Pyöräilykausi alkaa huomenna – Klassikko Milan-San Remo

Pyöräilyn suurnäytelmä Milan – San Remo ajetaan sunnuntaina ja Italiassa se avaa virallisesti pyöräkauden. Muut kisat ennen ”La Primaveraa” ovat vain lämmittelyä ja harjoittelua tätä klassikoiden jättiläistä. Päivän aikana kokonaismatkaa kertyy kokonaiset 298 kilometriä  sisältäen pari ratkaisevaa kipakkaa nousua. Usein kilpailua on kutsuttu kirimiesten klassikoksi mutta järjestäjät tuntuvat olevan melkein joka vuosi eri mieltä muuttamalla reittiä raskaammaksi. Tänä vuonna maali on siirretty takaisin Via Romalle, joka sijaitsee kilometrin lähempänä Poggiota. Nousua, joka itsessään ei ole niin kovin hurja on tyystin eri peto kun jaloissa on lähes kolmesataa kilometriä. Poggio on paikka, jossa haaveet ovat murskautuneet mutta myös tulleet todeksi. Huipulta maaliin on vain 5 kilometriä. Kilpailu noudattaa vuosittain suunnilleen samaa kaavaa, Milanon tasangolta noustaan Turchinon yli Rivieralle, jossa vauhti kiihtyy ja kiihtyy ylittäen pieniä kukkuloita saapuen kahteen ratkaisevaan mäkeen. Cipresa, joka on todella kova testi kirimiehille ja jo aiemmin mainittu Poggio viimeisenä hidasteena.

Ennakkosuosikkeja katsoessa ei valitettavasti Suomen Joonas Henttala kuulu heihin mutta toivotaan hänelle kuitenkin hyvää ajoa. Usein onkin sanottu, että Milan – San Remo on helpoin klassikko päästä maaliin mutta vaikein voittaa. Huominen kilpailu ei tule olemaan kelin puolesta kovin keväinen sillä sadetta on lupailtu hiukan iltapäivälle. Itse uskon, että viime vuoden voittaja, vuonomaan kasvatti voittaa tänäkin vuonna. Alexander Kristoff on erittäin nopea lopussa ja alkukauden kisojen perusteella hän on todella kovassa kunnossa. Eikä hänen mahdollisuuksiaan heikennä hänen kykynsä ajaa huonossa kelissä erittäin hyvin. Tämä tullee olemaan hänen kovimpien haastajiensa ongelma sillä niin Peter Sagan kuin Mark Cavendish ajavat mielestäni vain 99% omalla tasollaan kun keli on huono. Yksi kuka voi laittaa keppiä Kristoffin rattaisiin on Saksan John Degenkolb. En haluaisi unohtaa myöskään Fabian Cancellaraa, joka on varmasti ”pilaamassa” kirimmiesten juhlia viimeistään Poggion nousussa.

Kristoffille tarjoillaan 4-6:n kertoimia kun Sagan on 5,5-7:n välissä. Vaikka haluaisin uskoa yllättäjiin uskon voittajan löytyvän noista kahdesta.

Alexander Kristoff yllätti edellisessä kisassa ja kertoimet ovat erinomaiset seuraavaan kisaan (All over press)

Vime vuoden voittaja on tänäkin vuonna ennakkosuosikki (All over press)