Perjantaibetsit – viikko 9

Jokerit Olympiastadionilla valmistautumassa Talviklassikkoon (All Over Press)

Jokerit Olympiastadionilla valmistautumassa Talviklassikkoon (All Over Press)

 

perjantaibetsit-logoPerjantaibetsit on viikottainen artikkelisarjamme, missä kaivamme omista pelikupongeistamme muutaman mielenkiintoisen matsin. Laitamme itse muutaman ropposen aina tekemään matseista hieman mielenkiintoisempia.

Viime viikolla nappasimme osumat Chelseasta (1-0) sekä kohteesta Betis-Bilbao alle 2,5 maalia (0-2). Uskoimme Liverpoolin voittavan vähintään kahdella maalilla ja johtihan joukkue 20 minuutin jälkeen 2-0. Swansea taisteli pool puolustuksen avustuksella ja lopputulos 4-3 ei kelvannut meille. Myös UFC:n puolella miehemme Robert Whittaker hävisi teknisellä tyrmäyksellä, joten viime viikonloppu ei todellakaan sujunut haluamallamme tavalla. Nyt on uusi viikonloppu edessä ja siihen lähdemme viritetyin mielin.

La klo 17.00 Jokerit-HIFK o/u 4,5 maalia 1,90 – 1,80

Ottelu on mahdollisesti se viimeinen ja ratkaiseva kohtaaminen joukkueiden historian aikana ja markkinointikoneisto onkin ollut tulessa ottelun alla. Areenana toimii Olympiastadion ja tapahtuma on nimetty Talviklassikoksi. Joukkueiden keskenäiset voitot ovat tasan 105-105 ja stadin herruus ratkaistaan nyt lopullisesti. HIFK on ollut jo hetken aikaa tuuliajolla ja joukkue ei ole päässyt viime otteluissa edes maalintekotilanteisiin. Tappio Kärpille (0-1) oli hieno esimerkki kuitenkin joukkueen taistelutahtosta. Tappio Ässille (3-0) oli taas esimerkki joukkueen suurista ongelmista hyökkäyspäässä. Joukkue päättikin juuri Talviklassikon alla vaihtaa valmetajaa ja Raimo Summasen tilalle nostettiin vanha tuttu Harri Rindell. Hirveästi miehellä ei ole aikaa enne seuraavaa ottelua ja tuskin hirveitä uudistuksia nähdään.

Jokerit on pelannut ailahtelevaisesti, mutta nyt alla on kaksi vapauttavaa voittoa TPS:stä sekä JYPistä. Joukkueella on ollut kuitenkin ongelmia maalinteossa vaikka viisi maalia TPS:n verkkoon tilastoja hieman kaunistaakin. Aiempien vuosien Talviklassikot ovat olleet joukkueiden välillä erittäin tiukkia ja kummatkin ottelut päättyivät maalin voittoon. Vuoden 2012 klassikossa voittaja haettiin voittomaalikilpailusta. Jokereiden peli on paremmalla mallilla kuin paikalliskilpailijan, mutta ottelusta tulee silti tiukka. HIFK on näyttänyt että se pystyy puolustuspelinsä ansioista taistelemaan voitosta. Jokerit taas on ollut paljon erikoistilannepelaamisen varassa.

Odotettavissa on vähämaalinen ja tasainen ottelu, siksi kupongillemme päätyy under 4,5 maalia kertoimella 1,80. Myös tasapeli on tässä ottelussa normaalia todennäköisempi, joten myös sitä kannattaa kokeilla kertoimella 4,15.

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä.

La klo 19.30 Southampton-Liverpool 3,65 – 3,45 – 2,05

Southampton on ollut vaikea vastustaja Liverpoolille varsinkin vieraissa. Saints haki pisteet 0-1 voitolla Anfieldiltä tämän kauden aikaisemmassa kohtaamisessa. Liverpoolin vierassaldo 5-4-4 ei ole kummonen. Saldoa katsoessa kannattaa kuitenkin muistaa, että kolme noista tappiosta tuli top 3 joukkueita vastaan. Liverpoolin hyökkäyskalusto on tulessa, mutta puolustus ei todellakaan ole. Joukkueen maaliero on viidessä viimeisessä valioliiga ottelussa 17-7. Maaleitta tuskin tässäkään ottelussa jäädään. Southampton koki kirvelevän tappion viime kierroksella West Hamille 3-1. Saints on onnistunut maalinteossa seitsemässä viimeisessä Valioliiga ottelussaan ja maalierokin on niissä mukava 12-9. Uskomme, että Liverpool saa takalinjoihinsa ryhtiä ja koska sen hyökkäyskalusto on vaikea pideltävä mille tahansa valioliigajoukkueelle, lähdemme hakemaan vierasvoittoa kertoimella 2,05 sekä yli 2,5 maalia kertoimella 1,62 

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä.

Su klo 22.00 Rayo Vallcano-Valencia 3,30 – 3,55 – 2,13

Eurokentille oikeuttavasta paikasta tällä hetkellä 8 pisteen päässä oleva Valencia haluaa kuroa etumatkaa kiinni ja häntäpään Rayon vieraana siihen on loistava mahdollisuus. Juan Antonion miehet ovat pelanneet Barcelonan voiton jälkeen kohtalaisen kovalla itseluottamuksella. Neljä matsia, kolme voittoa ja yksi tasuri joka tuli Sevillan vieraana. Nyt vastassa on liigan huonoin kotijoukkue huomattavasti heikommalla materiaalilla. Valencia pelaa vielä ennen sunnuntaita UEFA Eurooppaliigan toisen osan kotonaan Kiovaa vastaan, mutta vieraissa hankittu 2-0 voitto luo henkisesti helpommat lähtökohdat otteluun eikä matkustaminenkaan rasita niin paljoa. Lisäksi Francisco ”Paco” Alcácer on alkanut löytää maalivirettään, viimeisessä neljässä liigaottelussa neljä maalia kun mies osunut kauden 11 ottelussa yhteensä 5 kertaa. Joukkueen hyökkäyksestä löytyy tasaisesti myös muita ratkaisijoita, joten yhden miehen varassa Valencia ei ole. Kupongille Valencia kertoimella 2,13.

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä.