Kitee isännöi Kouvolaa kierroksen huippuottelussa

Pääosin aurinkoisessa säässä pelattavissa sunnuntain Superpesisotteluissa nähdään muutama erittäin mielenkiintoinen kohtaaminen. Miesten puolella päähuomio kiinnittyy Kiteen ja Kouvolan kohtaamiseen, mutta myös Hyvinkäällä ja Raahessa asetelmat ovat jännittävät. Kierros alkaa klo 16.30 JymyJussit-Kankaanpää -ottelulla, muut pelit käynnistyvät klo 17.00.

Kitee ja Kouvola hakevat asetelmia

Kauden kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla aloittanut Kitee lähtee hakemaan jatkoa hyville otteilleen kotikentällään. Sarjassa tällä hetkellä kahdeksalla pisteellä kolmantena majailevan Kiteen kohdalla ennen kautta suurin kysymysmerkki oli kotiutusvoiman puute. Latvalan veljesten ja Mika Laukkasen menetykset olivat iso isku, mutta nuori joukkue on näpäyttänyt epäilijöitään.

Neljässä ottelussa Kitee on päässyt yrittämään kotiusta peräti 64 kertaa, mikä on hyvä lukema mille tahansa joukkueelle. Kotiutusten onnistumisprosentti on melkein 50, kun miehet ovat juosseet kotipesän turvaan jo 31 kertaa. Toni Laakso (1+9), nuori Joni Tervo (0+7) ja Sami Partanen (0+5) ovat lunastaneet heihin kohdistuneet odotukset loistavasti.

Kouvola on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Vaikeasta alkuohjelmasta (Sotkamo, Joensuu, Raahe ja Alajärvi) mukaan on tarttunut kaksi kotivoittoa ja kaksi vierastappiota. Viidellä pisteellä sarjassa kuudentena oleva joukkue lähtee hakemaan avausvoittoa vieraspelistä ehjän pelin myötä. Esimerkiksi Raahea vastaan joukkue jäi vieraissa ilman kolmostilannetta, mutta kovempaa Joensuuta vastaan miestä päästiin yrittämään kotiin peräti 15 kertaa.

Avainasemassa Kouvolan pelissä tulee olemaan kärkimiesten peräkkäisten onnistumisten saaminen. Kovassa lyöntivireessä olevat Sasu Toikka ja Ossi Meriläinen lyövät kyllä miestä kotiin kovalla prosentilla, jos tilannetta tulee eteen.

Ottelun ratkaisukohdat

Hyvässä pelikelissä pelattavassa ottelussa tullaan näkemään kahden iloista ja aktiivista sisäpeliä pelaavan joukkueen kohtaaminen. Tilannemäärät tulevat nousemaan isoiksi ja avainasemassa on takatilanteen kestäminen ja kotiuttajien lyöntivire.

Tasaisessa otteluparissa seuraavat tekijät ratkaisevat ottelun voittajan:

• Kumpi joukkue saa enemmän peräkkäisiä onnistumisia kärkimiehiltään.
• Kumpi osapuoli tekee vähemmän virheitä ulkopelissä.

Kitee on hyvässä vireessä kotikentällään, ja joukkueella on aavistuksen verran Kouvolaa leveämpi materiaali. Kovassa vireessä olevat kärkimiehet ja jokeri Laakso ratkaisevat voiton isännille. Kitee vie ottelun jaksoin 2-0 (5-3, 4-3).

Muut ottelut

Seinäjoki-Kankaanpää, klo 16.30

Ennakkosuosikki on selkeä. Isännät tulevat viemään ottelun ja Jukka-Pekka Vainionpää pistää vieraiden ulkokentän todelliseen testiin. JymyJussit voittaa ottelun 2-0 (6-2, 4-1)

Hyvinkää-Jyväskylä, klo 17.00

Jyväskylä pelasi kaksijakoisen ottelun vieraissa Kankaanpäätä vastaan. Ensimmäisellä jaksolla joukkue sortui vääriin lyöntiratkaisuihin ja huonoon toteutukseen. Mikäli Kiri saa sisäpelinsä rullaamaan, voi vieraat yllättää Tahkon.

