Marco Reusin viitoittamalla tiellä kohti huippua — Maximilian Philipp on Dortmundin tuorein kultakimpale

Faneille.com LogoFaneille.com – Urheilumedian Zlatan.

Vaaleakutrinen hyökkääjä iskee maaleja Dortmundille, Signal Iduna Parkin 80 000-päisen yleisön hurratessa villisti. Kuulostaa melkoisen tutulta. Ei, nyt ei kuitenkaan ole kyse loukkaantuneena – jälleen – olevasta Marco Reusista. Maximilian Philippissä on kuitenkin paljon samaa kuin Dortmundissa syntyneessä Reusissa.

Romelu Lukaku Manchester Unitediin 85 miljoonalla eurolla. Ousmane Dembele Barcelonaan 105 miljoonalla. Neymar PSG:hen 222 miljoonalla.. Kesän ison rahan siirtojen vietyä suuren yleisön huomion, ei Philippin liikahtaminen Freiburgista Dortmundiin kerännyt mainittavaa palstatilaa tahi otsikoita. 23-vuotias saksalainen maksoi keltamustille maltilliset 20 miljoonaa euroa, mikä tuntuu tällä hetkellä jopa naurettavan pieneltä hinnalta. Jo tässä vaiheessa syksyä lahjakkaan pelaajan markkina-arvo on ehtinyt kivuta roimasti ylöspäin.

Philipp on osunut alkukauden seitsemässä Bundesliigan pelissä jo neljä kertaa. Yhteinen sävel kentällä muiden joukkueen pelaajien kanssa on löytynyt heti alkumetreillä, jonka ansiosta Philipp on pystynyt tarjoamaan Reusin poissaollessa valmentaja Peter Boszille uuden mainion vaihtoehdon kentälle. Hän on noussut välittömästi kannattajien suosikiksi, ollen samalla yksi keskeisimmistä syistä Dortmundin erinomaisesti alkaneelle sesongille.

Dortmundin kannattajien olisi varmasti helppo ottaa nuori lahjakas pelaaja itsestäänselvyytenä, koska seura on ollut jo vuosia tunnettu siitä että talentteja riittää joka kaudelle. Philippin kohdalla tilanne on silti hieman erilainen. Hän ei ole seuran omaa juniorituotantoa, mutta istuu pelaajatyyppinä täydellisesti Dortmundin profiiliin.

Hän on nopea, agressiivinen, aloitteellinen ja valtavan taitava pallon kanssa. Tämän lisäksi Philipp pystyy viimeistelemään monipuolisesti sekä päällä että jalalla. Vaikka suuri osa miehen maaleista syntyy rangaistusalueen sisältä, on hän näyttänyt pystyvänsä tekemään maaleja myös kaukolaukauksilla etäältä maalista. Hän ei ole sidottu oikeaan tai vasempaan jalkaansa, vaan kykenee hallitsemaan pelivälinettä kummalla jalalla tahansa. Käsittämätöntä kyllä, tämä ei ole itsestäänselvyys huipputason jalkapallossa edelleenkään. Yhteistyö Kiovan Dynamosta saapuneen Andriy Yarmolenkon kanssa on alkanut hedelmällisesti, ukrainalaistähden jakaessa lukuisia herkkupalloja alkukauden peleissä.

Mitä todennäköisimmin Philipp ei tule pitämään näin kovaa maalintekotahtia läpi kauden, eikä kukaan sitä häneltä odotakaan. Miehen potentiaali ja kyky on silti kaikkien nähtävissä. Hän on todistanut lyhyessä ajassa olevansa laadukas lisä Dortmundin pelaajakalustoon. Dortmund tunnetaan iloisesta ja energisesta hyökkäyspelaamisestaan, mutta tämän kauden kokoonpano on leveämäpi kuin monena aikaisempana vuonna.

Boszilla on käytettävissään Philippin lisäksi Pierre-Emerick Aubameyang, Christian Pulisic, Yarmolenko, Reus, Mario Götze, Shinji Kagawa. Lisäksi tähtien takana vuoroaan odottaa ruotsalaissensaatio Alexander Isakin kaltaisia lupauksia. Osaamista hyökkäyskolmanneksella löytyy niin paljon, ettei menestys tällä kaudella tule jäämään ainakaan siitä kiinni.

Maximilian Philipp edusti Saksaa myös alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa Puolassa viime kesänä. (Kuva: Lukasz Szelag/Getty Images)

Dortmund tähtää korkealle niin kotimaan kuin Euroopan kentilläkin. Korkealle tähtää myös nuori Philipp, jolle on kaavailtu isoa roolia keltapaitojen ratkaisupelaajana. Hän puhkesi kukkaan Freiburgissa, jonne siirtyi Hertha Berlinin junioriakatemiasta talvella 2013. Philippin ura lähti lentoon kunnolla kaudella 2016-2017, jolloin hän osui maalipuiden väliin yhdeksän kertaa, johdattaen Freiburgin upeasti Eurooppa liigan karsintoihin. Hieno saavutus seuralta, joka oli noussut 2.Bundesliigasta edeltävän kauden päätteeksi.

Philipp seurasi nykyisten joukkuekavereidensa Sebastian Kehlin ja Roman Bürkin esimerkkiä siirtyessään Freiburgista Dortmundiin. Tällä hetkellä kaikki viittaa siihen, että Kehlin ja Burkin tavoin myös Philippistä tulee yksi sulka lisää ruhrilaisseuran hattuun.

Artikkelikuva: All Over Press