FPL-viikkokatsaus: Isojen tykkien paluu parrasvaloihin

Betsafe LogoBetsafe sponsoroi Fantasiavalioliigaa! Joka kierroksella kova Yhden euron kerroinkisa, jossa mahtavat palkinnot. Tsekkaa myös Valioliigan vetovinkit tälle kierrokselle.

Muista myös, että Faneille.comin kimppaan pääset liittymään koko kauden ajan. Juna ei siis ole vielä mennyt. Ohjeet ja säännöt löydät tästä linkistä aukeavalta kisasivulta. Muista myös Betsafen järjestämä kerroinkisa, jonka ohjeet löydät oheisen linkin takaa.

Valioliigakierros numero 6 miteltiin viikonloppuna, joka ei olennaisesti kärkipään asetelmia muuttanut, sillä jokainen suurseura voitti oman ottelunsa. Isot pelaajat olivat valttia myös Fantasy Premier Leaguessa, jonka pisterohmut olivat poikkeuksetta kalliimpia pelureita. Tämän kertaisessa viikkokatsauksessa pohditaan, minkä joukkueen pelaajia kannattaa välttää ja miksi.

Isojen tykkien kierros

Kierroksen ykköstähti ja samalla parhaat FPL-pisteet saalistanut pelimies oli arvatenkin Alvaro Morata. Hattutempun Stoken verkkoon taiteillut espanjalaishyökkääjä summasi 17 pistettä ja nousi kuuteen osumaan, joka oikeuttaa maalipörssin jaettuun kärkipaikkaan yhdessä Sergio Agueron ja Romelu Lukakun kanssa. Myös Aguero oli vireessä, kun City murskasi sarjajumbo Crystal Palacen 5–0 tehtyään yhden ja alustaen yhden osuman.

Taivaansinisten kovin pörssipelaaja oli hurjaan vireeseen syyskuussa äitynyt Leroy Sane, joka summasi maalin ja kahden syötän myötä 16 pistettä. Sarjakärjen vahvaa FPL-panosta täydensivät 13 pisteen Raheem Sterling sekä 11 pinnaa poiminut David Silva. Cityn tulevan viikon vastustaja on kuitenkin Chelsea, joten vaikka joukkue on ollut hurjassa lennossa, kannattaa Cityzens-pelaajien kanssa ehkä malttaa mielensä maaotteluiden jälkeiseen aikaan.

Kahdesti maalipuiden väliin osuivat myös Arsenalin Alexandre Lacazette sekä Spursin Harry Kane, joista tilille tipahti 13 täkyä. Kaksi alustanut ja nollat napannut Cesar Azpilicueta oli myös oivassa vireessä 14 pisteellään. Kierroksen kärkinimiin kiilasi siirtosaagasta ja selkävaivoista toipunut Philippe Coutinho, joka ampui upean vaparimaalin ja tarjoili millintarkan keskityksen Mo Salahin avausmaaliin ottaen yhteensä 13 pistettä.

Kierroksen todellinen yllättäjä oli Evertonin kummatkin osumat Bournemouthin kaadossa taiteillut Oumar Niasse. Viime kaudeksi Goodison Parkille tullut Ronald Koeman heitti senegalilaishyökkääjän saman tien reserveihin ja antoi ymmärtää, ettei tällä ole tulevaisuutta seurassa. Jo liigacupissa osunut Niasse on kuitenkin raivannut tiensä hollantilaismanagerin suunnitelmiin – vaikka ei edelleenkään omista seuran edustuspukua tai omaa paikkaa joukkueen pukuhuoneessa. Tasan viisi miljoonaa FPL:ssä maksava Niasse on toki riskihaku, sillä avauksen paikka ei ole taattu. Nopeutensa ansiosta 11 pinnaa napsinut hyökkääjä on kuitenkin arvokas ase muuten juoksuvoimaa uupuvalle Evertonille ja jos haluaa panostaa keskikenttään, voi Niasse oli oivallinen kolmoskärki omaan FPL-nippuun.

Mitä joukkueita kannattaa välttää?

