Kohti Rautamaljaa: viikko 4

Viime kierroksella nähtiin todella paljon asioita, joista on puhuttu viikolla: Wolverines II hävisi ottelun, koska tekivät TD eivätkä vain pelanneet kelloa loppuun. Rajaritarit voittivat ottelunsa, vaikka joukkueella ei ollut kuin 12 pelaajaa mukana Sipoossa. Ehkä eniten huomiota on saanut Huskiesin voitto Sun Citystä suvereenin esityksen päätteeksi.

2. divisioonan kannalta kuitenkin viikon huolestuttavin uutinen saatiin Lappeenrannasta, kun Rajaritarit ilmoittivat pelaajapulasta, jonka vuoksi joukkue ei tule matkustamaan viikonloppuna Kuopioon Steelersin vieraaksi. Toivottavasti Rajaritarit saavat jatkossa joukkonsa jälleen kasattua ja joukkue pystyy jatkamaan sarjassa. Olisi nimittäin todella harmillista, jos hyväksi ennustettu 2. divisioona pienenisi 5 joukkueen kokoiseksi.

Sun City – Bulldogs

14.06 kello 14.00 Rukki Areena Hanko

Sun City-hyökkäys sai viime viikonlopun esityksestään hieman risuja hankolaisfaneilta eikä suotta. Olihan joukkueen pelistä selvästi hukassa se punainen lanka, jonka avulla kotijoukkue olisi pystynyt edes haastamaan vieraansa. Hyökkäyksen kaksi suurinta ongelmaa on valmennuksen kokemattomuus ja heittohyökkäyksen ongelmat. Heittohyökkäyksestä ollaankin jo puhuttu monta viikkoa ja sen vuoksi siihen puuttuminen on nyt turhaa. Valmennuksen kokemattomuus taas on asia, joka nousi viime viikonloppuna räikeästi esille kun joukkueen hyökkäys oli lähes aseeton. Jo edellisellä kierroksella Helsingissä moni katsomossa ihmetteli sitä, miksi joukkue lähti ”sooloilemaan”? Ottelu olisi ratkennut jo paljon aiemmin, ellei valmennus olisi alkanut muuttamaan pelityyliä kesken ottelun. Viime kaudella Sun Cityä valmentanut Kari Ketonen onkin ehkäpä se suurin menetys, jonka hankolaiset ovat kärsivät talven aikana. Viime kaudella vastaavia ongelmia ei tullut, koska Ketonen ei halua miellyttää ketään vaan pelata voittavaa jenkkifutista. Tämän kesän valmennuksessa taas näkyy hienoista miellyttämisen tarvetta ja pelien ”pakottamista”, jonka vuoksi joukkueen pelaaminen ajoittain kärsii. Sun City -fanien kannalta onkin toivottavaa, että joukkueen valmennus saa myös rivinsä kuntoon mahdollisimman pian ja pelikutsut paranevat viime viikonlopusta.

Sun City-puolustus sai monilta tunnustusta Huskies-pelin jälkeen vaikka joukkue päästikin 49 pistettä. Toisaalta vaikka kehuja satelisi taivaan täydeltä on turha piilotella sitä faktaa että 49 päästettyä pistettä on aivan liian paljon. Sun City -puolustuksen suurin ongelma näytti olevan edelleen heittopuolustaminen ja sen vuoksi myös joukkueen juoksupuolustus alkoi kärsiä ottelun aikana. Heittopuolustuksen ongelmiin hankolaisten onkin löydettävä parannuksia ennen seuraavaa hurttien kohtaamista tai runkosarjan voitto karkaa.

Bulldogs-hyökkäys saa risuja oikein ison kasan viime viikonlopun ottelusta, jossa joukkue ei onnistunut tekemään pisteen pistettä vaikka vastassa oli ainoastaan 12 pelaajalla matkassa ollut Rajaritarit. Bulldogs-hyökkäyksen onkin pitänyt keksiä jotain uutta kuluneen viikon aikana tai kyyti tulee olemaan todella kylmää kovaa Sun City -puolustusta vastaan. Rajaritarit-ottelun perusteella ainakin joukkueen hyökkäyksenlinja voi katsoa peiliin, koska vastassa ollut puolustuksenlinja pelasi läpi ottelun kahteen suuntaan väsymättä kunnolla.

