HIFK-kapteeni Mika Väyrynen: ”Asetan riman itselleni korkealle”

35-vuotias entinen Huuhkajien keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen palasi viime syksynä MLS-sarjasta kotoiseen Veikkausliigaan ja päätyi Helsingin IFK:n joukkueeseen. Väyrynen pelasi vahvan syksyn ja oli sarjan yksi parhaimmista pelaajista. IFK tarjosikin miehelle nopeasti vuoden jatkosopimuksen ja tänä keväänä taiturimainen pelimies valittiin joukkueen kapteeniksi. Kaudelta 2017 Väyrynen odottaa mahdollisimman paljon otteluita. Jos otteluita tulee viikosta toiseen, niin hän odottaa myös peliesityksiltään paljon, Väyrynen kertoo Faneille.comin haastattelussa.

– Viimeiset pari vuotta olen ollut onnekas, kun olen säästynyt vammoilta.

– Pyrin pelaamaan niin paljon kuin mahdollista. Haluan totta kai pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta. Jos olen kunnossa, niin asetan riman itselleni korkealle.

Väyrynen pelaa keskikentän keskustassa samoista peliminuuteista muun muassa Xhevdet Gelan, Fredrik Lassaksen ja Jukka Halmeen kanssa. Pallollinen rooli pelin sydämessä miellyttää taitavaa pelintekijää.

– Meillä on paljon vaihtoehtoja siihen ja erilaisia pelaajia. Meillä on hyvä kilpailutilanne päällä. Kevät on mennyt 4-4-2-järjestelmässä toisena keskikentän keskusmiehenä, jolloin pelaaminen on hieman sellaista box-to-box-menoa. Olen aina tykännyt siitä, että olen lähellä pelin ydintä. Haluan olla siellä, missä tapahtuu sekä hyökkäyksellisesti että puolustuksellisesti. Meidän pelijärjestelmässä tämä onnistuu.

Pitkin kevättalvea IFK:n kanssa on harjoitellut muuan Mikael Forssell, joka on samaa ikäluokkaa Väyrysen kanssa. Kaksikolla on pitkä yhteinen historia ja Suomen A-maajoukkueen lisäksi he ovat pelanneet yhdessä aikoinaan myös Leedsissä. Väyrynen toivoo, että Forssell saataisiin kiinnitettyä joukkueen rosteriin.

– Se olisi totta kai kivaa. Hän on hyvä ja laadukas pelaaja, joka on vielä hyvä kaverini. Olisi kiva pelata vielä näin uran viimisinä vuosina samassa jengissä. Treeneissä olemme olleet aika usein eri jengeissä, mutta kyllä me löydämme toisemme aika hyvin. Ajattelemme pelistä samalla tavalla ja meillä on pitkä yhteinen historia, niin kyllä aika hyvin tiedän, minkälaisista palloista Miklu tykkää.

Kansikuva: All Over Press/ Matti Raivio