Kommentti: Seesteinen seuraikoni pitää räjähdysherkän FC Interin menestysmahdollisuuksia yllä

Ruutu LogoVoit seurata kaikki Interin ottelut sekä kaikki muut parhaan kotimaisen jalkapallosarajan pelit Ruutu+ -palvelun kautta.

Kotimainen futiskausi on täydessä vauhdissa – katso pelit ilmaiseksi

Valtaosa turkulaisen FC Interin kannattajista haluaisi varmasti unohtaa joukkueen viime kauden. Suurin odotuksin kauteen lähteneen joukkueen taipaleesta muodostui melkoinen kärsimysten tie, mikä päättyi karsintaan pääsarjan paikasta. Inter päihitti kuitenkin paikallisvastustaja TPS:n ja säilytti sarjapaikkansa.

Interin ei olisi pitänyt olla edes alkuperäisen materiaalinsa puolesta missään nimessä karsinnoissa. Lisäksi päävalmentaja oli vaihtanut ja joukkuetta vahvistettiin vielä kauden mittaan nimekkäillä pelureilla.

Onnistumiset kuitenkin karttoivat joukkuetta ja helpoista asioista tuli vaikeita. Inter vaikutti hajanaiselta ja repalaiselta joukkueelta eikä yhteen hiileen puhaltamisesta ollut tietoakaan.

Inter teki kauden jälkeen jälleen useita pelaajahnkintoja. Yksi uusi pelaaja on osoittautumassa turkulaisille kultaakin kalliimmaksi.

Tai ei Timo Furuholmia voi varsinaisesti sanoa uudeksi pelaajaksi. Hyökkääjä edusti Interiä seitsemällä kaudella ennen siirtymistään Saksaan neljäksi vuodeksi. 29-vuotias Furuholm palasi alkaneelle kaudelle Veikkausliigaan ja on aloittanut sesongin mainiosti. Maaliensa lisäksi hyökkääjä on osoittanut jo useaan otteeseen merkityksensä koko joukkueeseen.

Tästä nähtiin mainioita esimerkkejä lauantaina, kun Inter kohtasi vieraskentällä HJK:n. Avauspuoliskolla turkulaisten Njazi Kuqi ja Guy Gnabouyou ottivat kentällä yhteen ja lähes kävivät toisiinsa kiinni. Furuholm huomasi tilanteen ja kävi erottamassa kaksikon. Ottelun päätyttyä Kuqi meni provosoimaan HJK:n kannattajapäätyä, mutta Furuholm kävi hakemassa kollegansa pois.

Interissä riittää tälläkin kaudella tulisieluisia pelaajia, jotka pelaavat äärimmäisen kovalla intensiteetillä. Esimerkiksi Kuqi, Alan Henrique ja Petros Kanakoudis käyvät otteluissa usein melkoisilla kierroksilla. Pelitunteen ollessa kohdillaan se johtaa monesti hyviin suorituksiin, mutta raja ruutitynnyrin räjähtämiseen on lyhyt. Tähän soppaan kun lisätään otteluissa tunteella elävä päävalmentaja Shefki Kuqi, niin sapelit saattavat helposti kolista yhteen.

Eikä kyse ole siitä, etteikö Furuholm eläisi ottelussa tunteella. Pelkästään miehen tuuletukset kauden molempien osumiensa jälkeen eivät jättäneet epäilyille sijaa. Furuholm repii, raastaa ja taistelee valtavasti illasta toiseen, mutta pitää samalla hermonsa kylmänä.

Furuholm on kuitenkin osoittanut olevansa Interin todellinen isäntä. Se hahmo, joka rauhoittaa tilanteen eikä anna tilanteiden kärjistyä yli. Viime kaudella Interissä ei vastaavaa pelaajaa ollut ja lopputulos mainittiinkin jutun alussa. Nyt turkulaisilla on aidot mahdollisuudet menestyä, sillä jalkeilla on laadukas joukkue .

– Olen kosmopoliitti äijä, enkä katsele toisten passeja. Kysymys on lähinnä siitä, ettei pelaaja pelaa sellaisella asenteella, että pelaanpas nyt tämän kauden ja taas lähden. Jokaisen pelaajan pitää tietää se, että tuloksella on väliä, olit sitten suomalainen tai ulkomaalainen. Ehkä Kaikille pitäisi kertoa heti alkuun Stefanin (Håkans) tarina, jotta he ymmärtäisivät, mistä seurassa pelaamisessa on kyse. Nyt ryhmädynamiikka vaikuttaa kuitenkin hyvältä ja sitä voi aina hioa, Furuholm totesi Faneille.comin haastattelussa ennen kauden alkua, minkä lisäksi hyökkääjä kertoi muun muassa puolustavansa aina seuran värejä.

Furuholm on jo todistanut olevansa sanojensa mittainen mies.

Kansikuva: Jarno Kuusinen / All Over Press