Kommentti: HJK:n mestaruus on sinettiä vaille paketissa

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Veikkausliiga ottelut Ruutu+ -palvelun kautta.

HOX HOX! Faneille.comin Fantasy Premier League kimppa on avattu. Tsekkaa ohjeet tästä linkistä ja tule mukaan voittamaan huippupalkintoja, joita jaetaan viikoittain.

Veikkausliigassa lähestytään viimeistä kolmannesta, mutta HJK porskuttaa edellisistä vuosista poiketen erittäin lujaa. Näyttää vahvasti siltä, että helsinkiläiset palaavat mestariksi kahden kauden tauon jälkeen.

HJK antoi melkoisen näytöksen nykykunnostaan kaatamalla torstaina SJK:n vieraskentällä maalein 6-0. Lopputulos ei kerro täysin koko kuvaa kamppailusta, sillä kotijoukkue oli varsinkin avauspuoliajalla yhdestä takaiskusta huolimatta pirteä. Klubi viimeisteli toisella puolikkaalla äärimmäisen tehokkaasti ja kuittasi jälleen murskavoiton seinäjokisista.

SJK oli saanut hiljattain junan oikeille raiteilleen. Joukkue oli raapinut neljästä edeltävästä ottelustaan kymmenen pistettä päästäen vain yhden maalin. Helsinkiläisistä on kuitenkin muodostumassa melkoinen peikko vajaan kahden vuoden takaiselle mestarille: joukkueiden tämän kauden kahden kohtaamisen maaliero on HJK:n eduksi 12-0.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran syyskuun lopussa Suomen Cupin finaalissa. Ottelussa on SJK:n kannalta erityisen paljon panosta, koska voittaja kuittaa paikan Eurooppa liigan karsintoihin.

Klubi ei ole tällä kaudella osoittanut viitteitä hyytymisestä, sillä kahdella edellisellä kaudella helsinkiläisten konttaaminen alkoi europelien jälkeen. Vuonna 2015 Klubi kuittasi europelien päättymisen jälkeen ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa vasta seitsemännessä mittelössä. Kaudella 2016 täysi pistepotti irtosi viidennessä ottelussa. Tällä kaudella HJK:n euroseikkailu jäi lyhyeksi, mutta joukkue on kuitannut kansainvälisten pelien jälkeen neljästä ottelusta peräti kymmenen pistettä.

Helsinkiläisten vahva vire Veikkausliigassa on kantanut käytännössä läpi kauden. Joukkueen sesongin ainoasta tappiosta on vierähtänyt jo yli kolme kuukautta ja 21 ottelun jälkeinen maaliero 49-9 on todella vakuuttava. Toiseksi paras maaliero on FC Lahdella, joka on tehnyt 28 ja päästänyt 15 osumaa. Edellä mainitun kaksikon lisäksi vain KuPS:lla, FC Interillä sekä VPS:lla on maaliero positiivisen puolella.

HJK ei ole myöskään kärsinyt kriittisillä hetkillä niin paljoa loukkaantumisista kuin edellisillä kausilla, sillä sivussa ovat olleet käytännössä vain pitkäaikaispotilaat Atomu Tanaka ja Roni Peiponen. Atomin puuttuminen näkyi kansainvälisissä otteluissa, mutta Veikkausliigan kamppailut Klubi on pystynyt selvittämään nykyisellä materiaalillaankin.

Ja joukkue vahvistui entisestään, kun Rasmus Schüller liittyi helsinkiläisten riveihin. Klubin materiaali on viimeistään nyt kauttaaltaan todella laadukas ja kilpailu peliajasta on huipussaan.

Tuoreista vahvistuksista varsinkin Filip Valencic on ottanut väkevästi paikkansa joukkueesta. Monipuolinen hyökkäyspään peluri on viimeistellyt neljässä edellisessä ottelussa kolme osumaa. Samalla oven avauksella Klubiin liittynyt Jean-Jacques Bougouhi ei sen sijaan ole esittänyt viheriöllä toistaiseksi vielä yhtään mitään,vaikka peliaika on tosin ollutkin tiukassa. Täysin aiheesta kylläkin.

HJK: ei vaikuta kaatuvan edellisen kuluvan kauden akilleen kantapäähänsä: laitureihin. Atom esiintyi vasemmalla laidalla erinomaisesti ennen loukkaantumistaan ja Evans Mensah oli oikealla puolella samaan aikaan hurjassa iskussa. Japanilaisen jouduttua sivuun palapeli meni kuitenkin uusiksi. Demba Savagen kausi on sujunut käsijarru päällä ja parin vuoden takainen on ollut vain muisto. Mika Lehkosuo on peluuttanut Akseli Pelvasta paljon laidalla, vaikka yhdeksän täysosumaa viimeistellyt peluri olisi hyökkääjäksi parempi vaihtoehto kuin reilut 400 minuuttia ilman maaleja pelannut Ousman Jallow. Mensahin taso on vastaavasti ailahdellut paljon, mutta ghanalainen sai tärkeän onnistumisen SJK:ta vastaan ja osui maalipuiden väliin vajaan parin kuukauden tauon jälkeen.

FC Lahdesta on muodostumassa HJK:n kovin haastaja loppukauden suhteen, sillä muut kilpakumppanit ovat kompastelleet viime aikoina. Lahtelaiset ovat jääneet edellisen kerran pisteittä lähes kolme kuukautta sitten, mutta joukkue on kuitannut edellisestä viidestä ottelustaan vain kaksi voittoa. Kuhnurit tarvitsee ehdottomasti enemmän täysiä pistepotteja.

Veikkausliigassa lähdetään pian kauden viimeiselle kolmannekselle ja HJK:n sarjajohto on 11 pistettä. Ihmeitä pitäisi tapahtua, että pysti ei palaisi Töölöön kolmen vuoden tauon jälkeen.

Kansikuva: All Over Press