Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: Unelmien debyytti ja takaiskuja vastaan taisteleva RoPS

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Veikkausiigan ottelut Ruutu+ -palvelun kautta.

Veikkausliigan viikko piti sisällään kaksi täyttä kierrosta. Viheriöillä nähtiinkin paljon kuumia vääntöjä ja varsinkin monet mitaleista kamppailevat joukkueet sukelsivat pahasti. Tässä Veikkausliigan topit ja flopit viime viikon osalta.

Flopit

3. FC Inter

Turkulaiset onnistuivat palaamaan voittojen tielle Shefki Kuqin potkujen jälkeen, kun Inter kaatoi HIFK:n. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi. Viime viikolla oli karu paluu arkeen tuloksien osalta, kun Inter jäi pisteittä hävittyään FC Lahdelle sekä SJK:lle maalein 0-1. Turkulaisten pelaamisessa on parempia piirteitä kuin vielä reilut pari viikkoa sitten, mutta nyt joukkue kaipaa ennen kaikkea pisteitä. Esimerkiksi SJK:ta vastaan sunnuntaina Interillä oli paljon maalipaikkoja, mutta seinäjokisten maali pysyi noiduttuna. Turkulaisilla on kymmenen pisteen kaula karsijan paikalla olevaan HIFK:hon, joten pitkiin tappioputkiin ei olisi varaa loppukauden aikana.

2. SJK

SJK nappasi sunnuntaina voiton Interistä, mutta paikka flopeissa irtosi torstain HJK-tappion myötä. Odotettu kohtaaminen päättyi lopulta helsinkiläisten murskavoittoon lukemin 6-0. SJK lähti kamppailuun suurin odotuksin, sillä joukkue oli raapinut edeltävistä viidestä ottelusta 13 pistettä päästäen ainoastaan yhden maalin. SJK:n korttitalo Klubia vastaan romahti kuitenkin ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla, kun helsinkiläiset takoivat peräti viisi täysosumaa. Kyseessä oli todennäköisesti SJK:n sekavan kauden heikoin puoliaika, mikä on jo melkoinen saavutus. Klubi on muodostunut todelliseksi peikoksi seinäjokisille, sillä kauden kahden kohtaamisen maaliero on HJK:n eduksi 12-0. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Suomen Cupin finaalissa syyskuun lopussa.

1. VPS

VPS:n europeleistä alkanut lama sen kuin jatkuu. Komean Bröndby-voiton jälkeen vaasalaiset ovat pelanneet viisi ottelua Veikkausliigassa, joista joukkue on raapinut yhteensä vain kolme pistettä. VPS on lisäksi kohdannut esimerkiksi JJK:n, HIFK:n ja PS Kemin, jotka mitaleista taistelevan joukkueen pitäisi kaataa. Varsinkin viime viikko oli vaasalaisilta heikko, sillä joukkue hävisi sekä HIFK:lle että FC Lahdelle. Vepsu hallitsee edelleen palloa valtaosan ottelusta, mutta hyökkäyspelaamisen kanssa on suuria ongelmia eikä joukkue pääse todellisille maalipaikoille. VPS on pudonnut sarjataulukossa jo sijalle viisi, mutta eroa toisena majailevaan Lahteen on vain viisi pistettä. Peliä ei ole siis menetetty Vepsun osalta, mutta kurssin olisi muututtava pian.

Topit

3. FC Lahti

FC Lahdelle ei näytä löytyvän pysäyttäjää. Toni Korkeakunnaksen suojatit liitävät jo 15 ottelun tappiottomassa putkessa, kun joukkue kaatoi viime viikolla FC Interin ja VPS:n päästämättä maaliakaan. Erinomaisten otteiden myötä lahtelaiset ovat nousseet jo kahdeksan pisteen päähän HJK:sta. Lahden pelaamisessa toimii tällä hetkellä käytännössä kaikki eikä alisuorittajia ole, mikä heijastuu suoraan tuloksiin. Seuraavaksi joukkue kohtaa lauantaina mitalikamppailun kannalta erittäin tärkeässä ottelussa SJK:n.

2. Marius Noubissi, Ilves

Ilves-luotsi Jarkko Wiss pelasi uuden hankintansa kanssa uhkapeliä, joka toden totta onnistui. 20-vuotias Marius Noubissi oli Ilves-luotsin mukaan ehtinyt vetää joukkueen kanssa yhdet lajiharjoitukset, eikä hänen pitänyt alunperin olla edes penkillä. Noubissi tuli sisään 66. minuutilla ja tasoitti pelin päästyään palloon toisen kerran. Vajaa kymmenen minuuttia tästä kamerunilainen tarjoili tyylikkään rabona-passin Tucolle, joka vei Ilveksen johtoon. Noubissi kruunasi upean debyyttinsä 84. minuutilla niitattuaan pallon tyhjään nuottaan Emile Paul Tendengin nappisyötöstä. Wiss kertoi jahdanneensa Noubissia viime vuoden huhtikuusta asti, eikä näemmä syyttä.

1. RoPS

Takaiskuja tulee jatkuvasti, mutta RoPS porskuttaa todella lujaa. Rovaniemeläiset ovat kärsineet kauden aikana valtavasti loukkaantumista, minkä lisäksi Juha Malisen työtä ovat hankaloittaneet useat pelaajamyynnit. Kaikesta huolimatta RoPS on esiintynyt erinomaisesti viheriöllä. Joukkue nappasi torstaina suvereenin kotivoiton IFK Mariehamnista numeroin 3-0, mutta viikko päättyi jättipottiin RoPS:n kaataessa HJK:n vieraskentällä maalein 1-0. Tappio oli Klubin ensimmäinen kotikentällään tällä kaudella ja se tuli vierasjoukkueen todella kypsän esityksen myötä. RoPS puolusti sitkeästi läpi ottelun ja pystyi pitämään HJK:n kaukana parhailta maalintekopaikoilta. Kahden voiton myötä Malisen suojatit onnistuivat kasvattamaan hajurakoa sarjan hännille, kun karsijan paikalla oleva HIFK on nyt 11 pisteen päässä. Sen sijaan pronssisija on vain kuuden pisteen päässä, joten RoPS:lla on tiedossa mielenkiintoinen loppukausi.

Kansikuva: All Over Press