FPL-joukkueen rakentamisessa ja hienosäätämisessä on luonnollisesti tärkeää seurata joukkueiden otteluohjelmia. Etenkin halvempia pelaajia ajatellen kannattaa kuitenkin silmäillä tilastoja. Esimerkiksi Swansea on joukkue, jonka hyökkääviä pelaajia kannattaa alkukauden perusteella välttää, vaikka superlupaava Tammy Abraham 5,6 miljoonan hintalapullaan houkutteleva vaihtoehto onkin. Joutsenet ovat ampuneet maalia kohti alle kaksi kertaa ottelussa ja laukauskeskiarvo 6,7 on yli kaksi kutia heikompi kuin toiseksi vähiten ampuneilla Bournemouthilla ja Evertonilla (9).

Vastaavasti Southampton luo paikkoja, mutta maalinteko tuntuu tällä hetkellä ylivoimaiselta haasteelta. 14,2 kertaa pelissä ampuvat Pyhimykset ovat kellottaneet enemmän kuteja kuin tehokkuudestaan tunnettu Chelsea (13,7), mutta maaliverkko on heilunut vain neljä kertaa. So’tonin tavoin 3,2 kertaa maalia kohti pelissä ampuva Watford on tehnyt yhdeksän osumaa, mutta myös päästänyt kymmenen. Herhiläisten hyökkäyspään pelaajat saattavat näin ollen olla hyviä hakuja, mutta puolustajia kannattaa välttää.

Nollan pisteen ja nollan päästetyn maalin Crystal Palace taas on itsestään selvä vältettävä joukkue.

Tilastot eivät tietenkään kerro kaikkea ja niin sanottuja tilastokummajaisia löytyy. Burnley on päästänyt eniten laukauksia tämän kauden Valioliigassa, keskimäärin yli 20 pelissä, mutta omissa on kolissut vain viidesti. Tilasto selittyy pitkälti sillä, että syvällä puolustava Burnley ”antaa” vastustajan ampua kauempaa, sillä torjuntoja tällä hetkellä loukkaantuneena olevalla Tom Heatonilla ja Nick Popella on yhteensä 16 kappaletta.

Toisessa ääripäässä taas on Newcastle, jota vastaan ammutaan reilut kymmenen kertaa pelissä, vähemmän kuin Chelseaa vastaan. Harakoiden puolustajat ovatkin tässä suhteessa hyviä kiinnityksiä, sillä Rafael Benitezin tasainen joukkue on erinomaisesti organisoitu.

Faneille.comin joukkue – 81p

Faneille.comin nipulla oli vaihteeksi hyvä kierros, joka tuotti mukavat 81 pistettä. Tulevalle kierrokselle teimme yhden vaihdon, kun WBA:n Ben Foster vaihtui So’tonin Fraser Forsteriin. Ensi viikon jälkeen on kuitenkin maaottelutauko, joten jos Wild Card on jo höylätty kannattaa mahdollisten loukkaantumisten varalle jättää kaksi vaihtoa. Tulevan kierroksen nippumme näyttää tältä:

GW6 voittajat:

Tälläkin viikolla jakoon lähtee Ruutu+ -koodeja viime kierroksen viidelle parhaalle managerille. Muistutuksena vielä kaikille kisaajille: voittajat julkaistaan viikkokatsauksissa (!), emme siis ota voittajiin yhteyttä. Viikkokatsauksissa annetaan ohjeet mihin ottaa yhteyttä, jotta palkinto saadaan toimitettua.

Kuudennen kierroksen voittajat ovat tässä:

  1. Zero Poäng – Jani Haukka, 102p
  2. Rusitonkkari – Matti Voimanen, 96p
  3. Anjalankadun Dynamo – Elias Aaltonen, 91p
  4. Фк Zenit Tampella – Mikael Nurminen, 91p
  5. B-O-B – Robert Sainio, 91p

VOITTAJAT, otatteko yhteyttä, joko sähköpostitse (info@faneille.com), Twitterissä (@faneille) tai yksityisviestillä Faneille.comin Facebookissa, niin saamme Ruutu-koodin toimitettua.

Myös joitakin edellisten viikkojen Ruutu-koodeja on noutamatta. Tsekkailkaa edellisiä viikkokatsauksia (löytyy tämän linkin kautta) ja jos löydätte oman nimenne, ottakaa yhteyttä.

Viikonlopun huippuotteluna nähdään Chelsean ja Man Cityn kohtaaminen lauantaina klo 19.30. Katso se ja muutkin ottelut Viaplay-palvelusta.

Tilastot: Whoscored, Squawka

Kansikuva: Richard Heathcote/Getty Images