Vetonurkkaus: Pingviinien mestaruusjunaa on vaikea pysäyttää

Viaplay LogoKuka nostaa kannua tänä kevään? Seuraa NHL:n pudotuspelejä Viaplay-palvelussa.

Leimaa kisapassisi jo nyt – voita matka jääkiekon MM-kisoihin

NHL:n pudotuspelit ovat viimein alkaneet, ja ensimmäiset ottelut jokaisessa sarjassa on saatu jo pelattua. Yksi ensimmäisen kierroksen kiihkeimmistä ottelusarjoista on Pittsburghin ja Philadelphian välillä pelattava Battle of Pennsylvania, johon tänään paneudumme.

Pittsburgh – Philadelphia: Pittsburgh (Betsafe: 1,78)

Sarjan ensimmäinen ottelu oli Pittsburghin näytöstä, lievästi ilmaistuna. Penguins löi talululle murskaavat 7–0-lukemat, eikä ottelun hahmosta ollut epäselvyyttä – Sidney Crosby iski hattutempun ja näytti, miksi Pingviinit on ennakkosuosikki menemään ottelusarjasta jatkoon.

Ei oikeastaan ole syytä, miksi kolmatta perättäistä Stanley Cupia jahtaava Penguins ei pystyisi etenemään finaaleihin asti tänäkin vuonna. Runkosarjassa hallitseva mestari oli “vasta” kymmenes, mutta pudotuspelejä ajatellen tietyt avainseikat olivat kunnossa: Pens oli yksi liigan vahvimmista kotijoukkueista, ja joukkueen ylivoima oli koko sarjan tehokkainta. Kun hyökkäyskalustoa vahvistettiin vielä Derick Brassardilla, oli mestaruusjuna taas mukavasti raiteilla.

Philadelphian runkosarja sujui niin ikään mallikkaasti, ja Claude Giroux rikkoi ensimmäistä kertaa urallaan sadan pisteen rajan. Pittsburghin kohtaaminen heti ensimmäisellä kierroksella saattaa kuitenkin olla liian suuri vuori kiivettäväksi. Ennen pudotuspelejä Penguins oli voittanut Flyersia vastaan jokaisen tämän kauden neljästä keskinäisestä ottelusta. Runkosarjassa Flyersin alivoima oli liigan kolmanneksi heikointa, mikä voi koitua kalliiksi Penguinsin timantinkovaa ylivoimapeliä vastaan. Maalivahtivertailussa Matt Murray vie auttamatta voiton Brian Elliottia vastaan.

Kotiedun turvin pelaavalla Pittsburghilla on loistavat edellytykset viedä nimiinsä myös ensi yönä pelattava toinen ottelu. Ensimmäisen ottelun murskavoitto saattaisi antaa liikaakin itsevarmuutta joillekin joukkueille, mutta Pittsburghin kokemus ja rutiini estävät moisen. Pensin laajasta hyökkäyskalustosta kertoo se, että seitsemästä tehdystä maalista huolimatta Phil Kessel jäi vielä nollille. Tämä muuttunee ensi yönä. Valintamme on Pittsburghin voitto varsinaisella peliajalla.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images