Englannin Valioliiga: West Ham – Liverpool -otteluennakko

Viaplay LogoEnglannin Valioliigan kaikki ottelut Viaplayn ja Viasatin kanavilla.

Liverpool pelaa tänään West Hamin vieraana, tavoitteenaan kauden 20. voitto. Liverpool on sarjan toiseksi paras vierasjoukkue ja sillä on vain yksi tappio vieraskentiltä tältä kaudelta – juuri pahimman kilpakumppanin, Manchester Cityn vieraana. West Ham lähtee otteluun paineettomasta tilanteesta keskikastin joukkueena.

Kauden 4. kierroksella Liverpool nuiji Hammersin kotikentällään 4-0 ja fyysisessä ottelussa nähtiin 23 rikettä, 41 taklausta ja kolme keltaista korttia. Liverpoolin tehokas viimeistely toi selvät lukemat taululle ja West Hamin paikat olivat vähissä. Tuon ottelun kohokohdat voit katsoa tästä videosta:
West Hamin pääjehu Manuel Pellegrini painottaa, että heidän pitää pystyä pelaamaan nopeaa tempopeliä. Samanlaista kuin he ovat pelanneet ManU:a, Arsenalia ja muita joukkueita vastaan ollessaan kotikentällä. Pellegrini lisää, että Valioliigassa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa ja paineet ovat Liverpoolilla. Samalla hän mainitsee, että Liverpoolilla on taitavia pelaajia, jotka voivat ratkaista pelin kulun nopeasti, joten heidän on oltava valppaana.

Liverpool on iskenyt maalin neljässä perättäisessä ottelussa neljästi West Hamin verkkoon ja mikäli vähintään vastaavanlainen ryöpytys tulisi tänäänkin kohdalle, niin se olisi vasta kolmas kerta Englannin jalkapallosarjan historiassa. Edellisiä vastaavia tapahtumia saa etsiä 1930-luvulta ja 1800-luvun lopusta.

West Hamilta puuttuu varmasti peräti kuusi pelaajaa ja näiden lisäksi kolmen pelaajan tilanne on epävarma, joten sairastuvalla on tungosta. Liverpool saa takaisin pelikieltonsa kärsineen James Milnerin ja loukkaantuneiden osastolla on neljä pelaajaa.

Edellisessä ottelussa Liverpoolin maalitykki Mohamed Salah oli pimennossa, sillä Leicesterin pelaajat vartioivat häntä todella tarkasti. West Ham saattaa hyödyntää samaa taktiikkaa pysäyttääkseen miehen.

Lontooseen on luvattu puolipilvistä ja yhdeksän asteen lämpötilaa, mutta myöhäisessä illassa se voi tuntua paljon kylmemmältä, sillä yöksi on luvattu pakkasta parin asteen verran.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 22.00.

Kansikuva: Shaun Botterill/Getty Images