Valioliigakierroksen topit ja flopit: Liverpoolin sulaminen, Spursin kiri ja Chelsea

Viaplay LogoKatso Valioliigan huipennus Viaplay-palvelussa ja Viasatin kanavilla.

Valioliiga tarjosi seuraajilleen herkkua, kun kahden viikonloppukierroksen väliin oli mahdutettu myös kokonainen arkikierros. Kaikki 20 joukkuetta pelasivat tiistain ja keskiviikon aikana. Molemmissa päissä sarjataulukkoa on kiharaiset tilanteet, jotka saivat jälleen uusia käänteitä. Tässä on 31. kierroksen topit ja flopit.

Flopit:

3. Manchester United

Old Traffordilla mentiin jälleen kerran tutulla kaavalla. Kotijoukkue oli käytännössä alusta loppuun asti kuljettajan paikalla, mutta silti päätösvihellyksen jälkeen pisteet jaettiin. Everton johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen, toisen jakson loppupuolella Zlatan Ibrahimovic iski pallon verkkoon, mutta linjatuomari näki sen paitsiona. Alkoi jo näyttää siltä, että Unitedin 19 ottelua kestänyt tappioton putki katkeaa. Lisäajalla Toffeesin Ashley Williams blokkasi Luke Shaw’n laukauksen kädellään, seurauksena punakortti ja pilkku. Zlatan ampui pallon täplältä sisään ja Punaisten paholaisten kauden yhdeksäs kotitasapeli oli tosiasia.

Vaikka Jose Mourinhon joukot välttivät taas tappion, voi tasapeliin jäämistä pitää taas epäonnistumisena. ManU pelaa hyvää jalkapalloa ja puolustaa tiiviisti, mutta huonon viimeistelyn takia se uhkaa jäädä ulos kärkinelikosta.

2. Middlesbrough

Usein päävalmentajan vaihtaminen piristää joukkuetta ja esitykset paranevat ainakin välillisesti, kuten vaikkapa Leicesterin osalta on nähty. Borolla sen sijaa pyyhkii vähintäänkin yhtä huonosti kuin aiemminkin. Tällä kertaa oli hyvä mahdollisuus napata tärkeitä pisteitä sarjassa säilymisen kannalta, sillä vastaan asettui heikohko Hull. Kunnollisen taistelun sijaan Boro imi peräti neljä maalia omaan verkkoonsa, ja jäi kahdella tehdyllä maalilla kauas pisteistä.

Kuuden pisteen ottelun häviäminen tässä vaiheessa kautta oli todella kohtalokasta ja sarjapaikan uusiminen vaikuttaa tällä hetkellä melko epätodennäköiseltä.

1. Liverpool

Liverpoolilla oli loistava mahdollisuus kohotella osakkeitaan taistelussa kohti kärkinelikkoa. Manchester United oli jäänyt aikaisemmin tasapeliin ja Manchester City oli päällekkäisessä ottelussa Chelsean vieraana, josta oli vaikea odottaa täysiä pisteitä. Poolin vastustajaksi Anfieldille osui Bournemouth, joten vain kolme pistettä oli joukkueen tähtäimessä.

Ottelu alkoi hankalasti, kun vierailijat menivät jo seitsemännellä peliminuutilla johtoon. Jürgen Kloppin joukot näyttivät venymiskykyään ja tulivat ensin tasoihin, ja noin tunnin kohdalla jo johtoon. Sitten alkoi loppuvihellyksen odottelu, jonka sijaan punaiset olisivat voineet hakea aktiivisesti ratkaisevaa kolmatta maalia. Pelin jäädyttäminen onnistui aina 87 minuutille asti, jolloin Kirsikoiden norjalainen Joshua King tarjosi karvasta kalkkia iskemällä pelin tasoihin. Ottelu päättyi lopulta noihin lukemiin ja Poolille jäi varmasti paljon mietittävää.

Jürgen Klopp ei ollut tyytyväinen tasapeliin. Kuva: Clive Brunskill, Getty Images

Topit:

3. Arsenal

Tykkimiehet ovat olleet pidemmän aikaa sanalla sanoen hukassa. Edellisestä kolmesta pelistä se oli saalistanut vain yhden pisteen ja paikka ensi kauden Mestarien liigaan oli valumassa ohi. Tälle kierrokselle vastaan osui toinen lontoolaisnippu West Ham, joten ilmassa oli paikallispelin taikaa.

Arsenal osoitti vahvuutta kepittämällä Hammersin peräti 3–0. Samalla muiden kilpakumppaneiden kyykätessä sai Arsene Wengerin miehistö vielä uuden mahdollisuuden taistella itsensä kärkinelikkoon, toivo ei ole vielä menetetty.

2. Chelsea

Olemme Faneille.comissa pitäneet Chelseaa varmana mestarina jo pidemmän aikaa, mutta nyt varmaan viimeisimmätkin epäilijät alkavat hahmottaa kuka pokaalia 38 kierroksen jälkeen nostaa. Tottenham ja Manchester City olivat sinisten näennäiset uhkaajat, joista Antonio Conten suojatit löivät nyt toisen alas laudalta.

Manchester Cityn kaataminen on aina kova temppu, mutta etenkin nyt se varmasti maistuu, sillä edellisellä kierroksella Chelsea töpeksi pahasti Crystal Palacea vastaan. Mestaruusjuna palasi komeasti takaisin raiteilleen.

1. Tottenhamin loppukiri

Myös Tottenham oli Man Cityn tavoin laskemassa Chelsean täysin ylivoimaiseen mestaruuteen, sillä se oli Swansean vieraana tappiolla vielä 88. peliminuutin käynnistyessä. Tuon minuutin aikana alkoikin sitten huima kiri, jonka aikana Joutsenilta katkottiin siivet. Kirin aloitti Dele Alli, joka tasoitti ottelun. Lisäajan puolella Son Heung-Min ampui vapauttavan voittomaalin, jota seurasi vielä Christian Eriksenin osuma 94 minuutilla.

Spursille oli helppo povata vaikeuksia Harry Kanen loukkaannuttua, mutta hienosti peli ja tuloskunto on ykköstykin puuttumisesta huolimatta säilynyt hyvänä. Usein keväällä nähty sulaminen ei ole ainakaan vielä alkanut ja Pohjois-Lontoossa voidaankin alkaa jo iloitsemaan ensi kauden Mestarien liigan otteluista.

Kansikuva: Michael Steele, Getty Images