Isäntien isoimmat ongelmat ovat yllättäen olleet sisäpelissä, joukkue on lyönyt sarjassa toiseksi vähiten juoksuja ja päästänyt toiseksi eniten. Kohtalaisen hitaassa joukkueessa kärkimies Lauri Vierimaan onnistuminen kentällemenossa on elintärkeää, mutta toistaiseksi 17 onnistunutta kentällemenoa vaatimattomalla onnistumisprosentilla 60 ei ole vakuuttanut.

Jyväskylällä on hyvä pöhinä päällä ja uskommekin vieraiden yllätykseen. Kiri nappaa arvokkaan vierasvoiton Pihkalasta jaksoin 0-1 (4-4, 3-5).

Alajärvi-Joensuu, klo 17.00

Ottelussa on vain yksi suosikki ja se on Joensuu. Kotijoukkueen ulkopeli on ollut alkukaudesta erittäin haavoittuvaista, ja Joensuu tulee nappaamaan selkeän voiton järviseudulta. Jonne Kemppainen on edelleen Joensuulta sivussa, mutta lyöntivoimainen jokeriosasto pitää huolen riittävän juoksumäärän tehtailusta. Ottelu päättyy vieraiden voittoon jaksoin 0-2 (1-5, 1-5).

Raahe-Koskenkorva, klo 17.00

Tällä hetkellä sarjan kahden heikoimman sisäpelijoukkueen kohtaamisessa Rännärillä ei ole luvassa juoksujuhlia. Nollakerholainen Koskenkorva jahtaa avauspisteitään, mutta tilanne ei ole helppo. Sisäpeli ei ole lähtenyt rullaamaan vaihtajien tuskaillessa pelinsä kanssa, ja kokoonpano onkin elänyt. Tänään joukkue saa edellisessä pelissä sivussa olleen kärkietenijä Jouni Koskelan mukaan kokoonpanoon, mutta riittääkö sekään? Juuso Myllyniemen ja Antti Pukkisen on tänään onnistuttava.

Raahe janoaa pisteitä ja tulee ne nappaamaan vähäjuoksuiseksi jäävässä ottelussa lukkari Topi Kososen ja paremman ulkopelin johdolla. Voitto isännille jaksoin 2-0 (3-1, 3-2).

Vedonlyönti

Edellisellä kierroksella Vimpelin vaisu sisäpeli pilasi 100 % kierroksen, mutta plussalle päästiin onnistuneiden Ykköspesis- ja naisten Superpesishakujen myötä.

Tänään lapulle päätyy kolme kohdetta. Raahe tulee tylsyttämään Koskenkorvan sisäpelin, eikä edes Jere Dahlström ja Mikko Mahlamäki pysty tilannetta korjaamaan. Kerroin 2.15 kotivoitolle on maistuva.

Kiteellä tullaan näkemään iso tilannemäärä ja sitä kautta uskomme myös juoksuja syntyvän. Raja 10.5 on alhainen, joten lapulle overia kertoimella 1.85. Myös kotivoitto maistuisi, mutta lähtökohdat ovat aavistuksen verran ympäripyöreät ja Supervuoropari mahdollinen, joten jätetään 1X2 väliin.

Ottelussa Hyvinkää-Jyväskylä lähdemme hakemaan kerrointa. Vieraiden voitolle tarjottu 4.00 on joukkueiden voimasuhteet huomioiden aavistuksen verran ylikerroin, joten vierasvoittoa lapulle.

Seinäjoen Jukka-Pekka Vainionpää tulee tekemään Kankaanpään ulkokentästä reikäjuustoa, ja voi hyvin olla että mies lyö yksin yli 10 juoksua. Samaan aikaan vieraatkin tulevat muutaman juoksun iskemään. Juoksuraja 12.5 on sillä kinthaalla, mutta hyvä keli ja maistuva kerroin 2.03 kelpaavat.

Vetovalinnat:

Raahe, 2.15. 3 yks. **
Kitee-Kouvola yli 10.5 juoksua, 1.85. 4 yks. ***
Jyväskylä, 4.00. * 2 yks.
Seinäjoki-Kankaanpää yli 12.5 juoksua, 2.03. 3 yks. **

Vetoseuranta