Pelaaja per Valioliigajoukkue, kenet sinä kelpuuttaisit? Katso minkälaiset ryhmät toimittajamme kasasivat

Ketä poimisit joukkueeseen jos saisit valita managerin, avauskokoonpanon ja seitsemän vaihtomiestä, niin että jokaisesta Valioliiga-jengistä saisi napata vain yhden pelaajan? Faneille.comin Valioliigatoimittajat Roope Liimatainen ja Jaakko Tiira tarttuivat haasteeseen ja kyhäsivät omat nippunsa. Joukkueita on pyritty kasamaan harmonisiksi kokonaisuuksiksi, jollainen voisi pärjätä oikeassakin elämässä. Tähdistökenttien ylihyökkääviä nivaskoita ei siis kannata odottaa. Ketä joukkueisiin kelpuutettiin ja millä perusteilla? Kumman joukkue on parempi?

Roopen joukkue

Manageri: Jürgen Klopp, Liverpool

Värikäs persoona sopii värikkääseen joukkueeseeni. Klopp on sarjan parhaita valmentajia ja pystyy varmasti repimään tästäkin joukkueesta kaiken irti. Pelaajat on valittu osin saksalaisen pelitapaan soveltuvuuden perusteella, kovat ravaajat kunniaan.

Avauskokoonpano(4–1–4–1):

GK: David de Gea, Manchester United

Joukkue on hyvä rakentaa Valioliigan parhaan maalivahdin ympärille. Ainakaan kassarista ei menestys tule riippumaan.

LB: Patrick van Aanholt, Crystal Palace

Juuri Sunderlandista Crystal Palacen riveihin siirtynyt van Aanholt on pelipaikallaan sarjan parhaimmistoa. Vikkelät kintut sopivat hyvin Klopp-futikseen.

CB: Virgill van Dijk, Southampton

Yksi helpoimmista valinnoistani. Van Dijk on Valioliigan parhaita toppareita, eikä häneltä juuri heikkouksia löydy. Ei ihme, että useammat suurseurat ovat hollantilaisen kintereillä.

CB: Jonny Evans, West Bromwich

Valioliigan kolmesti ja Mestarien liigan kerran voittanut Evans on kovissakin liemissä keitetty toppari. Häntä on koko uransa ajan aliarvostettu, vaikka meneillään oleva kausi Baggiesissa on taas osoittanut kyseessä olevan kovan luokan pelimies.

RB: Hector Bellerin, Arsenal

Puolustuslinjan täydentää yksi planeetan parhaista pelipaikkansa edustajista. Työt omaan päähän hoituvat loistavasti, mutta etenkin ylöspäin pelatessa Bellerinin anti on mahtavaa. Van Aanholtin tavoin loistava laitapuolustaja Kloppin taktiikkaan.

DM: Idrissa Gueye, Everton

Keskikentän lukoksi valikoitui yksi tämän kauden sensaatioista. Evertonin keskikentällä ihastuttanut Gana toimii joukkueeni tasapainottavana pelaajana, luoden turvaa puolustuslinjalle ja antaessa eväitä hyökkäyspään ratkaisijoille.

AM: Dele Alli, Tottenham

Vauhtia tarvitaan ja keskikentän keskustaan sitä tuo Alli, jonka pystyjuoksut ovat tuhoisia vastustajien puolustuslinjoille. Iso plussa myös kyvystä viimeistellä maaleja.

AM: Kevin De Bruyne, Manchester City

Kymppipaikalle istutetaan pelaaja, jolta ennen kaikkea voi odottaa laadukkaita palloja maalipaikkoihin. Belgin syöttörepertuaari on uskomaton, minkä lisäksi myös hän pystyy viimeistelemään maaleja.

LW: Dimitri Payet, West Ham

Alavireisestä Hammersista ei montaa miestä löydy, jonka riemuiten avaukseeni laittaisin. Payet kuitenkin täyttää nämä kriteerit ja tuo vasemmalle kaistalle suurta uhkaa, sekä paljon erikoistilanneosaamista. Hän tiettävästi onkin uutta joukkuetta vailla.

