FPL-viikkokatsaus: Aurinkoakin kuumempi Manchester City

Betsafe LogoBetsafe sponsoroi Fantasiavalioliigaa! Joka kierroksella kova Yhden euron kerroinkisa, jossa mahtavat palkinnot. Tsekkaa myös Valioliigan vetovinkit tälle kierrokselle.

Valioliigakierros numero kahdeksan tarjosi yhden todella tylsän huippuottelun sekä yllättävän voiton, kun nollakerhossa ollut Crystal Palace kaatoi Chelsean. FPL:n näkökulmasta kierros ei ollut erityisen hohdokas, sillä nollia pidettiin harvassa pelissä, eivätkä hyökkäyspään tähdet sen kummemmin loistaneet. Tämän kertainen FPL-viikkokatsaus keskittyy erityisesti sarjan kärjessä porskuttavaan Man Cityyn ja pohtii kannattaako taivaansinisiin panostaa. Lopusta löytyvät tuttuun tapaan kierroksen voittajat.

Nuorten taitureiden kierros

Viime viikkojen puheenaihe Valioliigassa on ollut Manchester Cityn hurja lento. Joukkue ei jättänyt iskukyvystään kysymysmerkkejä, kun Stoke murskaantui lauantaina peräti 7–2. Cityn FPL-pörssihai oli Raheem Sterling, joka maalasi ja syötti kaksi tuoden 15 pistettä. Kierroksen kärkikolmikkoon kiilasi toinenkin City-pelaaja, kun Gabriel Jesus maalasi kahdesti ja saalisti 13 pistettä. Samaiset 13 pistettä poimi Swansealle kahdesti osunut Tammy Abraham, joten kahdeksatta kierrosta voi nimittää nuorien hyökkäyspään taitureiden kierrokseksi.

Tuulettamaan päästiin myös Southamptonissa, kun Manolo Gabbiadini pommitti kaksi maalia (12p) tasapelissä Newcastlea vastaan. West Hamin verkkoon Pyhimykset osuivat elokuussa kolmesti, muuta kauden kolme kotipeliä joukkue oli ennen viime viikonloppua pelannut maaleitta. Maalinteon vaikeus St. Mary’silla alkoi saada jo absurdeja piirteitä, sillä So’ton päätti viime kauden viiteen maalittomaan kotipeliin.

Edellä mainitun kvartetin ohella kaksinumeroisiin pisteisiin ylsivät Spursin voittomaalin viimeistellyt Christian Eriksen (11p), Leroy Sane (10p), Arsenalin lisäajalla upottanut Tom Cleverley (10p) sekä kauden ensiminuuttinsa pelannut Naced Chadli (10p). Huomionarvosta viime kierroksessa oli siis se, että yksikään puolustaja ei tehnyt yli kymmentä pistettä. Kahdestakymmenstä joukkueesta ainoastaan neljä onnistui pitämään maalinsa puhtaana, joten nollapelejä ei juurikaan kertynyt.

Hävytön, hävyttömämpi, Man City

Kierroksen vakuuttavin joukkue oli luonnollisesti Man City, mutta FPL:n näkökulmasta sarjakärki on monin paikoin kinkkinen joukkue. Cityn hyökkäys on osoittanut miksi, sitä hehkutettiin kausiennakoissa sarjan tulivoimaisimmaksi. Vastustajien maaliverkko on heilunut jo 29 kertaa, eli noin 3,5 kertaa ottelua kohden.

Cityn hyökkäyspeli on kuitenkin lähestulkoon paikatonta, mikä tarkoittaa myös tehojen jakautuvan huomattavasti tasaisemmin. Huomattavasti staattisemmin hyökkäävän naapuriseura Man Unitedin pelaajat pysyvät tiukemmin omilla pelipaikoillaan, mikä tarkoittaa paikkojen siunaantumista etenkin kärjessä viilettävälle Romelu Lukakulle. Cityssä maaleja viimeistellään ja rakennellaan huomattavasti laajemmalla rintamalla. Sterling, Jesus ja Sergio Agüero ovat osuneet kaikki kuudesti. Syöttöpörssiä johtaa David Silva kuudella syötöllään.

