Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: hirmuinen JJK ja Kirurgin sadas

Ruutu LogoSeuraa parasta kotimaista jalkapalloa koko kauden ajan Ruutu+ -palvelusta.

Veikkausliigassa miteltiin täysi kuuden ottelun kierros lauantain ja sunnuntain aikana. Kotipelinsä hoitanut HJK siirtyi jo 13 pisteen karkumatkalle ja mestaruus näyttää enemmän kuin todennäköiseltä. Muilta osin tasainen mitalitaisto sen kun tiivistyi, jonka lisäksi kierroksella rikottiin yksi komea merkkipaalu. Tässä ovat viime viikon topit ja flopit.

Flopit:

3. FC Lahti

FC Lahden pitkä tappioton putki katkesi toissa viikolla SJK:n vieraissa, mikä oli vielä anteeksi annettavissa. Lauantain kotitappio PS Kemille taas on vaikea sulattaa, eikä se tehnyt hyvää lahtelaisten mitalihaaveille. Paikkoja Mustilla kuhnureilla oli yllin kyllin, mutta veteraanivahti Mikko Vilmunen piti Kemi-maalin puhtaana. Tappiosta huolimatta Lahti jatkaa toisena, mutta HIFK:n voittanut Ilves tuli nyt tasapisteisiin.

2. Tuomarityöskentely

Ilveksen ja HIFK:n välisessä ottelussa nähtiin erotuomari Joni Hyytiän Veikkausliiga-debyytti. Hyytiän osalta ottelu oli kuitenkin heikko, sillä debytantti jätti kaksi selvähköä ulosajoa antamatta, ensin HIFK:n Xhevdet Gelalle ja myöhemmin Ilveksen Marius Noubissille. Jos Hyytiä piilotteli joulukortteja, antoi Dennis Antamo tämän Veikkausliigakauden kenties naurettavimman varoituksen ja sen myötä suihkukomennuksen Vepsun Ville Koskimaalle. VPS-toppari laittoi palloa liikkeelle keskialueella ja isäntien Robin Sid juoksi Koskimaan syötön saattoliikkeeseen, jonka seurauksena Antamo laputti vaasalaisen ulos. Toivon mukaan Palloliitto on sen verran hereillä, että ymmärtää kumota Koskimaan täysin naurettavan ulosajon.

1. SJK

Vaikka HJK kävi ryöpyttämässä SJK:ta muutama viikko sitten, ovat seinäjokiset olleet viime aikoina kelpo vireessä. Hyvästä vireestä ei ollut lauantaina tietoakaan, kun sarjajumbo JJK kävi pöllyyttämässä Kerhoa peräti 4–0. Nuorta SJK-vahti Paavo Valakaria kävi jopa hieman sääliksi, sillä SJK:n puolustaminen oli todella löysää, eikä Veikkausliiga-debytantille paljoa jätetty. Voitolla SJK olisi noussut Ilveksen ja Lahden kanssa tasapisteisiin, mutta mitalisaumat ovat silti elossa.

Topit:

3. RoPS

Rovaniemellä käy ovi, mutta se ei näköjään menoa haittaa. Itävaltaan häipynyt Emeka Eze oli jo kauden viides isossa roolissa ollut RoPS-pelaaja, joka lähti muihin maisemiin. Edellisen pelinsä Kemissä voittanut Inter oli vastaantulija Rovaniemen keskuskentällä, kun hurmiossa pelannut kotijoukkue nappasi komean 4–2-voiton. RoPSin ykköstähti oli nuori Klubi-kasvatti Timo Stavitski, 18, joka piti Interin laitapakkeja pilkkanaan. Voiton myötä RoPS nousi Interin ohi ja jo 11 pisteen päähän karsijan paikalla majailevasta HIFK:sta.

2. Juho Mäkelä ja 100 Veikkausliigamaalia

Lempinimeä Kirurgi kantava Juho Mäkelä on ollut koko HIFK:n tavoin iso pettymys tällä kaudella. Viikonloppuna tehtiin kuitenkin historiaa, kun oululaislähtöinen hyökkääjä liittyi vasta neljäntenä pelaajana sadan Veikkausliigamaalin kerhoon. Itse osuma ei ollut kauneimmasta päästä, kun Ilves-vahti Mika Hilander ryntäsi ohi pallosta ja Mäkelä pääsi sijoittamaan pelivälineen tyhjään rysään. Pieni littipeukku Hilanderille lutuuriteosta ja Mäkelän suuntaan iso hatunnosto upeasta saavutuksesta.

1. Hirmuinen JJK

Pääosin umpisurkeaa futista tällä kaudella esittänyt JJK tehtaili yhden koko kauden kovimmista pommeista, kun se kävi kukistamassa SJK:n loppulukemin 4–0. Jyväskylälaisille voitto oli vasta kauden kolmas ja samalla sen ensimmäinen vierasvoitto. Seinäjoen illassa nähtiin myös todella komeita osumia, kun sekä Patrik Poutiainen, että Tomi Petrescu viimeistelivät maalit upeilla kaukolaukauksilla. Voiton myötä JJK kuroi eroa karsijan paikkaan, jonne on nyt matkaa viisi pistettä. Jos meno jatkuu samanlaisena, on HIFK näköpiirissä hyvinkin pian. Joukkueet kohtaavat Helsingissä ensi kuun 15. päivä, jolloin suoran putoajan kohtalo saatetaan ratkoa tai taistelu tiivistyy entisestään.

Kansikuva: Matti Raivio / All Over Press