TOP 10: Serie A:n alkukauden parhaat pelaajat

Betsafe tarjoaa asiakkailleen viikonlopuiksi riskittömän 20 euron mobiilivedon. Katso tarkemmat tiedot ja tartu tarjoukseen tästä!

Italian Serie A-kausi lähestyy puolta väliä. Kausi on tarjonnut yllätyksiä, tiukkoja kamppailuja ja henkilökohtaisia onnistumisia. Mestaruuskamppailu näyttää kiivaammalta kuin vuosiin ja myös europaikoista käydään kamppailua useamman joukkueen välillä. Joukkueiden sisällä myös yksittäiset pelaajat ovat loistaneet ja päätimmekin listata alkukauden kymmenen parasta pelaajaa.

10. Alisson, Roma

Brasilian maajoukkueen ykkösveskari Alisson on ollut alkukauden paras maalivahti Serie A:ssa. Roma on päästänyt 17 pelaamassaan ottelussa vain 11 maalia ja suurin syyllinen asialle on loistavaa kautta pelaava Internacionalin kasvatti. Alisson siirtyi ikuiseen kaupunkiin jo kesällä 2016, mutta viime kausi sujui uuteen sarjaan totutteluun täksi kaudeksi Juventukseen siirtyneen Wojciech Szczesnyn kakkosmaalivahtina. Tällä kaudella Alisson on osoittanut olevansa ehdoton huippumaalivahti ja erityisesti hänen reaktiotorjunnat ovat tehneet suuren vaikutuksen AS Roman kannattajiin. 25-vuotias Alisson on maalivahdiksi vasta nuori ja hän vasta lähestyy parhaita pelivuosiaan ja Roma on varmasti tyytyväinen kahdeksan miljoonan euron hankintaansa.

9. Alejandro Gomez, Atalanta

Alejandro ”Papu” Gomez on kovaa vauhtia nousemassa Serie A:n kulttipelaajien joukkoon. Pikkuruinen argentiinalainen hurmaa kentällä, mutta myös pelikenttien ulkopuolella valloittavalla persoonallaan. Gomez oli Atalantan satumaisen viime kauden tärkein yksittäinen pelaaja ja häntä huhuiltiin moniin eurooppalaisiin huippuseuroihin. 29-vuotias monipuolinen hyökkäävää keskikenttäpelaaja päättii kuitenkin jäädä Bergamoon ja tällä kaudella hän ja Atalanta ovat jatkaneet erinomaisia otteitaan. Atalanta voitti kovan Eurooppa-liigan lohkonsa ja Serie A:ssa sympaattinen pikkuseura kamppailee jälleen kerran pääsystä europeleihin. Gomez on luonut koko sarjan eniten maalipaikkoja ja siinä sivussa tehtaillut tehot 3+5. Hänen arvoaan Atalantalle ei kuitenkaan mitata pelkästään tehopisteissä, sillä koko seuran hyökkäyspelaaminen on rakennettu satumaisen taitavan argentiinalaisen ympärille.

8. Miralem Pjanic, Juventus

Miralem Pjanic on noussut Juventuksen riveissä lopullisesti Euroopan huippukeskikenttäpelaajien joukkoon. Jo Romassa hän oli hyvä, mutta liiallinen epätasaisuus vaivasi. Torinossa bosnialainen on saanut otteisiinsa kaivattua vakautta. Pjanic on myös kehittynyt rutkasti erityisesti puolustuspelaamisessa ja nykyään hän on varsin kokonaisvaltainen moderni keskikentän pelinrakentaja. Pjanic on antanut selkeästi eniten syöttöjä Juventuksen keskikenttäpelaajista ja juuri hän on yleensä se pelaaja, joka puhkoo vastustajan puolustuslinjoja. Vanha Rouva elää eräänlaista sukupolven vaihdosta, mutta Pjanic on kovaa vauhtia nousemassa täydelliseksi Andrea Pirlon manttelinperijäksi.

