Vetonurkkaus: Juuteille tiedossa hankala avausottelu MM-jäillä

Faneille.com LogoKiinnostaako futiksen MM-kisat paikan päällä? – Voita matka jalkapallon MM-finaaliin Moskovaan!

Tanskassa pelattavat jääkiekon MM-kisat polkaistaan tänään käyntiin neljällä ottelulla. Koska NHL-pelaajia ei Etelä-Korean Olympialaisissa nähty, herättävät tämän vuoden kisat ehkä hieman enemmän mielenkiintoa aikaisempiin vuosiin verrattuna. Betsien puolesta tartumme kiinni kisaisäntien avausotteluun.

Saksa – Tanska: Saksa ml (Betsafe: 2,09)

Kisojen isäntämaa Tanska saa avausottelussaan vastaansa kevään Olympialaisten jättiyllättäjän Saksan. Tarjolla on molemmille joukkueille äärimmäisen arvokkaat pisteet, sillä juuri Tanska ja Saksa ovat vahvimmat ehdokkaat taistelemaan B-lohkon viimeisestä jatkopaikasta suurmaiden jälkeen.

Tanskaa ei Olympialaisten kiekkokarkeloissa nähty, mutta MM-kisoissa jalkeilla on varsin taidokas nippu. Joukkueen NHL-tähdet Frans Nielsen ja Oliver Björkstrand tuovat rutkasti kiekollista osaamista, ja laatua löytyy myös Peter Reginin johtamasta Jokerinelikosta. Maalia vartioi Toronto Maple Leafsin huippuvahti Frederik Andersen, joten mahdollisuuksia Tanskalla kyllä on. Viime vuosina Tanskan menestys MM-jäillä on ollut vähäistä – pudotuspeleihin juutit ylsivät viimeksi kaksi vuotta sitten, mutta muuten on ollut hiljaista.

Saksan joukkue on nuorentunut huomattavasti kevään Olympiajytkystä, mutta samalla mukaan on saatu tiettyjä täsmävahvistuksia. Joukkueen suurin tähti on tietysti Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Leon Draisaitl, jonka harteilla makaa valtava tulosvastuu. Puolustuksen kivijalaksi saatiin New York Islandersin kokenut Dennis Seidenberg. Olympiasankareista nimekkäimpinä mukana ovat Patrick Hager sekä vastikään Chicago Blackhawksin kanssa sopimuksen tehnyt Dominik Kahun.

Pystyykö päävalmentaja Marco Sturm johdattamaan Saksan Olympialaisten kaltaiseen unelmasuoritukseen? Luultavasti ei, mutta kahtena edellisvuonna puolivälieriin yltäneen Saksan kurssi on selkeästi nousussa, ja MM-jäillä joukkue on aina kelpo haastaja suurmaille. Etenkin Draisaitl on sen tason pelaaja, että hän pystyy ratkomaan pelejä Saksalle yksinkin.

Toisin kuin kertoimet antavat ymmärtää, ei Saksa meidän kirjoissamme lähde otteluun altavastaajana. Kisojen alla joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa, jonka Tanska vei jatkoajalla, mutta tuolloin vastakkain eivät olleet täysin valmiit MM-ryhmät. Isäntämaana Tanskalla on tietysti kotiyleisön tuki puolellaan, mutta se tuo samalla myös paineita. Saksan voitolle jatkoaika ja rangaistuslaukaukset mukaanlukien tarjotaan yli kahden kerrointa, mikä kelpaa hyvin lapulle.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!

Kansikuva: Getty Images