Jari Litmanen: ”Atlético selvä suosikki jatkamaan”, mutta Saksassa kaikki on mahdollista

Faneille.comin kansainvälisen jalkapalloilun asiantuntija Jari Litmanen odottaa viime kauden Mestarien liigan finalistin, Atlético Madridin, jatkavan kahdeksan parhaan joukkoon. Mutta keskiviikon ottelussa Leverkusenissa Litmanen näkee kotijoukkueella tietyt mahdollisuudet horjuttaa espanjalaisia.

Leverkusen on muuttunut viime kaudesta roimasti, sillä niukka pelaajahankintapolitiikka aukesi viime kesänä oikein kunnolla. Seurassakin ilmeisesti huomattiin, että joukkueen materiaali ei riitä ja uuden valmennuksen myötä lääkekaupungissa alettiin käyttää rahaa. Sarja on sujunut vaihtelevasti, tosin pelit ovat olleet katsojille viihdyttäviä. Maalilukemat niissä voivat mennä ihan miten vain.

Juuri tämän vuoksi Leverkusenilla on sauma horjuttaa Atléticoa ja nimenomaan kotona. Joukkueen hurlumhei –pelitaktiikka voi tuoda tulosta ja maaleja, mutta puolustus vuotaa samaan tahtiin joskus pahasti. Keskiviikkona on kyse siitä, pystyykö Leverkusen pitämään oman maalinsa puhtaana tai päästämään vain yhden maalin. Jos pystyy, voitto on mahdollinen.

Atlético lähtee erinomaisesti eri tilanteisiin reagoivan valmentajansa Diego Simeonen johdolla hakemaan Leverkusenista vain tulosta. Joukkue saattaa hyvin pelata täysin riskittä ja kärsivällisesti kyttäillä saumaa vierasmaaliin Leverkusenin hyvin tuntevan Mandzukicin sekä viime vuosina parhaat pelinsä juuri euro-otteluissa pelanneen, kotiin palanneen El Niñon, Fernando Torrresin, johdolla.

Atlético on ilman muuta tämän otteluparin parempi joukkue ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös jatkoon menijä. Tämän he tietävät myös Atléticossa ja ratkaisun siirtäminen kotiin kävisi heille erinomaisesti.

Ottelu tulee suorana MTV Sport 1:ltä klo 21.40. Studio-osuus pärähtää käyntiin klo 21.05 Matin, Pasin ja Keken ottaessa homman haltuun. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen.