Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: Säkenöiviä debyyttejä sekä karuja konttaamisia kotikentillä

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Veikkausliigan ottelut Ruutu+ -palvelun kautta.

Betsafen Kasinolla jaetaan tänä kesänä tuhansia ilmaiskierroksia ja käteistä. Osallistu kampanjaan, pelaa kampanjapelejä ja nappaa osuutesi!

Veikkausliigassa pelattiin viime viikolla seitsemän ottelua ja varsinkin sunnuntain kolmen pelin kierros toi väriä viikkoon, joka piti sisällään muun muassa huimia debyyttejä. Tässä viime viikon topit ja flopit kotimaan pääsarjasta.

Flopit

3. FC Lahden sulaminen

FC Lahti on ollut viime aikoina mainiossa vireessä: joukkue on jäänyt pisteittä edellisen kerran yli kaksi kuukautta sitten, jonka myötä lahtelaiset ovat nousseet mukaan mitalitaistoon. FC Lahti oli lähellä voittoa lauantaina Kuopiossa, kun joukkue johti kahdella maalilla vielä 15 minuuttia ennen ottelun päätöstä. Kotijoukkue onnistui kuitenkin runnomaan pelin väkisin tasoihin, kun Hamed Coulibaly sekä Ats Purje onnistuivat maalinteossa. Lahtelaisten katkeruutta lisää varmasti se, että joukkueella oli erinomainen tilaisuus tuplata johtonsa KuPS:n kavennusmaalin jälkeen, mutta kotijoukkueen puolustus selvitti Stenion erinomaisen maalipaikan. Tasapelin myötä Lahden tappiottomien otteluiden putki on nyt 11 pelin mittainen.

2. HIFK

HIFK:n kausi on ollut melkoista tervanjuontia eikä viime viikko tuonut tilanteeseen juurikaan helpotusta. Maanantaina KuPS haki täyden pistepotin Helsingistä lukemin 4-1 eivätkä numerot valehtele yhtään: HIFK oli askeleen perässä kaikessa tekemisessä. Lauantaina HIFK onnistui raapimaan pisteen Maarianhaminasta, kun joukkue tasasi pisteet IFK Mariehamnin kanssa lukemin 1-1. HIFK kaipaisi ehdottomasti voittoja: helsinkiläiset ovat kuitanneet kolme pistettä vain kertaalleen edellisestä 13 ottelustaan.

1. VPS

VPS:n kausi on ollut kauttaaltaan positiivinen ja sunnuntain ottelu JJK:ta vastaan kuului niihin, joista mestaruudesta taistelevan joukkueen olisi raavittava hinnalla millä hyvänsä kolme pistettä. Toisin kuitenkin kävi: viheriöllä nähtiin poikkeuksellisen vaisu kotijoukkue ja JJK nappasi kotimatkalleen yhden pisteen ottelun päätyttyä numeroihin 1-1. Vepsun ero sarjakärkeen kasvoi seitsemään pisteeseen, kun HJK nappasi samaan aikaan rutiinivoiton PS Kemistä. Europelien aiheuttamalla rasituksella oli varmasti osansa VPS:n vaisuun esitykseen: vaasalaiset pelasivat kolmen viikon sisään viisiä ottelua, johon sisältyivät matkat Sloveniaan sekä Tanskaan. Seuraavan kahden viikon sisään VPS:llä on edessään vain kaksi ottelua, joten pieni lepo tulee varmasti joukkueelle tarpeeseen ennen tiukkaa loppukauden rutistusta.

Topit

3. Mikael Forssell, HIFK

HIFK:n kausi on ollut tahmea ja varsinkin maalinteko on tuottanut ajoittain suunnattoman suurta tuskaa. Helsinkiläiset ovat viimeistelleet 18 ottelussaan vain 16 osumaa, mikä on toiseksi pienin lukema heti JJK:n jälkeen. HIFK:lla on muuhun joukkueeseen suhteutettuna varsin nimekäs hyökkäyskalusto, jonka ruuti on kuitenkin ollut märkää. Mikael Forssell on kuitenkin ollut mainiossa vireessä viime aikoina. 36-vuotias hyökkääjä viimeisteli maanantaina KuPS:ia vastaan joukkueensa ainoan osuman, mikä venytti miehen maaliputken jo neljään otteluun. Kokenut hyökkääjä ei päässyt kentälle lauantaina, kun HIFK tasasi pisteet IFK Mariehamnin kanssa numeroin 1-1. Forssell viimeistelee edelleen erittäin terävästi paikan saadessaan, mutta HIFK:n ongelmana on ollut saada tarpeeksi palloja hyökkääjilleen. Forssell on tehnyt tällä kaudella yhteensä viisi maalia, millä irtoaa sisäisen maalipörssin jaettu kärkisija yhdessä Pekka Sihvolan kanssa.

2. Enoch Banza, HJK

HJK:n pelaaminen oli todella tahmeaa avauspuoliskolla PS Kemiä vastaan. Toisella puoliajalla viheriöllä nähtiin kuin uudestisyntynyt kotijoukkue, ja iso tekijä tämän suhteen oli ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa pelannut Enoch Banza. Vaisusti niin ikään debyytissään esiintynyt tuore hankinta Jean-Jacques Bougouhi teki tauolla Banzalle tilaa eikä nuorukainen ensiesiintymisessään arastellut: 17-vuotias Banza haastoi jatkuvalla syötöllä kemiläisten puolustajia ja oli luomassa useita maalipaikkoja. HJK:lla on ollut tällä kaudella haasteita laitureiden suhteen ja Banzan esiintyminen oli kenties paras sinivalkoisten paidassa nähty laiturin peli. Vain maali jäi puuttumaan täyden kympin esityksestä, vaikka yksi nuorukaisen keskityksistä kävikin aina ylärimassa asti.

Myös Lassi Lappalainen ansaitsee kehut debyytistään RoPS:n paidassa. 18-vuotias hyökkääjä ehti olla kentällä vain alle viisi minuuttia, kunnes viimeisteli toisella puoliajalla uransa ensimmäisen osuman Veikkausliigassa. Osuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä SJK kuittasi pisteet Rovaniemeltä lukemin 2-1.

1. Saku Ylätupa, HJK/RoPS

Saku Ylätupa siirtyi maaliskuussa lainasopimuksella HJK:sta RoPS:aan. Siirto peliajan perässä pohjoiseen osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi, sillä Ylätupa pelasi rovaniemeläisten riveissä pirteän alkukauden. 17-vuotias peluri onnistui maalinteossa kolmesti ollen hopeasijalla RoPS:n sisäisessä maalitilastossa. Mainiot otteet palkittiin lopulta siirrolla hollantilaiseen suurseuraan Ajaxiin. HJK sai siirrosta korvauksen ja lainasi vastaavasti Lassi Lappalaisen loppukauden mittaisella diilillä Rovaniemelle.

Kansikuva: All Over Press