Bulldogs-puolustus varmasti tekee viikosta toiseen kaikkensa, mutta joukkueen hyökkäyksen ollessa aseeton joutuu se lopulta nöyrtymään. Steelersiä vastaan toiminut puolustus pystyi myös viime viikonloppuna ihan ok-suoritukseen. Ok-suoritus ei kuitenkaan  riitä nykyisessä 2. divisioonassa, silloin kun oman joukkueen hyökkäys tarvitsee apuja pallonriistojen ja hyvien kenttäasemien muodossa.

Arvio:

Sun City -hyökkäys pääsee pelaamaan ottelussa todella paljon ja onkin mielenkiintoista nähdä lähteekö heittohyökkäys vihdoin rullaamaan kun vastassa on ehkä sarjan huonoin heittopuolustus. Sun City voittaa ottelun 35-6

Huskies – Wolverines II

15.06 kello 17.00 Kaurialan kenttä Hämeenlinna

Huskies-hyökkäys on näyttänyt koko alkukauden pysäyttämättömältä ja sitä se oli myös Hangossa viime viikonloppuna. 49 tehtyä pistettä sarja kakkosta vastaan on sellainen työnäyte, jota ei voi kun ihmetellä. Tärkeintä hämeenlinnalaisten kannalta on kuitenkin se että joukkueen hyökkäys ei ole ollut yhden tai kahden miehen varassa, tai edes pelkän heittohyökkäämisen. Juoksuhyökkäys onkin se osa-alue, jota joukkue on parantanut eniten viime kaudesta ja siinä suurimpana apuna on toiminut nokialta joukkueeseen siirtyneet AP Reinikainen ja Janne Moisio. Huskiesin hyökkäyksenlinja sai myös viime viikolla kovan paluumuuttajan kun järkälemäinen Jouni Luopajärvi teki paluun pelikentille.

Huskies-puolustus on eittämättä sarjan kovin, todisteena on kolmessa ottelussa nolla päästettyä pistettä. Nollapelien lisäksi puolustuksen tekeminen on mennyt jokaisessa ottelussa selvästi eteenpäin ja Hangossa pelaaminen näyttikin jo todella hyvältä. Suurempia heikkouksia Huskies-puolustuksesta onkin vaikea löytää. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka kauan hämeenlinnalaiset pystyvät pitämään nollan omassa päädyssään.

Wolverines-hyökkäys teki hyvää työtä viime viikonloppuna ja varsinkin juoksuhyökkäys toimi ajoittain hyvin. Toisaalta joukkueen hyökkäys toimi jopa liian hyvin Steelersiä vastaan koska ilman viimeistä TD Wolverines olisi voittanut ottelun. Miten sitten on mahdollista että joukkueen hyökkäys voi toimia liiankin hyvin? Jenkkifutis on siitä ”erikoinen” laji, että välillä pisteiden teon sijaan kannattaa kuluttaa pelikelloa ja juuri näin Wolverinesin olisi kannattanut tehdä Kuopiossa. Wolvot kun johtivat ottelua Kuopiossa aina viimeisiin hetkiin asti yhdellä pisteellä ja pelkkä pelikellon loppuun peluuttaminen olisi päättänyt ottelun helsinkiläisten voittoon. Wolvot kuitenkin teki TD käyttämättä kelloa loppuun ja lisäpisteen epäonnistuttua Steelers sai tilaisuuden vielä voittaa ottelun. Steelers-hyökkäys kuittasikin ennen kellon loppumista vielä TD ja pelaamalla lisäpisteen onnistuneesti Steelers varmisti voittonsa. Helsingistä kuuluneiden juttujen perusteella Wolverines-hyökkäys onkin ottanut oppia asiasta ja seuraavassa ottelussa vastaavaa virhettä ei enään tehdä.

Wolverines-puolustus on pelannut viisi hyvää puoliaikaa tämän kauden aikana ja ainoastaan Sun Cityä vastaan pelattu toinen puoliaika on ollut huono. Onkin helppo jälleen sanoa, että Wolverinesin puolustus on yksi sarjan parhaista ja varsinkin joukkueen heittopuolustus on todella hyvä. Onkin mielenkiintoista nähdä pystyykö heittopuolustus samanlaiseen suoritukseen, kun viime kesänä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Huskiesia vastaan.

Arvio:

Wolverines-puolustus tulee piinaamaan pitkään kotijoukkueen hyökkäystä ja pistejuhlaa ei tulla näkemään Hämeenlinnassa sunnuntai-iltana. Huskies voittaa ottelun 20-0 ja nolla pysyy edelleen Huskies-puolustuksen tilastoissa.

Hämeenlinna Huskies palauttaa jenkkifutiksen Kauriliaan: