FPL-viikkokatsaus: Wild Card käyttöön!

Betsafe LogoBetsafe sponsoroi Fantasiavalioliigaa! Joka kierroksella kova Yhden euron kerroinkisa, jossa mahtavat palkinnot. Tsekkaa myös Valioliigan vetovinkit tälle kierrokselle.

Juhlitaanko mestaruutta Manchesterissa, Lontoossa vai Liverpoolissa? Seuraa Valioliigan huippujännittäviä vaiheita Viaplay-palvelusta, koko kauden ajan.

FPL eli Fantasy Premier League jää Valioliigan tavoin maaottelutauolle. Fantasiavalioliigaa ei kuitenkaan kannata unohtaa, sillä siirtoikkunan myötä kokoonpanoihin on tulossa muutoksia, eikä Wild Cardin käyttäminen ole missään nimessä typerä veto. Tässä on Gameweek 3:n viikkokatsaus, jossa on tuttuun tapaan asiaa edelliskierroksesta, villin kortin käytöstä ja kierroksen voittajista.

Muista myös, että Faneille.comin kimppaan pääset liittymään koko kauden ajan. Ohjeet ja säännöt löydät tästä linkistä aukeavalta kisasivulta.

Nihkeä kierros – pisterohmuna jälleen puolustaja

Gameweek numero kolmen pistekeskiarvo oli globaalisti vain 43 pistettä, eikä kierroksen paraskaan potti kohonnut kuin 109 pisteeseen. Pelaajien tasolla kierroksen paras pelaaja oli jo kolmatta kertaa putkeen puolustaja. Tällä kertaa kierroksen pisterohmun tittelin vei selvästi Newcastlen Ciaran Clark, joka nikkasi maalin ja sai nollapelin Harakoiden pöllyytettyä West Hamia peräti 3–0. Seuraavat pelurit olivat 12 pinnaa napsineet Alvaro MorataRoberto Firmino ja Kyle Naughton.

Yleisesti ottaenkin kierros oli peräpään miesten juhlaa. Top 15 sijoille ylsi minimissään yhdeksällä pisteellä peräti seitsemän puolustajaa ja kaksi maalivahtia.

Huomionarvoista oli myös Romelu Lukakun jääminen nolliin. Kolme maalia aiemmilla kierroksilla ampunut ManU-hyökkääjä missasi pilkun, jonka tuomat kaksi miinuspistettä kumosivat yli 60 minuutin pelaamisesta tulleet pinnat.

Kolmen kierroksen yhteenlasketuissa kokonaispisteissä kärkisijan jakaa 26 pisteellä peräti neljä pelaajaa. Arsenalin teurastustalkoiden avaustahdit lyönyt Firmino saa seurakseen ManU-kolmikko Henrikh MkhitaryaninPaul Pogban sekä Eric Baillyn. Myös 24 pisteen Morata 2+2 tehoilla täytyy nostaa esiin. Näyttää kuitenkin siltä, että pisteiden tuomisessa isot ja kalliit pelaajat ovat valttia. Yli 20 pisteen miehiä löytyy toki muualtakin. Huddersfield on pelannut kolmet nollat, joka on tuonut ZankalleJonas Lösslille sekä Christopher Schindlerille yli 20 pistettä.

Pahin floppi taas on ollut Harry Kane, joka on 12,5 miljoonan hintalapulla tuonut vaivaiset neljä pistettä. Elokuu on nyt kuitenkin ohi, joten eiköhän Kanenkin maalijyvä ala löytymään. Mies ei ole koko uransa aikana tehnyt vielä yhtäkään Valioliiga-maalia elokuussa. Toinen pahasti FPL:n näkökulmasta tuhnuillut iso tykki on Cityn Kevin De Bruyne (9,9m), joka on tuottanut vain kahdeksan pistettä. 9,5 miljoonan hintalapun omaava Mesut Özil taas on viidessä pinnassa.

Tarkkaile siirtomarkkinoita

Siirtomarkkinoiden päätöshulina on mielenkiintoista jo itsessään, mutta siirtoja kannattaa tarkkailla myös FPL-joukkueen kasaamisen näkökulmasta. Joukkueet hakevat viime hetken vahvistuksia, joista saattaa saada hyviä pelureita FPL-joukkueisiin. Kannattaa kuitenkin olla varovainen viime hetkien kiinnitysten kanssa. Esimerkiksi Simone Zaza ja Wilfried Bony vaikuttivat vuosi sitten hyviltä kiinnityksiltä ja noin 7,0m hinnoilla potentiaalisilta ryöstöiltä, mutta floppasivat pahan päiväisesti.

Jos esimerkiksi Alexis Sanchez vaihtaa Cityyn, on chileläinen varsin turvallinen kiinnitys. Vastaavasti keskikastijoukkueiden uudet miehet, etenkin hyökkäyspäähän ovat aina kysymysmerkkejä ja heidän kanssaan kannattaa ehkä malttaa muutama kierros. Esimerkiksi Stoken lainaama Jese Rordiguez aloitti terävästi maalilla Arsenalia vastaan, mutta oli todella näkymätön WBA:n vieraana.

