Jalkapallon Englannin Valioliigan ennakko: Liverpool – Leicester

Viaplay LogoEnglannin Valioliigan kaikki ottelut Viaplayssa.

Liverpoolilla on mahdollisuus ottaa lisää kaulaa pahimpaan kilpakumppaniinsa nähden, sillä Manchester City sai poistua Newcastlen kotiareenalta tappio niskassaan eilisillan kamppailun tauottua. Voitolla Liverpool kasvattaisi eron seitsemään pisteeseen, kun kierroksia on tämän ottelun jälkeen neljätoista jäljellä.

Kyseessä oli Cup-ottelut mukaan lukien Newcastlen ensimmäinen voitto Manchesterilaisista yli neljään vuoteen ja sitä edellistä voittoa saadaan hakea lähes 14 vuoden takaa.

Liverpoolin oli mestaruutta ajatellen edellisen kerran vastaavan ”pakkovoiton” edessä kolme valioliigan kierrosta sitten, kun joukkue vieraili Manchester Cityn vieraana. Tuolloin Sergio Aguero ja Leroy Sane ratkaisivat voiton maaleillaan Cityn eduksi, kun vain Roberto Firmino onnistui maalaamaan Liverpoolille.

Liverpoolin ja koko liigan ykköstykki Mohamed Salah on onnistunut tällä kaudella jo 16 kertaa maalinteossa ja näistä viimeisen kymmenen ottelun aikana osumia on syntynyt kymmenen, joista yksi Mestareiden Liigassa. Maaleja Salahilta odotetaan siis varmasti tänäänkin. Leicesterillä on käytännössä liian pitkä matka putoamisviivalle ja Eurooppa-Liigan tai Mestareiden Liigan karsintaan, joten paineita ei ole. Paineettomassa tilassa pelaava joukkue on vaikea vastustaja vain voittoa tavoittelevalle Liverpoolille.

Liverpool on ainoana kotijoukkueena ilman tappioita tällä kaudella saldolla 10-1-0 ja omiinkin on mennyt kotipeleissä vain kuusi osumaa 11 ottelussa. Kannattajien odotukset ovat taatusti kovat, sillä edellisen kerran Liverpoolissa juhlittiin Valioliigan mestaruutta kaudella 1989-90. Tänä vuonna se on lähempänä kuin vuosikausiin.

Liverpoolin oikea keskikenttämies James Milner on poissa riveistä pelikiellon vuoksi, mutta muita merkittäviä poissaoloja joukkueella ei ole. Leicester lähtee otteluun lähes täydellä miehistöllä, sillä vain keskikenttäpelaaja Daniel Amartey on loukkaantuneena.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 22.00.

Kansikuva: Richard Heathcote/Getty Images