Veikkausliiga julkisti otteluohjelmansa

Veikkausliigan tiedote: Veikkausliigan tulevan kauden otteluohjelma julkistettiin torstaina 19. tammikuuta.

Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2017 on julkistettu. Kausi alkaa keskiviikkona 5. huhtikuuta ja päättyy lauantaina 28. lokakuuta.

Veikkausliiga 2017 pelataan kahdentoista joukkueen kolminkertaisena sarjana. Minkäänlaista kesätaukoa ei pidetä, vaan maajoukkueiden leiri- ja ottelujaksoja lukuun ottamatta Veikkausliigaa pelataan tasaisella tahdilla keväästä syksyyn. Yhteensä Veikkausliigassa pelataan 198 ottelua. Kaikki ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

– Ottelurytmi on herättänyt paljon keskustelua viime vuosina. Etenkin keväisin on voitu puhua suoranaisesta otteluruuhkasta. Nyt rytmiä on pyritty tasapainottamaan ja ottelujen välisten palautumispäivien määrää lisäämään, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

– Moni seura on toivonut viikonloppupelien painottamista lauantaille. Tällä kaudella lauantaipelejä pelataankin tiettävästi enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kaiken kaikkiaan 64 ottelua eli noin kolmasosa kaikista otteluista pelataan lauantaina. Veikkausliigan hallitus eli seurat ovat niin ikään linjanneet, että tällä kaudella kotijoukkueella on suurempi vapaus omien ottelujensa alkamisajankohdan määrittelyyn.

– Lisäksi hallitus on vahvistanut linjaustaan europeleihin osallistuvien joukkueiden kansainvälisen menestyksen tukemiseksi. Europeleihin osallistuvien joukkueiden europelien aikaiseen ohjelmaan on kiinnitetty erityistä huomiota ja on mahdollista, että kesällä nähdään ylimääräisiä ottelusiirtoja eurojoukkueiden menestyessä, Marjamaa toteaa.

Veikkausliigan otteluohjelmaan 2017 pääset tutustumaan Veikkausliigan verkkosivuilla.

Veikkausliigan avauskierros:

Keskiviikko 5.4. klo 18.30
HJK – VPS
SJK – FC Lahti

Lauantai 8.4. klo 16.00
PS Kemi – HIFK
Ilves – FC Lahti
VPS – SJK
IFK Mariehamn – JJK

Maanantaina 10.4. ko 18.30
HJK – KuPS

Keskiviikkona 12.4. klo 18.30

FC Inter – RoPS