt! Kommuunin salibandyasiantuntijalle myönnettiin ansaittu vapaapäivä kahden perättäisen osuman myötä. Ensin SSV teurasti raumalaisen puulaakijoukkueen 15-3, ja lauantaina Hirviteatterissa kotijoukkue oli läheltä piti -sulamisen jälkeen vahvempi maalein 5-4.

Sunnuntaihin herättiin vetämällä tyylikkäästi omalta lapulta ohi Real Sociedadin ja Granadan väliseen matsiin molempien joukkueiden maali, joten onni kaikille ettemme ehtineet sitä auki kirjoittaa.

Katseet suunnataan sen sijaan illalle ja sympaattisen kyläseura Eibarin ja madafakin Levanten kohtaamiseen. Eibar on hävinnyt kolme perättäistä ottelua (Bilbao vieraissa 5-2, Malaga kotona 1-2, Atléti vieraissa 3-1), mutta se ei missään nimessä ole ollut huono noissa otteluissa.

Nyt vastassa on sarjan huonoin joukkue Levante, joka on vuosia luottanut maagiseen maalivahtipelaamiseen. Tänä vuonna ei Ruben eikä Diego Mariño ole pystynyt kovaan huutoon vastaamaan. 23 ottelussa omissa on soinut peräti 43 kertaa samalla kun verkko on heilunut vain 0.91 kertaa ottelua kohden. Vähemmän yllättäen Levante löytyy sarjan hänniltä. Vieraissa joukkue on onnistunut voittamaan kerran, pelaamaan kahdesti tasan ja häviämään kahdeksan kertaa maalieron näyttäessä tylyä lukemaa 9-24. Eibarilla on vielä kaikki mahdollisuudet taistella kauden loppuun saakka paikasta Eurokentille. Viime vuonna Eibar hyytyi kauden loppua kohden tuloksellisesti, mikä kieltämättä näyttää olevan myös tämänhetkinen trendi.

Mutta. Eibar on pelannut hyvin, vaikka kolmessa ottelussa takkiin on tullutkin. Nyt se pääsee pelaamaan uskollisten faniensa edessä Ipurua Municipal -stadionilla, jossa se on esiintynyt varsin kelvollisesti voittaen kuusi, pelaten kolme tasan ja häviten vain Madridin kahdelle suurelle sekä kovassa kunnossa olevalle Malagalle.

Eibarilla on aavistuksen verran varamiehinen puolustuslinja, sillä poissa ovat niin David Junca, Aleksanda Pantic, Ivan Ramis kuin Antonio Lunakin. Lunan ja Juncan poissaolo tekee Eibarin vasemmasta laidasta aavistuksen verran haavoittuvaisein, mutta emme usko Eibarin siltikään kaatuvan tähän.

Myös Levantella on poissaoloja. Keskikentältä ovat poissa Jefferson Lerna, Ruben Garcia ja vähäisellä roolilla ollut Jose Mari. Puolustuksesta poissa ovat Ivan Lopez, Juanfran sekä Pedro Lopez.  Merkittävin poissaolija on Eibarin keskikenttäpelaaja Keko Gontan. Mikäli Eibar onnistuu hänen poissaolonsa paikkaamaan, homma skulaa ja voitto tipahtaa taskuun.

Vetovihje

Me hyppäämme Eibarin kelkkaan. Markkinat ovat ylireagoineet kolmeen peräkkäiseen tappioon. NordicBetin kerroin 1.90 kelpaa peleihin mukaan  55 % arviolla. Kohteeseen pääset käsiksi tästä linkistä!