Vetonurkkaus: Jets jatkaa lentoaan, City repii apinan selästään

Betsafe LogoLYÖ VETOA JA VOITA MATKA SUPER BOWLIIN – Osallistu, niin saat riskittömän vedon

KILPAILU: Koe Super Bowl, NHL ja NBA paikan päällä Minnesotassa!

Tuleva viikonloppu on jääkiekon ystäville antoisa, NHL:ssä pelataan nimittäin prime time -otteluita lauantaina, sunnuntaina ja vielä maanantainakin. Pelivihjeemme löytyivät kuitenkin ensi yön änäreistä ja sunnuntain Valioliigan huippuottelusta.

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets: Winnipeg ml (Betsafe: 1,92)

Tässä ottelussa kohtaa kaksi joukkuetta, joiden kehityskäyrät osoittavat päinvastaisiin suuntiin. Chicago eteni vielä viime kaudella pudotuspeleihin Keskisen divisioonan voittajana, kunnes vastaan asettui Pekka Rinne ja Nashville Predators. Tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä kierroksella jo toisena vuonna peräkkäin. Nyt Blackhawks majailee divisioonassaan toiseksi viimeisenä, toki vain kaksi pistettä pudotuspelipaikasta, mutta vain pisteen edellä viimeisenä olevaa Coloradoa. Ei Chicago tietenkään vielä ulkona ole, kausi on kuitenkin vasta taittunut yli puolenvälin. Mutta tosiasia on se, että Keskinen divisioona on äärimmäisen kova, ja Chicagon mestaruusikkuna on sulkeutumaisillaan.

Winnipegissä sen sijaan on lentokeli. Uuden ajan Jets on pelannut pleijarikiekkoa vain neljän ottelun verran. Tämä tapahtui kolme vuotta sitten, kun joukkue putosi Anaheimia vastaan ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä ottelussa. Nyt Jets seisoo divisioonan kärkipaikalla ja on vahvasti matkalla kohti pudotuspelejä.

Winnipeg on joutunut pelaamaan viimeiset kuusi otteluaan ilman loukkaantunutta Mark Scheifelea. Tämä ei ole paljon menoa haitannut. Näistä kuudesta ottelusta Jets on voittanut viisi ja hävinnyt yhden jatkoajalla, eli pisteitä on napattu 11/12. Etenkin kapteeni Blake Wheeler on ollut tärkeä osa Jetsin menestystä. Laiturina tunnettu Wheeler on tuurannut Scheifelea ykkössentterinä ja tehnyt samalla kuuteen otteluun tehot 5+5. Viimeisestä kymmenestä matsistaan Winnipeg on voittanut seitsemän, häviten varsinaisella peliajalla vain kerran.

Chicago on kärsinyt loukkaantumisistaan hieman enemmän. Artem Anisimovin lisäksi sivussa on ykkösveskari Corey Crawford, jonka poissaollessa torjuntavastuuta ovat jakaneet Anton Forsberg ja 32-vuotias Jeff Glass, joka vastikään pelasi ensimmäiset NHL-ottelunsa. Forsberg on aloittanut tällä kaudella 12 ottelussa, joista voittoja on kertynyt vain kolme.

On yllättävää nähdä Winnipeg jopa pienenä altavastaajana kertoimien suhteen, joten tämä kohde otetaan mieluusti lapulle. Winnipegin kerroin on jo hieman laskenut, joten se kannattaa napata nopeasti jos pelata tahtoo.

Liverpool – Manchester City: Man City yli 1,5 maalia (Betsafe: 1,81)

Toinen kohteemme löytyy tästä sunnuntain kutkuttavasta valioliigakamppailusta, jossa kohtaavat Valioliigan eittämättä laadukkaimmat hyökkäyskalustot. Edellisessä kohtaamisessa syyskuussa City näytti kaapin paikan ottamalla 5–0-voiton.

Liverpool on viime näkemästä kuitenkin muuttunut aika lailla. Puolustus sai kauan kaivatun vahvistuksen, kun heti avausottelussaan Pool-fanit ihastuttanut Virgil van Dijk saapui punapaitoihin Southamptonista, ja osa hyökkäysvoimasta kaupattiin Philippe Coutinhon muodossa Barcelonaan. Pool on sarjataulukossa tukevasti neljäntenä, eikä ole hävinnyt sitten viime lokakuun.

Manchester Cityn vire ei ole näyttänyt suurempia notkahduksia, vaikka ennätyksellinen voittoputki katkesikin maalittomassa tasapelissä Crystal Palacea vastaan. City on tehnyt sarjassa eniten maaleja, päästänyt vähiten ja on jo käytännössä varmistanut mestaruuden.

Cityltä puuttuu polvivamman takia Gabriel Jesus, mutta Pep Guardiolan joukkueen hyökkäyksestä löytyy leveyttä. Maalipörssin voitosta taistelevan Mohamed Salahin pelaaminen Liverpoolille on vielä epävarmaa.

Yhden jännitysmomentin lisää otteluun tuo se, että Anfieldistä on muodostunut Citylle jonkinasteinen mörkö. City on onnistunut voittamaan Liverpoolin vieraissa viimeksi vuonna 2003, mikä kuulostaa jo aika uskomattomalta. Tällä kaudella City on hoitanut vierasottelunsa tyylikkäästi maalierolla 25–5, joten nähtäväksi jää, pystyykö City murtamaan Redsin kotitaian. Maaleja manchesterilaiset kyllä osaavat tehdä, joten uskomme että City painaa taas vähintään pari häkkiä. Tämäntasoiselle joukkueelle kerroinkin vaikuttaa oikein maistuvalta.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Tsekkaa myös kotisivumme, josta löydät vihjeet perusteluineen sekä vedonlyöntibonukset! 

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images

Kummatkin pelikohteet ovat katsottavissa Viaplay-palvelussa.