JJK-kapteeni torjui toisen liigajoukkueen kosiskelut: ”Rakkautta ei voi ostaa”

Hyökkäyspään pelaajana tunnettu Tommi Kari kuuluu JJK:n kokeneeseen kaartiin ja mies on nähnyt seurassa niin surun kuin ilon päivät. Nykyisin Kari ei ole enää nuori poika, vaan 30-vuotias joukkueen kapteeni. Kari on edustanut seuraa koko aikuisuransa kahden kauden mittaista Lahti-piipahdusta lukuun ottamatta. Mies kertoo Faneille.comin haastattelussa, ettei haikaile enää uusiin ympyröihin.

– Kyllä seura on minulle kaikki kaikessa. Täällä olen kasvanut. Koti ja perhe ovat ehkä oikeita sanoja kuvaamaan, mitä tunnen JJK:ta kohtaan. Se on yhteisö, jossa tulen olemaan koko loppuelämäni mukana.

– Minulla oli rehellisesti sanoen rahakkaampi tarjous toisesta seurasta tällekin kaudelle, mutta rakkautta ei voi ostaa.

Viimeksi kun Kari pelasi Veikkausliigassa JJK-paidassa, vuosi oli 2011. Tuolloin joukkueessa pelasi vielä Mikko Hyyrysen ja Juha Pasojan kaltaisia konkareita, jotka kantoivat johtajuudesta kentällä vastuun. Nyt vastuu on siirtynyt Karille, mikä ei miestä hetkauta.

– En ole sitä oikein edes ajatellut. Oma rooli on vähän erilainen. Nyt olen kokeneimpia pelaajia ja nauha kädessä ainakin vielä, joten henkilökohtaisesti tämä on minulle erilainen paikka kuin silloin. Minun pitää pystyä kantamaan nuoria pelaajia läpi kauden. Vaikeita hetkiä tulee, se on ihan varma. Emme tällä jengillä marssi voitosta voittoon. Tärkeää on osata reagoida tappioihin oikealla tavalla, Kari toteaa.

Kari ei aseta itselleen enää tavoitteita tehojen suhteen, sillä miehen pelipaikka vaihtui viime kaudella.

– Minulta nähdään liigaympyröissä uusi rooli. Olen nykyään puolustavampi pelaaja kuin aikasemmin. Tulen vääntämään hyviä keskikentän kamppailuja siinä pohjalla. Meillä ei ollut viime kaudella oikein äijää sille paikalle ja minut sitten heitettiin siihen. Siinä tuli pelattua koko kausi ja kulki ihan hyvin. Se on mielenkiintoinen rooli, josta olen tykännyt. Vielä riittää kuitenkin paljon opeteltavaa.

Mies on saanut apua läheltä uuden pelipaikan opiskeluun, joten pelaamisen taso voi nousta vielä kolmekymppisenäkin.

– Olen katsellut paljon videoita Youtubesta, jutellut eri valmentajien kanssa ja näin pois päin. Joukkueessamme pelaavat Lähitien Matti ja Mannisen Mikko ovat junnukoutseja, joilta olen saanut paljon klippejä, mitä olemme käyneet läpi. Uskon, että minulla on tosi paljon kehittymisen varaa vielä.

Veikkausliigakausi 2017 alkaa 5. huhtikuuta. JJK avaa kautensa lauantaina 8. huhtikuuta vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. 

Kuva: JJK