7. Luis Alberto, Lazio

Jos joku olisi vuosi sitten sanonut, että Luis Alberto on Serie A:n parhaita keskikenttäpelaajia, olisi häntä todennäköisesti pidetty hulluna. Alberton nousu unohduksista Lazion avainpelaajaksi on tuhkimotarina parhaasta päästä. Lazio menetti viime kesänä useita avainpelaajiaan ja Simone Inzaghi päätti koittaa paremman puutteessa Albertoa hieman tavallista alempana, keskikentän pelinrakentajana. Alberto pelasi hyvin ja Lazion kannattajat eivät ole kauden aikana kaivanneet hetkeäkään Interiin siirtynyttä Lucas Bigliaa. Alberto on paukutellut 17 pelaamassaan ottelussa viisi maalia ja antanut kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Tehojen lisäksi Alberto rakentaa pelejä, keskittää aktiivisesti ja on iso pelote erikoistilanteissa, joista Lazio on tehnyt useita maaleja tämän kauden aikana. Hyvät otteet Serie A:ssa nostivat Alberton mukaan myös Espanjan maajoukkueeseen ja juuri nyt näyttää siltä, että hän kamppailee tosissaan paikasta Venäjän MM-kisajoukkueeseen.

6. Sergej Milinkovic-Savic, Lazio

Viime viikolla uutisoitiin, että ökyseura PSG olisi Lazion Sergej Milinkovic-Savicin perässä ja ranskalaiset olisivat valmiita maksamaan peräti 170 miljoonaa euroa monipuolisesta serbikeskikenttäpelaajasta. Huhuttu siirtosumma kuvastaa enemmän sitä, miten sekaisin moderni jalkapallo on, mutta samalla se kertoo paljon siitä, miten hyvä pelaaja Milinkovic-Savicista on tullut. Belgiasta siirtynyt keskikenttäpelaaja pelaa nyt kolmatta kauttaan Laziossa ja hän on kehittynyt jokaisella kaudella paljon ja juuri nyt hän on yksi koko sarjan dominoivimmista pelaajista. Isokokoinen Savic on moderni kahden suunnan keskikenttäpelaaja, joka voittaa kaksinkamppailuita, juoksee isoja kilometrejä ja tekee samalla myös tehoja hyökkäyspäässä. Milinkovic-Savicissa on paljon samaa kun Paul Pogbassa ja Lazio tuskin saa enää kauaa nauttia suurimman timanttinsa otteista.

5. Ivan Perisic, Inter

Interin alkukausi on ollut mainio, vaikka muutama edellinen ottelu onkin edennyt hieman mollivoittoisesti. Yksi suurin tekijä mainiolle alkukaudelle on laituri Ivan Perisic, joka on ollut tämän kauden otteluissa parhaimmillaan täysin pitelemätön. Perisic oli vähällä siirtyä viime kesänä Valioliigaan, mutta lopulta Inter ja Manchester United eivät päässeet sopuun Kroatian maajoukkuemiehen siirtosummasta. Perisic olisi halunnut siirtyä Valioliigaan, mutta viime kesän pettymys ei ole näkynyt hänen otteissaan pelikentillä, sillä kasassa on jo kovat tehot 7+6 alkukauden sarjaotteluissa. 28-vuotias laituri pelaa parasta kauttaan Italiassa ja hänen yhteispelinsä Mauro Icardin kanssa on parhaimmillaan nautinnollista seurattavaa. Perisic on mitä ilmeisemmin yhä Manchester Unitedin kiinnostuksen kohteena ja erinomainen alkukausi tuskin ainakaan on laskenut Interin pyyntihintaa, joten on mielenkiintoista nähdä, mitä tammikuussa tulee tapahtumaan.

Lazion Luis Alberton alkukausi on ollut häikäisevän hyvä. (Marco Rosi / Fotonotizia)

4. Lorenzo Insigne, Napoli

Lorenzo Insigne on kovaa vauhtia matkalla Napoli-legendaksi. 26-vuotias väkkärä on pelannut kohta jo 200 ottelua kasvattajaseuransa riveissä ja hän tuntuu kehittyvän kausi kaudelta paremmaksi pelaajaksi. Puhtaasti tehojen puolesta Insginen viime kausi oli tätä kautta parempi, mutta tänä vuonna hän on yhä kokonaisvaltaisempi jalkapalloilija, jonka merkitys Maurizio Sarrin pelitavalle on kasvanut huomattavasti. Insigne on toki yhä vaarallinen pelaaja ja selkeä kymmenen liigamaalin mies, mutta nykyään hän myös rakentaa maalipaikkoja melko vapaassa vasemman laidan roolissaan. Loukkaantumiset ja kapean materiaalin aiheuttama pelirasitus ovat näkyneet otteissa, mutta parhaimmillaan Insigne on yksi Euroopan vaarallisimmista hyökkääjistä. Insignen rooli on tärkeä myös kentän ulkopuolisissa asioissa, sillä hän on yksi ainoista Napolin ykkösjoukkueen aidoista napolilaisista ja hän on noussutkin viime vuosina seuran kannattajien suosikkipelaajien joukkoon.

