Bandyliigassa puhaltavat tuoreet tuulet – HIFK:n juniorille avausmaali

Jääpallossa perinteisesti HIFK on luottanut kokeneisiin pelaajiin, mutta tällä kaudella joukkueeseen on nostettu kaksi juniori-ikäistä pelaajaa. Toinen heistä on Tino Antikainen ja toinen tänään jo neljättä kertaa edustuksen mukana Bandyliigaa pelannut Jussi Yli-Houhala.

– Hyvin on otettu sisään joukkueeseen ja onhan tämä hienoa saada pelata tässä joukkueessa. IFK merkitsee minulle todella paljon, se on ollut minulle aina kotiseura, Yli-Houhala kertoi.

Tänään päivällä nuori 16-vuotias Yli-Houhala sai hyviä uutisia, kun hänet valittiin P17-maajoukkueen mukaan MM-kisoihin Norjan Sarpsborgiin. Hyvien uutisten tuudittamana hän iski uransa ensimmäisen Bandyliigamaalinsa voitokkaassa 6-2 ottelussa Akillesta vastaan.

– Olihan se hienoa saada maali. Itse ei sitä heti tajunnut, mutta oli se hyvä että meni sisään, Yli-Houhala iloitsi maalistaan.

Uran avausmaali tuli, kun Erik Hörhammer laittoi sivurajalta pallon takatolpalle, josta nuori hyökkääjä iski pallon tyhjiin. Yli-Houhalan lisäksi onnistujia olivat maalivahti Christoffer Huber, joka piti joukkuetta lukuisten kulmalyöntien ja hyökkäysten aikana pystyssä sekä kolme maalia iskenyt Tomi Tastén.

Kulta tavoitteena P17-kisoista

Jussi Yli-Houhala nimettiin 23.-25. tammikuuta Norjan Sarpsborgissa pelattaviin P17-ikäluokan MM-kisoihin. Nuorukaiselle tavoite kisoihin lähdettäessä on selvä.

– Kultaa me lähdetään hakemaan tietenkin, Yli-Houhala vakuuttaa.

Suomen paidan päälle laittaminen on aina kunnia-asia, oli kyseessä sitten nuorten kisat tai aikuisten kisat. Tämän tietää myös Jussi Yli-Houhala ja mies on mielissään siitä, että pääsee edustamaan omaa maatansa.

– Onhan se hienoa päästä edustamaan Suomea, hän kertoo.