Pep Guardiola tykkää myös toisinaan kierrättää pelaajiaan. Tämä on tarkoittanut sitä, että niin Jesus, Agüero kuin Sanekin ovat avanneet pelejä penkin puolelta. FPL:n näkökulmasta kierrätys on sangen ikävää ottaen huomioon Cityn hyökkäävien pelaajien olevan melko kalliita.

Joka tapauksessa neuvomme panostamaan taivaansinisten pelaajiin, sillä vaikka tehot jakautuvat tasaisemmin, tulee niitä niin paljon, että City-pelaajat tuovat mukavia FPL-pisteitä. Perspektiiviä Cityn tulivoimaan antaa sarjataulukon tehtyjen maalien sarake. Guardiolan suojatit ovat osuneet 17 kertaa enemmän kuin Arsenal (12), 16 kertaa enemmän kuin Chelsea tai Liverpool (13) ja 14 kertaa enemmän kuin Tottenham (15). Jossain vaiheessa Cityn meno tulee todennäköisesti rauhoittumaan, mutta nyt kun joukkue on aurinkoakin kuumempi, kannattaa City-pelaajiin panostaa.

Muista myös, että Faneille.comin kimppaan pääset liittymään koko kauden ajan. Juna ei siis ole vielä mennyt. Ohjeet ja säännöt löydät tästä linkistä aukeavalta kisasivulta. Muista myös Betsafen järjestämä kerroinkisa, jonka ohjeet löydät oheisen linkin takaa.

Faneille.comin joukkue – 59p

Faneille.comin oman joukkueen kierros oli mukiinmenevä, kun pistepussiin kilahti 59 täkyä. Kapteeninvalinta meni nappiin Jesusin tuotua yhteensä 26 pistettä. Lisäksi Phil Jones ja Kyle Naughton pelasivat nollat puolustuksessa. Pettymyksiä olivat keskikentän kalliit pelurit, kun Henrikh MkhitaryanDele Alli sekä Eden Hazard jäivät ilman tehomerkintöjä. Tulevalle kierrokselle emme tehneet vaihtoja, jotta seuraavalle viikolle pankissa olisi kaksi. GW9 joukkueemme näyttää tältä:

GW8 voittajat

Tälläkin viikolla jakoon lähtee Ruutu+ -koodeja viime kierroksen viidelle parhaalle managerille. Muistutuksena vielä kaikille kisaajille: voittajat julkaistaan viikkokatsauksissa (!), emme siis ota voittajiin yhteyttä. Viikkokatsauksissa annetaan ohjeet mihin ottaa yhteyttä, jotta palkinto saadaan toimitettua.

Kahdeksannen kierroksen voittajat ovat tässä:

  1. Zero Poäng – Jani Haukka, 85p
  2. Vapaalan Vamma – Janne Lehto, 84p
  3. Penttonen – Jari Penttonen, 81p
  4. Torip – Pentti Nieminen, 79p
  5. Fergie’s Pick – Juho Seppänen, 78p

VOITTAJAT, otatteko yhteyttä, joko sähköpostitse (jaakko.tiira@faneille.com), Twitterissä (@faneille) tai yksityisviestillä Faneille.comin Facebookissa, niin saamme Ruutu-koodin toimitettua.

Myös joitakin edellisten viikkojen Ruutu-koodeja on noutamatta. Tsekkailkaa edellisiä viikkokatsauksia (löytyy tämän linkin kautta) ja jos löydätte oman nimenne, ottakaa yhteyttä.

Paras tapa seurata Fantasy Premier Leagueta on tietysti katsoa itse pelejä. Ne näet koko kauden ajan Viaplay-palvelusta.

Kansikuva: Laurence Griffiths/Getty Images