RW: Riyad Mahrez, Leicester

Jotta Klopp-futiksen peruspilarit tulevat kuntoon, otetaan laidalle nopeutta ja taitoa kerrakseen. Mahrez kuskaa pallon ylös, tekee oman ratkaisunsa tai löytää jonkun kanssapelaajan maalipaikasta.

ST: Diego Costa, Chelsea

Costa on osoittanut tällä kaudella olevansa viimeistelijä jumalan armosta. Pallot löytävät kovalla prosentilla verkon perukoille ja kaiken lisäksi kovissa paikoissa hän vääntää maalin vaikka väkisin.

Vaihtopelaajat:

Artur Boruc, Bournemouth

De Gea on rautainen ykkösmaalivahti, joka jaksaa pelata vaikka kaikki pelit kaudessa. Siksi kakkosmaalivahdiksi ja samalla joukkueen maskotiksi valitaan Boruc. Hänen tehtävänsä on heittää läppää kopissa ja juoda vaikka olutta.

Michael Keane, Burnley

Varatoppariksi napataan Burnleyn Keane. Luotettava toppari, joka jättää turhat kikkailut muille ja keskittyy täysillä pitämään oman joukkueen maalin puhtaana.

Jose Holebas, Watford

Laitapuolustukseen varalle otetaan erikoistilanteiden taitaja Holebas. Tarkkojen pallojen lisäksi myös puolustustehtävät hoituvat hyvin, kuten kreikkalaisilla yleensäkin.

Marten de Roon, Middlesbrough

Melko hyökkäävän keskikenttäni tueksi valitaan puolustavampi vaihtoehto. Hollantilainen on hyvä ottaa kehiin puolustamaan johtoasemaa.

Gylfi Sigurdsson, Swansea

Swansean miehistö ei silmiäni hivele, mutta kyllähän Sigurdssonin kaltaisen monitaiturin ottaa mukaan mielellään. Islantilainen tuo leveyttä ja huippuosaamista useille eri pelipaikoille.

Marko Arnautovic, Stoke

Kookas ja vahva, mutta silti taitava itävaltalainen tuo laitapeliin erilaisen vaihtoehdon. Isot joukkueet tarvitsevat isoja persoonia.

Jermain DefoeSunderland

Sunderlandin nipusta ei montaa kiinnostavaa pelaajaa löydy, mutta Defoe on ehdottomasti sellainen. Kauden aikana isketyt 12 liigamaalia riittävät helposti näytöiksi, joilla mahtuu joukkueeni kakkoskärjeksi.

Jalmun joukkue

Manageri: Eddie Howe, Bournemouth

Juttujani lukeneet ovat saattaneet panna merkille arvostukseni Howea kohtaan. Bournemouth pelaa loistavaa kollektiivista futista, jossa pallo liikkuu maata pitkin ja järkevin siirroin. ”Kirsikkapalloa” haluaisin myös omalta ryhmältäni nähdä.

Avauskokoonpano (4–2–3–1):

GK: David De Gea, Manchester United

Voittava joukkue tarvitsee huippumaalivahdin, eikä Valioliigasta löydy parempaa torjujaa kuin David De Gea.

LB: Aaron Cresswell, West Ham

Kiukuttelevan Dimitri Payetin poiminen olisi tuntunut joten väärältä. Niinpä otin Hammersista Cresswellin, joka on luotettava suorittaja, hyvä molempiin suuntiin ja sarjan parhaimmistoa pelipaikallaan.

CB: Virgil Van Dijk, Southampton

Siirtohuhujen kohteena ollut hollantilainen on yksi Valioliigan parhaista keskuspuolustajista ja linjan johtaja. Katkoo, ohjaa ja lukee peliä todella hyvin.

CB: Michael Keane, Burnley

Kenties jos Michael Keane pelaisi Burnleya paremmassa joukkueessa, saisi ManU-kasvatti ansaitsemaansa arvostusta. Moderni toppari, joka puolustaa aivoilla, ei voimalla vaikka hyvä fysiikkakin toki löytyy.

