Superpesiskausi starttaa kolmella ottelulla

 

Pesäpallokausi käyntiin kolmella ottelulla

Merkkiä päälle! Tänään se starttaa

Superpesiskausi starttaa tänään kolmella ottelulla, kun ohjelmassa ovat Raahe-Vimpeli, Koskenkorva-Jyväskylä ja Kankaanpää-Hyvinkää. Kankaanpää-Hyvinkää ottelu pelataan Turussa, jossa pelataan kautta aikain ensimmäinen miesten Superpesisottelu. KaMa yhdessä Varsinais-Suomen pesiksen kanssa järjestää Turussa huikean tapahtumaottelun, johon on kutsuttu Turun alueen muita urheiluseuroja tutustumaan pesäpallon saloihin. Tällaiset isoissa kaupungeissa järjestettävät ottelut ovat tärkeitä pesäpallon sanoman levittämisen kannalta. Toivottavasti tapahtuma on onnistunut ja yleisö pääsee nauttimaan kansallispelin hienouksista.

Raahella mahdollisuus yllätykseen

Ensimmäisillä kierroksilla nähdään usein yllätyksiä. Raahella on tänään mahdollisuus tehdä alkukauden paukku. Vimpeli on uudistanut sisäpeliään tulevalle kaudella ja on mielenkiintoista nähdä, miten joukkueen peli asettuu uomiinsa heti alkukaudesta. Miten Vimpelin uusi pääkäskijä Jussi Järvinen reagoi, jos uusittu kärki ei toimikaan heti toivotulla tavalla? Palatakko vanhaan tuttuun ja turvalliseen vai annetaanko pelaajille mahdollisuus epäonnistua ja tätä kautta kehittää pelaamistaan? Pattijoen yllä on myös kysymysmerkkejä. Joukkue ylisuoritti viime kaudella ja tälle kaudelle odotukset ovat aivan eri tasoa kuin viime kaudella. Miten Paavo Pelto pystyy korvaamaan kärjessä Timo Kallion ja kuinka Pattijoen ulkokenttä kestää Vimpelin hurjan pommituksen?

Tämä pari on ennakkoon ensimmäisen kierroksen mielenkiintoisin ja oman haasteensa otteluun tekee Raaheen luvattu pieni sade ja erittäin kylmä +5 asteinen sää. Pomppu ei vielä nouse ja pallo ei tuollaisella kelillä hirveästi liiku. Juoksuja ei tulla hirveästi näkemään.

Vedonlyönti:

Nordicbet tarjoaa otteluun mielenkiintoista pelattavaa. Raahe saa kotonaan suoralle voitolle peräti 6,50 kertoimen. Tähän halpaan ei kuitenkaan mennä vaan pelataan tähän pariin tasuria kertoimella 2,80. Samoin pienellä under 12.5 juoksua kylmän kelin takia kertoimella 1,85.

Pattijoen ennakko

Vimpelin ennakko

Raahe-Vimpeli suorana ruutu.fi:stä klo 13.45 alkaen

Pattijoella sauma yllätykseen. Kuva: Robert Andersson

Pattijoella sauma yllätykseen. Kuva: Robert Andersson

Kiri voittaa sarja-avauksen Koskenkorvalla

Koskenkorva isännöin lauantai-illan kamppailussa Jyväskylän Kiriä. Molemmat joukkueet ovat uusiutuneet viime kaudesta isommalla kädellä, mutta päinvastaisiin suuntiin. Kiri on vahvistunut ja Koskenkorva heikentynyt. Koskenkorva elää ja hengittää tähtijokeri Jere Dahlströmin kautta. Kysymyksiä herättää se, miten KossU saa rakennettua tilanteita lyöjämörssärille? Jokaisessa vuorossa tulisi saada ajolähtötilanteita Dahlstörmille, muuten joukkue on pulassa. Kirin kohdalla mielenkiintoisin kysymys on, pystyykö vikkelä kinttuinen Juho Määttälä pelaamaan alkukaudesta? Kenraalissa Määttälä pelasi jokeripaidassa, muttei ollut vielä täysin iskussa mailanvarressa. Reenipeleissä hyvin vaihtanut Joose Kemppainen voisi olla jokerikortti paikkaamaan Määttälää, jos Kirin ex-kapteeni ei ole vielä pelikunnossa.

Kirin kapteeni Eetu Karhulahti on tunnettu taitolyöjänä, mutta hän lähtee otteluun itsevarmana.

– Aion yllättää vastustajat heti alkukaudesta kovilla lyönneillä. Pistetään pomppu ruutuun ja pallo Antin monttuun!

Vedonlyönti:

Koskenkorvalle on luvattu koleaa keliä ja sateen uhka on olemassa. Tämä sopii paremmin jyväskyläläisille, joten lapulle Kiri ML kertoimella 2,00. Nordicbet on laittanut u/o rajan liian korkealle, joten ilmaista rahaa under 12,5 juoksua kertoimella 1,68.

Koskenkorvan ennakko

Kirin ennakko

Kankaanpää puolustuskannalla

Kolmannessa ottelussa kohtaavat siis KaMa ja Tahko. Ennakkoon Tahkon tulisi jyrätä vastustajansa, mutta alkukausi on yllätysvalmis. KaMan tulee kerätä alkukaudesta pisteitä, mikäli aikoo välttää karsinnat. Tänään se ei voi vastustajalleen mitään. Turkuun rakennetaan varsinainen kaukalo, kun katsomot kiertävät ympäri kenttää. Moni olettaa, että Tahko mättää tänään juoksuja minkä kerkiää, mutta yleensä avaralla Turun Kupittaan kentällä läpilyönneille annetaan tänään mahdollisuus pelkästään takakentältä, joten luvassa on vähäjuoksuinen ottelu. KaMa tulee tekemään ainoastaan 1-3 juoksua ja Tahko paukuttaa 6-9 juoksua. KaMan kärkenä pyyhältää B-juniori-ikäinen Topias Lilja, joka tulee lyömään itsensä läpi jo tällä kaudella. Pystymaila osuu yllättävän hyvällä prosentilla väliin ja kakkosena vaihtava Mika Ihanamäki saa vihdoin roolia kärkipäässä. Tämä parivaljakko yllättää vielä monet tällä kaudella.

Juttelin viikolla KaMan pelinjohtaja JP Karttusen kanssa ja hän vaikutti levolliselta. Hän korosti kärkipelaajien ennakkoluulotonta peliä ja kertoi, että joukkue voi lähteä sarjaan ilman paineita. Toivottavasti KaMa näyttää epäilijöilleen ja kiusaa isompia kunnon kädellä.

Vedonlyönti:

Nordicbet antaa Hyvinkään voitolle vain 1,28 kertoimen, joten sen voi jättää väliin. Kylmä keli ja kaukalo antavat hyvän mahdollisuuden pelata under 12,5 juoksua kivalla 1,72 kertoimella.

Kankaanpään ennakko

Hyvinkään ennakko