Cardiff – Liverpool klo 17.00

Liverpool kaatoi viime kierroksella Manchester Unitedin (Getty)

Liverpool kaatoi viime kierroksella Manchester Unitedin (Getty)

Liverpool on pelannut tappioitta jo kymmenen ottelua putkeen. Tuon putken aikana se on jäänyt ilman täyttä pistepottia vain kaksi kertaa ja maaleja on syntynyt mukavat 32. Pool on sarjataulukossa toisena tasapisteissä Arsenalin kanssa, neljä pistettä Chelsean takana. Nyt se pääsee aloittamaan kolmen ottelun viikon alavireisen Cardiffin vieraana. Tämä ottelu on mukana myös perjantaibetseissä.

Bluebirds suupala SAS:lle

OG Solskjaer on voittanut Valioliigassa Cardiffin peräsimessä vasta kaksi ottelua (Getty)

OG Solskjaer on voittanut Valioliigassa Cardiffin peräsimessä vasta kaksi ottelua (Getty)

Cardiff on voittanut vain kolme viimeisestä kymmenestä ottelustaan. Viimeisimmän voittonsa se nappasi sarjajumbo Fulhamin kustannuksella toissa kierroksella ja yksi voitoista tuli FA Cupissa Boltonista. Viimeiseen kymmeneen otteluun Bluebirds on onnistunut maalinteossa vain kahdeksan kertaa ja samaan aikaan omissa on soinut 20 kertaa. Cardiff jäi edellisessä ottelussa Evertonin jalkoihin ja voi sanoe, että mukana oli myös epäonnea. Peli kuvastaa hyvin joukkueen kautta. Pallonhallinta vastustajille 68%-32%. Joukkue majailee Valioliigan toiseksi viimeisenä siis syystä.

Luis Suarez ja Daniel Sturridge tutkapari, eli SAS, on paukuttanut Valioliigassa jo 42 maalia. Viime ottelussa pool nöyryytti Old Traffordilla Manchester Unitedia, mutta silloin kentän kapellimestarina toimi joukkueensa legendaarinen kapteeni Steven Gerrard. ManU sai ottelussa ainoastaan yhden laukauksen kohti Liverpoolin maalia.

Edellinen kohtaaminen

Kun joukkueet kohtasivat viimeksi joulukuussa, oli Liverpool parempi maalein 3-1. Tulos ei kuitenkaan kuvaa ottelua parhaiten. Pallonhallinta oli poolilla 69 prosenttisesti ja maalintekoyritykset menivät sille 27-10. Ottelun tähtenä oli silloin yksin kärjessä pelannut Luis Suarez. Mitä tapahtuu tänään, kuin Suarezia on tukemassa tutkapari Sturridge!?

Ottelun kulku ja ennakoidut kokoonpanot

Suarez on kauden aikana paukuttanut yksin enemmän maaleja kuin koko Cardiffin joukkue. Joukkueen hyökkäyspeli on parhaimmillaan tällä hetkellä henkeäsalpaavaa. Joukkue kääntää peliä nopeasti ja vikkelä jalkaiset Sterling, Coutinho sekä SAS nousevat omalta alueelta vastustajan boxiin hetkessä. Tänään ratkaisua ei nähdä kuitenkaan nopealla hyökkäyksellä, jonka Suarez tai Sturridge päättää.

Gerrard on luonut nahkansa uudestaan. Miehen tarinaa kävimmekin läpi jo tällä viikolla. Näkisin, että Stevie G tulee olemaan tänään syötöillään avainasemassa Cardiffin ryhmityksen murtamisessa. Pallonhallinta tulee olemaan täysin merseysidelaisilla ja Gerrard pääsee rytmittämään Liverpoolin peliä ehkä tavanomaista ylempää. Myös yksilötaitoon perustuvat ratkaisut avaavat väylää walesilaisten boksiin ja sitä taitoa ei vierailijoilta puutu.

Perjantaibetseissä löimme rahamme likoon siihen, että vierailijat hakevat voiton vähintään kahdella maalilla. Jos Liverpool pitää pallonhallinnan itsellään lähes 70 prosenttisesti ja luo melkein 30 maalipaikkaa, voi tuo kahden maalin voitto olla aikamoista vähättelyä. Cardiff kohtaa putoamistaistelun kannalta elintärkeässä ottelussa West Bromwichin viikon päästä ja se on ottelu, josta on tultava tulosta. Tästä ottelusta pisteenkin saaminen olisi Solskjaerin miehille lottovoitto.

Cardiffin mahdollinen avauskokoonpano 5-3-1-1:

Marshall; Fabio, Caulker, Cala, Theophile-Catherine, John; Kim, Medel, Mutch; Noone; Campbell.

Parhaat palat joukkueiden aikaisemmasta kohtaamisesta joulukuulta:

Liverpoolin mahdollinen avauskokoonpano 4-3-3:

Mignolet; Flanagan, Skrtel, Agger, Johnson; Henderson, Gerrard, Allen; Sturridge, Suarez, Sterling

Parhaat palat ottelusta ManUa vastaan:

Joukkueiden tuleva otteluohjelma:

Liverpool vs

22.3 Cardiff vieraissa

26.3 Sunderland kotona

30.3 Tottenham kotona

Cardiff vs

22.3 Liverpool kotona

29.3 West Brom vieraissa