Enemmän kuin ottelu – Més que un partit

Vetomiesten tiistai kääntyi voitolliseksi illan Bilbao-Barcelona -matsin kahden osuman myötä. Vielä varsin kapean otannan (10 vetoa) pohjalta palautusprosentiksi on muodostunut 94.8. Kuten olemme jo todenneet aiemmin, vaikka lukema olisi 180 %, ei sitä kannata näin lyhyellä aikavälillä tiirailla. Katsotaan tilannetta uudestaan 1-2 kuukauden päästä.

Tänään jätämme säbän ja lätkän väliin ja perkaamme illan isointa korismatsia, Euroliigassa pelattavaa El Clásicoa Real Madridin ja FC Barcelona Lassan välillä. Ottelu alkaa klo 21.45 ja se on katsottavissa Viaplaypalvelussa

Enemmän kuin ottelu – Més que un partit

Petteri Sihvonen on esittänyt, ettei urheilua ja politiikkaa pidä sotkea keskenään. Vetomiesten liikuntatieteilijä nauraa väitteelle ja pitää sitä täysin naiivina haihatteluna. Urheilu ja politiikka ovat erottamaton osa ihmisten sosiaalista kanssakäymistä. Niin kauan kuin on ihmisiä, on urheilua ja politikointia jossain muodossa. Kahta läheisesti jokapäiväiseen elämään liittyvää ilmiötä ei yksinkertaisesti voi erottaa toisistaan. Ihmisillä on aina omia mielipiteitä, tarkoitusperiä ja tavoitteita, eivätkä ne katoa urheillessa tai politiikkaa tehdessä mihinkään.

Miten tämä liittyy illan otteluun? Espanjan kipeä sisällissota vuosina 1936-1939 ja sitä seuranneen kenraali Francisco Francon 36 vuoden diktatuurin arvet eivät vieläkään ole täysin parantuneet. Riippuen vastaajasta Francon aika oli kauheaa espanjan vähemmistöille, kuten katalaaneille ja baskeille. Vähemmistöjen urheiluseurat, kuten FC Barcelona, olivat tärkeässä roolissa tuomassa kansalle iloa ja toivoa sekä pitämällä omia perinteitä yllä keskellä sortoa. Menneisyys on kietoutunut erottamattomana osana FC Barcelonan seuraidentiteettiin ja seura on kietoutunut erottamattomana osana katalonialaiten ihmisten identiteettiin.

Voimme leikitellä ajatuksella, että olisiko Katalonian itsenäisyysliike niin voimissaan kuin se tänä päivänä on ilman FC Barcelonan avointa tukea itsenäistymiselle.

Franco oli avoimesti Realin mies, mikä on luonut isoja, yhä nykyään näkyviä jännitteitä Realin ja Barcelonan välille. Seurojen väliset ottelut ovat enemmän kuin otteluita, sillä tietyssä määrin niissä kilpaillaan kansallisesta paremmuudesta ja kyllä, politiikasta.

Vetovihje

Asiaan. Real Madrid on kompastellut vuoden 2016 aikana useamman kerran, eikä joukkueen peli ole vakuuttanut. Barcelonan peli on ollut suhteellisen hyvin uomissaan, vaikka etenkin Eurokentillä vierasottelut ovat olleet vaikeita.

Barcelona vei joukkueiden edellisen kohtaamisen Madridissa joulukuun 27. korein 84-91. Tänään isänniltä puuttuu heidän paras pistemiehensä Sergio Llul sekä kokenut Rudy Fernández. Barcelona pääsee paremmista lähtökohdista otteluun, sillä tietojemme mukaan vain Tomáš Satoranský on ottelusta sivussa.

Lyhyestä virsi kaunis. Me uskomme tänään Barcelonan mahdollisuuksiin hakea jopa suora voitto. Iskemme silti lapulle vierasvoiton +3.5 pisteen tasoituksella. Kerroin 1.90 kelpaa enemmän kuin paremmin. Lisäksi iskemme yhden pelaajakohtaisen vedon tulille: Juan Carlos Navarron yli 10.5 pistettä. La Bomba syttyy varmasti Realia vastaan, ja voi olla että mies heittelee rajan yli pelkillä kolmosilla.

Vetovalinnat: 

FC Barcelona Lassa +3.5 @ 1.90
Juan Carlos Navarro yli 10.5 pistettä @ 1.85

NordicBetin kohteisiin pääset käsiksi tästä linkistä!

Kuva: Getty