Mestarien liigan ennakko: PSG – Bayer Leverkusen

Zlatan on ollut pysäyttämätön tällä kaudella (All Over Press)

Zlatan on ollut pysäyttämätön tällä kaudella (All Over Press)

Paris Saint-Germain varmisti jatkopaikkansa jo joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Joukkue paukutti Saksassa pelatussa avausottelussa neljä vierasmaalia ja otti varman kiinnityksen seuraavalle kierrokselle. Maaleista avausottelussa vastasivat Blaise Matuidi, Zlatan Ibrahimovic kahdesti sekä ensimmäistä kertaa uudessa seurassaan osunut Yohan Cabaye. Zlatan nousi maaleillaan Mestarien liigan maalitilastossa toiseksi.

Pelaako Zlatan (ja jos pelaa niin monta maalia mies iskee)?

Zlatan on ollut vauhdissa tänä vuonna ja pysäyttäjää ei miehelle tunnu löytävän. Myös Kuningas Jari Litmanen epäilee, että ottelu tulee olemaan ruotsalaisen näytöstä ja mies pääsee komistelemaan maalilukemiaan vielä tässä otteluparissa. Zlatan on iskenyt Mestarien liigassa kymmenen osumaa ja on vain maalin päässä Cristiano Ronaldosta. Koko kaudella Ibrahimovic on osunut 38 kertaa maalipuiden väliin 39 pelaamassaan ottelussa.

PSG:llä on käynnissä huikea kausi myös Ranskassa. Joukkue on pelannut tappioitta jo yhdeksän ottelua ja niissä se on päästänyt vain viisi maalia. Koko Ligue 1 kauden aikana sinipunaiset ovat hävinneet vain yhden ottelun. Kun sarjaa on pelaamatta 10 kierrosta on pariisilaiset kahdeksan pistettä edellä kovinta haastajaansa Monacoa.

Leverkusenin tuska jatkuu

Leverkusenin meno ei ole ollut yhtä lennokasta kuin tämän illan vastustajien (All Over Press)

Leverkusenin meno ei ole ollut yhtä lennokasta kuin tämän illan vastustajien (All Over Press)

Yhtä lennokkasta menoa ei ole ollut Sami Hyypiän luotsaamalla Leverkusenilla. Joukkue on voittanut vain kolme viimeisestä kymmenestä pelistään, mutta alavireinen joukkue on vielä onnistunut pitämään kiinni Bundesligan kolmostilasta. Matka kärki Bayerniin on kuitenkin kasvanut jo käsittämättömäksi 24 pisteeksi, joten Hyypiän joukkueen tehtävä loppukaudella on vain sinetöidä Mestarien liigaan oikeuttava neljän joukkoon sijoittuminen.

Ottelun asetelmat

Ensimmäinen osaottelu kertoi jo kaiken. Leverkusen on auttamatta taidollisesti jäljessä PSG:tä. Paris jatkoi huikeaa virettään ensimmäisen osaottelun jälkeen voittamalla Toulousen, Marseillen sekä Bastian. Otteluissa PSG heilutti verkkoa yhdeksästi ja omiin meni vain kaksi. Zlatan sai otteluissa tulitukea Cavanilta sekä Lavezzilta joten yhden miehen varassa punasiniset eivät todellakaan ole. Leverkusen mahdollisesti antaa näyttöpaikkoja nuorille eikä välttämättä siis lähde ykkösmiehillä edes liikenteeseen. Hyypiän miehet kohtaavat tulevana lauantaina Bayernin ja Hyypiä haluaa varmasti kohdata sarjakärjen parhaalla mahdollisella miehistöllään. Yksi mahdollisista penkiltä tätä ottelua seuraavista on Leverkusenin tähtihyökkääjä Stefan Kießling. Varmasti sivussa on ensimmäisessä ottelussa ulosajettu puolustaja Emir Spahić, joten jokatapauksessa Leverkusen joutuu muokkaamaan puolustuslinjaansa.

” We cannot just throw this game away because otherwise we can go ahead and send the Under-23 team. I am really looking forward to the game and every player should feel the same. This is a challenge and we have to put in a good performance. I am a fighter and I hope my team has the same approach.”-Sami Hyypiä

PSG jatkaa otteluparista seuraavalle kierrokselle (All Over Press)

PSG jatkaa otteluparista seuraavalle kierrokselle (All Over Press)

Kysymys on vain siitä millä temmolla PSG lähtee ottelua viemään. Jos meno jatkuu samana, kuin Saksassa, nähdään ottelussa aikamoinen ilotulitus. Jos Zlatan nähdään avauksessa on yksi asia varmaa: mies janoaa Mestarien liigan maalintekijätilaston kärkipaikkaa. Leverkusen on pelin jo menettänyt, mutta avausmaali ottelussa antaa uskoa tekemiseen. Jos taas PSG pääsee myllyttämään alusta saakka, tulee ottelusta rumaa. Yli 2,5 maalia vaikuttaa erittäin varmalta otteluun, jossa ei ole muuta panosta kuin Zlatanin maalipörssin kärkisija.

Ennakoidut kokoonpanot:

PSG:ltä on loukkaantumisten vuoksi sivussa van der Wiel, Matuidi sekä Verratti. Leverkusenilta varmasti ovat sivussa Hegeler sekä pelikiellossa oleva Spahić.

PSG:n odotettu avaus 4-3-3:

Sirigu ; Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell; Verratti, T. Motta, Cabaye; Cavani, Ibrahimovic, Lucas Moura

Leverkusenin mahdollinen avaus 4-3-3:

Leno; Hilbert, Wollscheid, Toprak, Boenisch; Reinartz, L. Bender, Can; Castro, Derdiyok, Son

Kertoimia otteluun:

PSG-Leverkusen 1.37 – 5.05 – 8.70
PSG-1 2.05
yli/alle 2,5 maalia 1.57 – 2.45
Tekeekö Zlatan maalin? kyllä 1.58 (Betsson)
Zlatan yli 1,5 maalia 3.45