Perjantaibetsit – viikko 14

Detroitin Gustav Nyquist (keskellä) on ollut iskussa - 23 maalia viimeiseen 28 peliin (Getty)

Detroitin Gustav Nyquist (keskellä) on ollut iskussa – 23 maalia viimeiseen 28 peliin (Getty)

perjantaibetsit-logoPerjantaibetsit on viikottainen artikkelisarjamme, missä kaivamme omista pelikupongeistamme muutaman mielenkiintoisen matsin. Laitamme itse muutaman ropposen aina tekemään matseista hieman mielenkiintoisempia.

Viime viikko meni aikalailla penkin alle. Kupongille tarttui kuitenkin Philadelphian voitto täydellisessä sumussa surffanneesta Torontosta (kerroin 1.95) sekä Evertonin vierasvoitto Fulhamista (1.77). Kaksi muuta kohdetta jäivät valitettavasti maalin päähän. Arsenal pelasi 1-1 tasan Man Cityn kanssa (kupongilla yli 2.5 maalia) ja Aldershot voitti Hyden vain maalilla, kun veikkasimme vähintään kahden maalin voittoa. Tällä viikolla haemme rahat pois La Ligasta, NHL:stä sekä Veikkausliigasta.

La klo 02.30 Detroit Red Wings-Buffalo Sabres 1.65 – 4.25 – 4.50

Detroit voittanut kauden kaikki kohtaamiset ja nyt sillä on tilaisuus vahvistella sarjajumbon kustannuksella paikkaa playoffseissa. Detroit voitti viime ottelussaan Bostonin ja se on merkki siitä, että joukkue on pudotuspelipaikkaan oikeuttavassa vireessä. Buffalo kohtasi viime yönä STL Bluesin ja se otti tiukan väännön jälkeen takkiin 2-1. Sabres pelaa siis peräkkäisinä iltoina, kun taas Red Wings pääsee jatkamaan kotiputkeaan päivän leväneenä. Buffalo on voittanut kauden aikana 37 vieraspelistään vain 8. Detroit on voittanut 13 viimeisestä Buffaloa vastaan pelaamastaan kotiottelusta 12. Ville Leinon Buffalo ei ole hakenut Joe Louis Arenalta voittoa varsinaisella peliajalla vuoden 1994 jälkeen. Buffalo on myöskin hävinnyt kolme viimeisestä viidestä vieraspelistään yli kahdella maalilla. Rahat Detroitille suorana 1.65 ja myös tasoituksella (Detroit-1,5) 2.05.

Tästä Betssonin tarjoamaan kohteeseen.

La klo 17.00 Atlético Madrid-Villareal yli 2.5 maalia 2.09

Espanjassa keskitymme mestaruustaistoon sekä sen vaikutuksiin. Atlético kohtaa Eurooppa liiga -paikasta taistelevan Villarealin. Keltaisen sukellusveneen vierasmatseissa on nähty keskimäärin 2.79 maalia ja Atlétin kotimatseissa 3.375. Iso kysymys on toki, pelaako Costa. Atléti pelaa oletettavasti puolustusvoittoisesti ja vastahyökkäyksiin jälleen kerran luottaen, mutta en usko Villarealin jäävän maaleitta Calderonilla. Se on pelannut hyvin isoja joukkueita vastaan vieraissa, tai ainakin saanut maalin tehtyä. Ja samaan aikaan luotamme siihen, että Atléti voittaa, eli semmonen 2-1, 3-1-tulos näyttää aika todennäköiseltä. Historian painolasti tukee myös meitä: viimeiset kuusi joukkueiden kohtaamista Calderonilla ovat päättyneet yli 2.5 maalin lopputulokseen. Yli 2.5 maalia kiinni mukavalla 2.09 kertoimella.

Tästä Betssonin tarjoamaan kohteeseen.

La klo 21.00 Real Sociedad – Real Madrid (-1) 2.40 – 4.15 – 2.18

Real on vielä tiukasti mestaruustaistelussa mukana, mutta nyt sillä ei ole mahdollisuutta yhteenkään pistemenetykseen. Pelaajisto ja valennus ovat yhteen ääneen puhuneet la ligan olevan päätähtäin, mutta uskon silti että kierrätyksiä nähdään. Real pääsi helpolla Dortmundia vastaan, joten joukkue ei ole stressaantuneessa tilassa. Dortmundia vastaan joukkue laukoi maalia kohti 16 kertaa ja paikkoja joukkue luo myös lauantaina. Kärkeen kaavailtu Morata on osoittanut vähälläkin peliajalla olevansa tehokas ja penkin materiaali riittää vaikka nimimiehiä olisikin sivussa. Sociedad on kiinni Eurooppa liiga -paikassa ja luultavasti se myös pysyy siinä kiinni jopa tappiolla, koska sen pahin kilpailija Villareal kohtaa aikaisemmin Atléticon. Joukkueella on siis otteluun lähdettäessä vain voitettavaa eikä niinkään paineita hakea voittoa. Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet todella maalirikkaita. Viimeisessä neljässä pelissä on nähty kolme kertaa kuusi maalia ja se neljäs päättyi 4-3. Real lähtee otteluun suosikkina vaikka kokoonpanossa nähtäisiinkin muutoksia. Lapulle yli 3.5 maalia kertoimella 1.98 sekä Real -1 kertoimella 2.18.

Tästä Betssonin tarjoamaan kohteeseen.

Su klo 16.00 RoPS-VPS 2.30 – 3.25 – 3.05

Veikkausliigan avauskierros. Kummastakin joukkueesta on jo kirjoitettu kattavat ennakkopaketit, joten tietoa pääsee hamstraamaan klikkaamalla linkkejä. VPS pääsee avauskierroksella matkustamaan Rovaniemelle hieman eksoottisiin olosuhteisiin. Sunnuntaille on luvattu mukavaa keliä, mutta lämpötila tulee olemaan nollan tietämillä. Vepsu pelasi viikko sitten Liiga Cupin finaalissa SJK:ta vastaan ja hävisi ottelun 1-0. Vaasalaiset saivat muutaman hyvän maalipaikan luotua, mutta jäivät lopulta ottelussa ensimmäistä kertaa maaleitta talvikauden aikana. RoPS on vahvistunut tälle kaudelle valmentaja Juha Malisen myötä muutamalla täsmähankinnalla. Seuraan ovat liittyneet muun muassa Mika Mäkitalo, Petteri Pennanen sekä Nicholas Otaru. Maaleista kärjessä vastaa Aleksandr “Boris” Kokko. Rovaniemeläisiä voidaankin hyvin pitää sarjan mustana hevosena. Kauden alku on varmasti monelle vielä hakemista. Viime kaudella avauskierroksella nähtiin mukavasti maaleja ja luotamme siihen myös tänään. Uskomme kummankin joukkueen luovan maalitilanteita puolustuksen vielä haparoidessa, joten lapulle isketään kumpikin joukkue tekee maalin kertoimella 1.95. Mukaan lapulle löytää myös RoPSin kotivoitto kertoimella 2.30.

Tästä Betssonin tarjoamaan kohteeseen.

Yhteiskerroin viikon vedoille 21.48*

(*neljän korkeimman kertoimen osuessa)