Ja viskipullo menee…

Esitimme ennen pesisfinaaleja TurtleBetin pesisniiloille haasteen; kumpi osapuoli on paremmin kartalla Superpesiksen finaaleista ja osuu NordicBetin pesisfinaalien pelaajakohtaisista vedoista useamman. Panoksena ei enempää eikä vähempää kuin viskipullo sekä kiistaton oikeus julistautua hallitsevaksi pesistietäjäksi.

Kohteiden purku

Mestari Vimpeli vs. Sotkamo: 2-3, Sotkamo

Ensimmäisenä kohteena oli tiedettävä kumpi joukkue mestaruuden vie.Mestaruuden ratkeaminen venyi viidenteen finaaliin, mutta lopulta Jymy oli paremman ulkopelinsä myötä selkeästi edellä. Molemmat osapuolet nappasivat taskuunsa Sotkamon ja sitä myötä ensimmäisen osuman. Tilanne 1-1.

Enemmän lyötyjä finaalisarjassa Puputti vs. Kohonen: 4-8, Kohonen

Ennakkoon todella mielenkiintoinen pari, jossa lopulta runkosarjassa lyöntiennätyksensä uusiksi laittanut Toni Kohonen oli selkeästi parempi. Puputille ei tullut kotiutustilannetta, joten miehen ainoiksi lyödyiksi juoksuiksi jäivät 4. finaalissa lyödyt 1+3. Kode iski tauluun viidessä ottelussa kahdeksan lyötyä, joten tämä pari selkeästi Kohoselle.

Molemmat osapuolet liputtivat tässä Puputin suuntaan, eikä kumpikaan osannut aavistaa ettei Pudelle tule tilannetta. Tästä molemmille huti ja tilanne edelleen tasan 1-1.

Enemmän lyötyjä finaalisarjassa Mäkelä vs. Roope Korhonen: 11-11, tasapeli

Tässäkin olimme TurtleBetin kanssa samoilla linjoilla: Roope on Roope, ja tulivuori purkautuu. Mutta, Mäkelä hiipi kaikkien ennakkoaavistusten vastaisesti pois Kohosen rintataskusta ja iski viidessä ottelussa kunnioitettavat 11 juoksua – täsmälleen saman määrän kuin Roope Korhonen. Tämä siis jäi pushiksi, ja panos palautui. Luonnollisesti siis ei kummallekaan myöskään osumaa, sarja edelleen tasan 1-1.

Tuodut juoksut Isoketo vs. Piiponniemi: 5-13, Piiponniemi

Pari, jossa Faneille.com oli eniten kujalla. Odotimme Isokedon jatkavan hyvää kentällemenovirettään ja Mikko Kanalan vievän häntä yhdessä Sami Haapakosken kanssa kolmoselle lähes 85 % tehoilla. Toisin kävi. Isokedon kärkilyönnit onnistuivat 28/42, eivätkä Kanala ja vatsatautinen Haapakoski onnistuneet. Juoksut kirjattiin Piiponniemen eduksi kahdeksan erolla, joten ei oltu edes lähellä. Tämän parin TurtleBet haistoi ja sitä myötä johtoon 2-1.

Tuodut juoksut Mikko Kanala vs. Niko Korhonen: 7-11, Korhonen

Tässä asetelmat kääntyivät päälaelleen. Onnistuimme haistamaan Korhosen hurjan finaalivireen (1+2 lyötyä, 35/45 kärkilyönnit ja 11 tuotua) ja luotimme häneen kuin Kohoseen. Luotto kannatti ja Gorba hoiti homman tyylikkäästi kotiin. TurtleBet liputti tässä Kanalaa, joka pelasi uransa parasta pesäpalloa – se ei vain riittänyt. Sarja tasan 2-2.

Kärkilyönnit Mikko Kanala vs. Niko Korhonen: 34-35, Korhonen

Ero se on niukkakin ero. TurtleBet liputti tässä Kanalaa, me Korhosta yllä esitetyin perusteluin. Luotto maksoi itsensä takaisin, joten Faneille.com johtoon sarjassa 3-2.

Kärkilyönnit Sami Haapakoski vs. Antti Hartikainen: 18-31, Hartikainen

Ehkäpä tekijä, joka ratkaisi mestaruuden. Puolikuntoinen, vatsataudista kärsivä Haapakoski ei ollut parhaimmillaan ja kirjautti hänelle todella vaatimattomat onnistumiset 18/38 (47,3 %). Samaan aikaan Hartikaisen ei tarvinnut esittää mitään ihmeellisyyksiä, vaan mies siirteli nopeita kärkietenijöitä varmasti eteenpäin. Hartikaiselle kirjattiin 31 kärkilyöntiä 46 yrityksestä, joten onnistumisprosentiksi kirjattiin suht vaatimaton 67,4.

Haapakosken oltua sivussa yhdestä ottelusta, ei tässä ollut loppuen lopuksi kahta sanaa. Hartikainen vei, Haapakoski vikisi. Molemmat osapuolet veikkasivat tässä Haapakoskea, joten huti molemmille. Kohteen ollessa viimeinen pelikohde, tarkoittaa tämä sitä että Faneille.com kruunataan viskipullon myötä syksyn 2015 kiistattomaksi pesistietäjäksi. Viskipulloa odotellessa!

Sivuhuomiona voidaan todeta myös, että jos Sotkamon pelaajat veivät yhtä pushia lukuunottamatta kaikki pelaajakohtaiset H2H-vedot, mestaruus ei ole yllätys.

Kuva: SuperJymy Oy