Avauskierroksilla tuhnuillut Harry Kane lienee turvallisempi valinta syyskuun alkaessa. (Steve Bardens/Getty Images)

Siirtomarkkinoiden ohella kannattaa tarkkailla loukkaantumistilanteita. Jos siis et ole aikeissa käyttää Wild Cardia, kannattaa vaihtoa tai vaihtoja säästellä parin viikon päähän. Maajoukkuepeleissä on tapana sattua loukkaantuminen jos toinenkin, joten vaihdoille voi olla vielä käyttöä.

Varovaisena tipsinä voisi kuitenkin suositella 10,5m maksavaa Chelsean Eden Hazardia, jonka pitäisi olla pelikunnossa GW4:n alkaessa. Länsilontoolaisten peli on asettunut uomiinsa ja kun terävästi avannut Morata saa Hazardin kaverikseen, voi jälki olla FPL-managerin näkökulmasta tuottoisaa. Willian saanee väistyä penkin puolelle, joten brassista kannattaa hankkiutua eroon.

Kehotamme kuitenkin ennen muuta tarkkailemaan tilanteita, sillä GW3:n ja 4:n välillä tapahtuu siirtoikkunan sulkeutumisesta johtuen eniten muutoksia.

Muista Betsafe-kerroinkisa

Kuten aiemmin kerroimme, on Batsafe valikoitunut yhteistyökumppaniksi Fantasiavalioliigaamme. Betsafe järjestää kerroinkisan, josta jokaisen viikon voittaja nettoaa sata euroa (100€) pelirahaa. Viikkovoittojen lisäksi koko kisan kymmenen parasta osumaa palkitaan kauden jälkeen. Lyhykäisyydessään kisan säännöt ovat seuraavat:

  1. Kirjaudu sisään Betsafen tilillesi tai jos sinulla ei sellaista vielä ole, luo sellainen
  2. Tee vetolappu yhden euron (1€) panoksella pelaten Valioliigakohteita, tavoitteena saada ja voittaa mahdollisimman suurella kertoimella
  3. Lähetä OSUNUT (vain ja ainoastaan osunut) vetolappusi sähköpostilla osoitteeseen kilpailut@faneille.com

Tarkemmat ohjeet löydät Kerroinkisan omalta sivulta, joka aukeaa tästä linkistä.

Faneille.comin oma joukkue – Wild Card käyttöön

Faneille.comin oman joukkueen kierros oli karmaisevan heikko, tuottaen vain 34 pistettä. Lukakun, Kanen ja Steve Mounien muodostama kärkikolmikko toi vain neljä pistettä. Niinpä FPL-eksperttimme Roope Liimatainen päätti ottaa Wild Cardin käyttöön, joka takaa rajattoman määrän vaihtoja ennen GW4:n takarajaa.

Roope neuvoi ottamaan ensiksi sisään pelaajia, joiden arvo on nousussa, jotta joukkueen kokonaisarvoa saisi kohotettua. Lopullinen joukkue kannattaa kasata vasta lähempänä seuraavia pelejä, kun lopulliset kokoonpanot ja loukkaantumistilanne on tiedossa. Uusitusta nipusta on tulossa oma juttunsa, jossa maestro kertoo ketkä pelaajat joukkueeseen valittiin ja millä perustein.

GW3 voittajat:

Tälläkin viikolla jakoon lähtee Ruutu+ -koodeja viime kierroksen viidelle parhaalle managerille. Muistuksena vielä kaikille managereille, voittajat julkaistaan viikkokatsauksissa. Voittajiin ei siis oteta yhteyttä henkilökohtaisesti, vaan viikkokatsauksissa annetaan ohjeet mihin ottaa yhteyttä, jotta palkinto saadaan toimitettua.

Kolmannen kierroksen voittajat ovat tässä:

  1. Pohu/Ajax – Tuomas Mustonen, 82p
  2. Katse Nightclub – Niko Mustalahti, 76p
  3. Norovirus FC – Toni Lipponen, 75p
  4. Poco Loco – Reijo Lehtonen, 74p
  5. Toksoth – Jani Wastenius, 74p

Myös edellisten viikkojen voittajilla on Ruutu-koodeja noutamatta. Jari UngEelis KarinkantaTuukka PörstiAnssi LassilaViki Savonen sekä Antti Johansson. Jos haluatte lunastaa voittamanne Ruutu-koodin, ottakaa yhteyttä!

VOITTAJAT, otatteko yhteyttä, joko sähköpostitse (jaakko.tiira@faneille.com), Twitterissä (@faneille) tai yksityisviestillä Faneille.comin Facebookissa, niin saamme Ruutu-koodin toimitettua.

Kansikuva: Michael Regan/Getty Images