Valioliigan kärkipaikka vaihtumassa – Tottenham-Man City klo 21.45

Tiistaina päästiin todistamaan sitä Manchester Unitedin kannalta merkityksellistä tapahtumaa, kun RVP ja Rooney tekivät paluun kokoonpanoon. Van Persie osuikin heti paluuottelussaan ja myös Juan Mata teki mukavan debyytin Old Traffordilla. Pisteet ManUlle 2-0. Valioliigan vaarallisin tutkapari Suarez ja Sturridge pääsivät eilen Merseysiden derbyssä vauhtiin. Sturridge murskasi Evertonin haaveet tasaisesta ottelusta iskemällä ensimmäisen puoliajan loppuun kaksi maalia kahteen minuuttiin. Suarez säesti tehoilla 1+1 ja voitto punaisille 4-0 (kooste ottelusta alhaalla). Evertonin Lukakun huono onni jatkuu, nyt mies jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia jo 25 minuutin kohdalla ja se söi Toffeesin pelistä vaarallisuuden. Sarjakärki Arsenal haki pisteen Southamptonin vieraana, mutta tasapeli voi tiputtaa sen Valioliigan kärkipaikalta tämän illan jälkeen. Southamptonin pallonhallinta ja syöttöpeli oli ajoittain Gunnersille myrkkyä ja Saints loi liudan vaarallisia tilanteita ensimmäisellä puolikkaalla. Kotijoukkue pääsi vielä lopussa pelaamaan miehen ylivoimalla, kun Flamini ajettiin ulos 80 minuutin kohdalla. Lopputulos St Mary’s Stadiumilla 2-2. Nyt keskiviikko illan otteluihin.

Klo 21.45 Totteham-Manchester City 3.95 – 3.75 – 1.90

Emanuel Adebayor on iskenyt viisi maalia seitsemään peliin (kuva: Alloverpress)

Emanuel Adebayor on iskenyt viisi maalia seitsemään peliin (Alloverpress)

Tottenhamin Tim Sherwood on päässyt tähän mennessä suht helpolla, mutta mikään ei muuta sitä faktaa että mies on tällä hetkellä vielä tappioitta Spursin peräsimessä. Joukkue on saalistanut miehen astuttua johtoon 16 mahdollisesta 18 pisteestä. Takana jo voitot ManUsta ja Southamptonista. Nyt kuitenkin haaste on kohdallaan kun vastaan asettuu Man City.

Citizens on pelannut huikeat 19 ottelua tappioitta (joukossa vain kaksi tasapeliä) ja noissa 18 ottelussa 64 tehtyä maalia! Vieraissa joukkue on voittanut seitsemän peliä viimeisestä kymmenestä. Kun joukkueet kohtasivat viimeksi Etihadilla oli City murskaava lukemin 6-0. Voitolla Man City siirtyy valioliigan kärkeen, mutta nyt pitää muistaa että vastassa on aivan eri Spurs kuin marraskuun lopulla.

Cityltä on ottelusta sivussa James Milner, Samir Nasri ja Javi Garcia. Joukkueelle hyviä uutisia tuo Alvaro Negredon toipuminen olkapäävammasta otteluun ja myös David Silva on käytettävissä. Spursin Jan Vertonghen, Younes Kaboul ja Sandro ovat palanneet harjoituksiin, mutta ottelu saattaa tulla heille liian aikaisin. Hyökkäyksen juhlaa luvassa. Tottenham on pelannut Sherwoodin otettua johdon vain viidellä puolustuspään pelaajalla ja voisi sanoa JOPA kahdella kärjellä. Onkin mukavaa nähdä lähteekö mies vaihtamaan ryhmitystä puolustusvoittoisemmaksi, mutta toivotaan että ei! Hienoja taistelupareja kentällä nähdään. Luultavasti kuumin on Emanuel Adebayor vastaan Sergio Aguero. Maaleja toivottavasti mätetään taas urakalla.

Klo 21.45 Chelsea-West Ham 1.17 – 7.30 – 17.00

Eto'on hattu oli liikaa ManUlle - miten käy Hammersin? (kuva: Alloverpress)

Eto’on hattu oli liikaa ManUlle – miten käy Hammersin? (Alloverpress)

Vaikeaa kuvitella että Hammers saalistaisi tänään Stamford Bridgeltä yhtään mitään. Blues on voittanut seitsemän ottelua putkeen ja niissä viidessä se on pitänyt maalinsa puhtaana. Hammers on hävinnyt viisi viimeisestä kuudesta ottelustaan maalierolla 4-19.

Mikään pakko ei ole Hammersin tulosta Chelsean vieraana saada. Se kohtaa seuraavissa otteluissaan putoamistaistelun kannalta tärkeät vastustajat Swansean, Aston Villan sekä Norwichin. Joten ladataanko kaikki paukut noihin otteluihin jos saumaa ei Chelseaa vastaan näytä olevan!?

Maalinteko on ollut tuskaa West Hamille eikä paikkoja aukea tänään Blues puolustuksen väleistä. Torres kärsii polvivaivoista, joten kysymys onkin monta maalia Hazard, Ba ja Eto’o pääsevät tuikkaamaan. Jos Lampard on ottelussa avauksessa, kannattaa melkein miestä harkita erikoisvetoihin maalintekijäksi. Viisi maalia viimeisessä viidessä joukkueiden kohtaamisessa.