Kun ruuti on märkää – Tässä Veikkausliiga-kevään viisi pahinta hyökkäyspään pettymystä

Ruutu LogoJännittävä Veikkausliiga-kausi on potkaistu vauhdilla käyntiin. Voit seurata parasta kotimaista jalkapalloa Ruutu+ -palvelun kautta.

 Kotimainen futiskausi on täydessä vauhdissa – katso kaikki pelit ilmaiseksi

Kausi 2017 on pyörähtänyt Veikkausliigassa vauhdilla käyntiin ja tietynlaisia suuntaviivoja voidaan piirtää jo sekä joukkueiden että pelaajien suhteen. Jotkut pelaajat ovat vastanneet odotuksiin tehoilla, kuten esimerkiksi HJK:n tulikuuma hyökkääjä Alfredo Morelos tai vaikkapa SJK:n Billy Ions. Kaikki tähän eivät ole kuitenkaan pystyneet ja päätimme listata alkukauden viisi isointa hyökkäyspään pettymystä Veikkausliigassa.

5. Guy Gnaboyou, FC Inter

Ranskalaisen kikat eivät pure entiseen malliin ja laituri on ollut turkulaisten heikoin lenkki ottelusta toiseen. Neljään peliin Gnaboyou on merkkauttanut yhden syötön, mikä on peliesityksiin nähden oikeutettu lukema, jopa maksimaalinen tulos. Ailahtelevainen pelimies on ollut kentällä 309 minuutin ajan todella vaisu. On odotettavissa, että miehen peliaika on pienenemään päin, kun Mac Kandji pääsee täyteen iskuun. Lucas Garcia pystyy myös ohittamaan Gnaboyoun nokkimisjärjestyksessä, kunhan saa pelituntuman kohdilleen. Gnaboyoulla ei ole nähdyillä esityksillä pian toivoakaan elätellä toiveita jatkosopimuksista.

4. Sakari Tukiainen, RoPS

Moni odotti ennen kauden alkua innolla Tukiaisen näkemistä vihdoin tositoimissa Veikkausliigassa. Alla oli parin vuoden takaa mielipuolinen kausi Kakkosessa, kun hyökkääjä paukutti Atlantis FC:n paidassa hurjat 40 maalia 27 ottelussa. Viime kausi sujui Viron pääsarjassa positiivisesti, kun maaleja syntyi FC Floran organisaatiossa 14 kappaletta. Alku Veikkausliigassa on ollut kuitenkin vaisu. 25-vuotias Tukiainen on jäänyt ilman tehoja pelaamassaan neljässä ottelussa ja on laukaissut vain kerran pallon maalia kohti. Tukiainen aloitti kauden joukkueen ykköshyökkääjänä, mutta jo nyt hän on joutunut tulemaan kahdesti peliin mukaan vasta vaihtopenkin kautta. Miehestä jäänyt ensivaikutelma on kankeahko, eikä varmaan monikaan usko, että hän tulee täyttämään Boris Kokon jättämiä saappaita.

3. Juho Mäkelä, HIFK

Kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas on alkanut näyttää vanhenemisen merkkejä. Mäkelä ei ole päässyt maalipaikoille yhtä hyvin kuin aiemmin, eikä miehen juoksu ole enää niin irtonaista kuin menneinä vuosina. Tehokkuudestaan tunnettu hyökkääjä hukkasi viime ottelussa selkeän läpiajon ja roiskaisi vielä paluupallonkin roimasti maalin yli. Viidessä ottelussa Mäkelä on laukonut vain kuudesti. Pian miehen on osuttava tai hän voi päätyä kolmoshyökkääjäksi päävalmentaja Antti Muurisen papereissa.

2. Demba Savage, HJK

Moni HJK-fani lipaisi huuliaan, kun kuuli gambialaisen palaavan seuraan. Komeista teholukemistaan muistettu laitahyökkääjä on ollut kuitenkin kuin varjo entisestään. Mies näyttää selvästi keskenkuntoiselta. Savage ei ole haastanut pelaajia entiseen malliin. Seitsemässä ottelussa Banjulin taikuri on saalistanut vain yhden syötön, joka on heikko saavutus HJK:n tasoisessa miehistössä. On Savagen onni, että myöskään joukkueen toiset laitahyökkääjät (Akseli Pelvas ja Evans Mensah) eivät ole vielä loistaneet.

1. Emile Paul Tendeng, Ilves

Viime kauden komeetta on ollut alkukaudesta sanalla sanoen surkea. Monipuolinen hyökkäyspään pelaaja on pelannut kuusi täyttä ysikymppistä, mutta onnistumisia ei ole tullut maalien tai syöttöjen muodossa. Tendeng on näyttänyt rivimieheltä, joka väläyttelee syötöillään vain ajoittain. Viime peleissä miehen elekielestä on paistanut jo rahtusen turhautuminen, mikä ei välttämättä ole hyvä merkki.

Kansikuva: All Over Press