3. Dries Mertens, Napoli

Maurizio Sarri teki viime kaudella aikaisemmin urallaan lähinnä laiturina pelanneesta Dries Mertensistä Napolin ykköshyökkääjän ja loppu on jalkapallohistoriaa. Mertens oli häikäisevän hyvä modernina valeysinä ja tällä kaudella hän on jatkanut viime kaudelta tuttuja otteitaan. Mertens ei tällä kaudella ole ollut aivan yhtä kliininen kuin vuosi sitten ja hän on selkeästi kärsinyt siitä, että Napolin hyökkäyspään materiaali on äärimmäisen kapea. Napolilla ei ole Arek Milikin loukkaantumisen myötä käytännössä ollut lainkaan varakärkiä, joten Mertens on joutunut pelaamaan melkein kaikki ottelut alusta loppuun. Näihin lähtökohtiin nähden kymmenen tehtyä ja kuusi alustettua maalia on erinomainen saldo. Napoli hankkinee tammikuun siirtoikkunassa useammankin vahvistuksen, jolloin myös Belgian maajoukkuemiehen massiivinen taakka pienenee hieman.

2. Ciro Immobile, Lazio

Jos Mertens oli viime kauden sensaatiohyökkääjä, samaa voidaan tänä vuonna sanoa Lazion Ciro Immobilesta. Immobile oli alkukaudella suorastaan dominoivan hyvä ja koko syyskauden pelaaminen maali per peli tahdilla on huikaisevan hyvä suoritus. Immobilen lopullista läpimurtoa Euroopan hyökkääjäeliittiin on odoteltu jo muutaman vuoden ajan, sillä hänellä on kaikki modernin huippuhyökkääjän ominaisuudet. Aikaisemmin Immobile tunnettiin lähinnä puhtaana maalintekijänä, mutta tällä kaudella hän on ottanut aikaisempaa isompaa roolia myös Lazion pelinrakentelusta ja kasassa onkin jo seitsemän maalisyöttöä 16 tehdyn maalin lisäksi. 27-vuotias Immobile on äärimmäisen monipuolinen maalintekijä, sillä hän pystyy pistämään pallon maaliin molemmilla jaloillaan ja 185-senttisenä pelimiehenä hän taitaa myös pääpelin. Serie A:n maalipörssin voitosta tullaan käymään kova kamppailu useammankin pelaajan kesken ja Immobile on yksi mahdollisista nimistä nostelemaan ilmaan kauden päätteeksi sarjan parhaalle maalintekijälle jaettavaa capocannoniere pystiä.

1. Mauro Icardi, Inter

Immobilen suurin haastaja taistelussa sarjan maalikuninkuudesta lienee Interin Mauro Icardi. 24-vuotias argentiinalainen on tehnyt urallaan jo 97 maalia Serie A:ssa ja sadan maalin haamuraja rikkoutunee seuraavien viikkojen aikana. Icardin persoonasta voidaan olla montaa mieltä, mutta hänen jalkapalloilullisia ansioitaan on vaikea kiistää. Monipuolinen hyökkääjä on ollut Serie A:n parhaita pelaajia jo useamman vuoden ajan ja tällä kaudella hän tuntuu nostaneen omaa tasoaan vielä pykälän viime vuosia paremmaksi. Interin hyökkäyspelaaminen on pitkälti Icardin ja Perisicin henkilökohtaisen taidon varassa, mutta alkukaudella taktiikka on toiminut erinomaisesti. Icardi on voittanut Interillä lukuisia pisteitä omalla henkilökohtaisella taidollaan ja hänellä on kaikki mahdollisuudet rikkoa historian 11. pelaajana 30 liigamaalin rajapyykki yhden kauden aikana. Icardi kiinnostaa varmasti monia Euroopan huippuseuroja ja ei olisi iso ihme, jos hänen nimensä pyörisi huhuissa jo tammikuun siirtoikkunan aikana. Icardi kuitenkin tuntuu viihtyvän hyvin Interissä ja hänen siirtonsa muualle olisi iso yllätys, varsinkin kun Inter on juuri nyt mukana Serie A:n mestaruuskamppailussa.

Kansikuva: ANGELO CARCONI