RB: Seamus Coleman, Everton

Komean uran Goodison Parkilla tehnyt irlantilainen on yksi sarjan parhaista ylöspäin pelaavista laitapakeista. Cresswellin tavoin luotettava ja kokenut Valioliiga-peluri, joka on todistanut tasonsa.

CM: N’Golo Kante, Chelsea

”No-brainer” Chelseasta. Kante on täysin uniikki pelaaja, joka pitää keskikentän kuin keskikentän koossa.

CM: Jordan Henderson, Liverpool

Valioliigan syöttökuningas, josta on kehittynyt erinomainen pelinrytmittäjä. Laajan syöttövalikoiman omaava Henderson ei pelaa koskaan huonosti. Kanten kanssa Reds-kippari muodostaisi joukkueelle jykevän selkärangan keskikentän sydämeen.

AM: Kevin De Bruyne, Manchester City

Joukkueen aivot. Belgialaistaikurin lapikkaasta lähtee niin uskomattomia leivoksia, ettei City-tähteä vaan yksinkertaisesti voi jättää valitsematta.

LW: Alexis Sanchez, Arsenal

Laidoille on hyvä saada maalintekovoimaa ja sitä 25 maalin tahdissa oleva Sanchez toden totta tarjoaa. Röyhkeä, nopea, taitava, työteliäs ja hyvä viimeistelijä – täydellinen laitapelaaja, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan myös kärjessä, yksin tai kaksin.

RW: Riyad Mahrez, Leicester

Viime kauden paras Valioliiga-pelaaja ei ole päässyt vuoden takaiseen lentoon, mutta taidot eivät ole kadonneet minnekkään. Erinomainen vastahyökkäyspelaaja, joka rakentaa ja viimeistelee. Hyökkäykseen on myös hyvä saada yksi vasenjalkainen pelaaja.

ST: Harry Kane, Tottenham

Allekirjoittaneen papereissa Valioliigan paras hyökkääjä. Kovalla työmoraalilla varustettu Kane on viimeisen päälle joukkuepelaaja, joka tekee juoksuillaan muille tilaa, mutta ennen kaikkea viimeistelee tappavan tehokkaasti.

Vaihtopelaajat:

Jordan Pickford, Sunderland

Puskista noussut Sunderland-kasvatti oli yksi syksyn parhaita torjujia koko sarjassa. Atleettisen englantilaisen voisi heittää koska vaan luukulle.

Bruno Martins Indi, Stoke

Fyysinen hollantilaistoppari sopii Valioliigaan kuin se kuuluisa nenä päähän. Vasenjalkainen, joten pystyisi paikkaamaan laitapakkina, mutta sopisi ennen kaikkea kolmen topparin linjaan loistavasti.

Chris Brunt, West Bromwich

Vasemman laidan monipuolinen työmies, joka toisi arvokasta kokemusta ja työmoraalia. Hyviä keskityksiä jakeleva pohjoisirlantilainen olisi oiva vaihtoehto turvaamaan johtoa.

Marten De Roon, Middlesbrough

Mainiosti kumpaankin suuntaan pelaava pohjapelaaja toisi keskikentälle fyysisyyttä ja kokoa. Vaikka Borossa yksilöt eivät juurikaan loista, on Atalantasta tullut hollantilainen osoittanut olevansa hyvää Valioliiga-tasoa.

Wilfried Zaha, Crystal Palace

Nopea, taitava ja sitä myötä yksi sarjan parhaista haastajista. Erinomainen vaihtomies, joka olisi vastustajan väsyneiden laitapakkien painajainen.

Gylfi Sigurdsson, Swansea

Islantilaiselta hoituu todistetusti kaikki keskustan pelipaikat valeysistä kutosruutuun. Hyvä pelintekijä ja erikoistilannespesialisti, jonka voisi heittää kehiin mihin tahansa tilanteeseen.

Troy Deeney, Watford

Tiilenpäitäkin lukenut Deeney on Watfordin paras pelaaja ja loistava hyökkääjä. Toisi kärkeen fyysisyyttä ja kamppailuvoimaa, jonka lisäksi myös maalinteko todistetusti onnistuu.

Kansikuva: Getty