Bandyliiga jatkuu viikonloppuna – HIFK hakee Botnian päänahkaa

Jääpallon Bandyliigassa palataan arkeen kuuden ottelun voimin viikonloppuna. Jo perjantaina Suomen Cupin mestari Veiterä ja suurin mestarisuosikki Akilles pelasivat tasan 6-6 Lappeenrannan Kisapuistossa.

Lauantaina pelataan kolme ottelua, kun lappeenrantalaiset saavat vieraita Varkaudesta. WP-35 yrittää napata ensimmäisen voittonsa Bandyliigassa sitten tammikuun 2013. Veiterä tulee tuskin helpolla voittoa Varkauteen luovuttamaan.

Jyväskylässä JPS saa vieraita Helsingistä. Edellinen kohtaaminen HIFK:ta vastaan päättyi Helsingissä tasapeliin ja nyt jyväskyläläiset haluavat pitää täyden pistepotin kotonansa. Edellisessä kamppailussa JPS karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle.

Päivän kolmannessa ja viimeisessä ottelussa toisensa kohtaavat OLS ja Narukerä. Porilaisilla on paljon hampaankolossa, sillä Itsenäisyyspäivänä pelattu ottelu päättyi oululaisten voittoon lukemin 6-4. OLS teki voittoon tarvittavat maalit vasta viimeisellä kympillä. Siihen asti Narukerä johti ottelua. Oululaiset saavat mieluisan paluumuuttajan otteluun, kun Jarmo Mällinen tekee paluun pelikentille.

Paikallispelihuumaa

Sunnuntaina on vuorossa viikonlopun mielenkiintoisin ottelu, kun helsinkiläinen Botnia vierailee HIFK:n vieraana Brahen kentällä. Botnia on voittanut kolme edellistä Oulunkylässä pelattua ottelua. Valtikka on kääntymässä sinipaidoille ja mikäli IFK haluaa sen estää, olisi sunnuntaisen ottelun voitto hyvin tärkeä.

Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että punapaidat voittoa kotikentällään juhlisivat. Botnia nöyryytti IFK:ta edellisessä ottelussa peräti 8-1-lukemin ja joukkue lähtee selkeänä ykkössuosikkina vierasotteluun.

Botnia on saanut levätä lauantain, kun taas kotijoukkueella alla on vierasottelu Jyväskylässä. Lyhyet yöunet ja pelimatkan rasitus ei voi olla näkymättä levännyttä joukkuetta vastaan. Siitä huolimatta paikallispeleissä on aina omanlaisensa huuma ja sitä on myös tässäkin pelissä.

Edellisen ottelun toisella puoliajalla HIFK jäähyili oikein urakalla ja istui 100 minuuttia jäähypenkillä. Se miten kestää punaisten hermokontrolli tällä kertaa, on avainasemassa tässä ottelussa. Kuinka HIFK saa muutettua kahden edellisen ottelun käsikirjoituksen itsellensä suotuisaksi? Vauhtia vaarallisia tilanteita, verta ja hikeä tuskin ottelusta tulee puuttumaan.

Toinen kerta toden sanoo

Lauantaina Oulun Raksilassa kohtasivat OLS ja Narukerä. Sama pari on vuorossa myös sunnuntaina. Ilmassa on jo pientä pudotuspelien tuntua, kun joukkueet kohtaavat toisensa. Tämä on mielenkiintoinen ratkaisu otteluohjelman tekijältä. Ottelussa kaikki on mahdollista, eikä tunteiden kuumenemisiakaan voida sulkea pois. Oulussa pelattavat ottelut ovat todelliset minipudotuspelit.

Sunnuntain kolmas ottelu pelataan Porvoossa, kun WP-35 saapuu Akilleksen vieraaksi. Kaiken järjen mukaan ottelun pitäisi mennä rutiinilla Akillekselle, mutta jokainen ottelu on aina oma tapahtumansa ja myös WP-35:llä on sanansa sanottavana itse otteluun. Akilles on saanut levätä lauantaina ja palautua perjantaisesta ottelusta, kun taas WP-35 on matkustanut Lappeenrannan kautta Porvooseen.

Viikonlopun ottelut:

la kello 14:00 Veiterä-WP-35 Lappeenrannan Kisapuisto

la kello 15:00 JPS-HIFK Jyväskylän Viitaniemen kenttä

la kello 16:00 OLS-Narukerä Oulun Raksila

su kello 13:00 HIFK-Botnia Helsingin Brahen kenttä

su kello 13:00 OLS-Narukerä Oulun Raksila

su kello 13:00 Akilles-WP-35 Pallokenttä, Porvoo