Super Bowl LIII katsottavissa ilmaiseksi

Viaplay LogoNäe Viasatilla yksi maailman katsotuimmista urheilutapahtumista, amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelu: Super Bowl LIII.

NFL:n loppuottelu eli tuttavallisemmin Super Bowl pelataan viikon kuluttua 53. kertaa. On jokaisen kotitalouden jonkinlainen kansalaisoikeus saada mahdollisuus nähdä tuo suurottelu ja sen mahdollistaa tänäkin vuonna Viasat. NFL:n esitysoikeudet Suomessa omistava Viasat näyttää Super Bowl LIII -ottelun kahdella eri kanavallaan sekä verkkopalvelussa ensi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 1:00 alkaen. Jo ennen ottelua tarjolla on ennakkomateriaalia koko illan ajaksi. Koko viikonlopun avoinna koko kansalle olevat Viasatin televisiokanavat tarjoavat selostuksen sekä suomeksi että englanniksi sen mukaan, kumpi houkuttelee enemmän. Viafree-palvelu on Viasatin ilmainen palvelukanava ja siellä Super Bowl -lähetys alkaa klo 23:30.

Ottelussa tulevat kohtaamaan Los Angeles Rams, joka kaatoi NFC:n konferenssifinaalissa komean kauden pelanneen New Orleans Saintsin, sekä AFC-konferenssin kestomenestyjä New England Patriots, joka jätti Kansas City Chiefsin finaalista rannalle. Molemmat joukkueet raivasivat tiensä Atlantassa pelattavaan Super Bowliin vasta jatkoajan jälkeen äärimmäisten tasaisten ottelutapahtumien jälkeen. Nyt kahden viikon valmistautumisjakson myötä joukkueet ovat valmiit ottamaan toisistaan mittaa.

Jos laji ja sen säännöt eivät ole vielä täysin tuttuja, voit ottaa perusasiat haltuun pikaoppaastamme.

Urheilun lisäksi tarjolla paljon nähtävää

Super Bowl tunnetaan NFL-kauden huipentavan finaaliottelun lisäksi sen ympärillä tapahtuvasta suurtapahtumasta. Ottelu kerää yleisöä satoja miljoonia etenkin Yhdysvalloissa, mutta myös ympäri maailman. Kansallislaulun tulee tänä vuonna esittämään Gladys Knight, 74-vuotias R&B-artisti, joka on voittanut kaiken kaikkiaan 7 Grammy-palkintoa pitkän uransa aikana. Puoliaikashow puolestaan on tunnettu huikeista esiintymisnumeroistaan, mutta myös maailman kalleimmista mainossekunneista. Tänä vuonna mainostajia on liikkeellä tavalliseen tapaan, mutta esiintyjän metsästämisen kanssa on ollut haasteita. Useamman huippuartistin kerrotaan kieltäytyneen tehtävästä parin viime vuoden aikana nähtyjen protestien vuoksi, jotka aikoinaan pelinrakentaja Colin Kaepernick aloitti.

Puoliajan viihdykkeestä tulee vastaamaan Maroon 5 yhdessä vahvistuksiensa kanssa. (Suhaimi Abdullah/Getty)

Mutkien kautta Pepsi Halftime Show’n tulee esittämään lopulta Maroon 5, joka saa taustatukea mukana nähtäviltä Big Boilta ja Travis Scottilta. Pop-bändi Maroon 5 on keikkaillut vuodesta 1994 lähtien ja maailman huipulla se on jatkanut vuodesta 2004. Grammy-palkintojakin kaapissa on jo kolme.

Super Bowl LIII on katsottavissa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 4.2.2019 klo 1:00 alkaen Viaplay-palvelussa sekä ilmaiseksi Viasat Urheilu- ja Viasat Jääkiekko -kanavilla ja Viafree-palvelussa.

Twitter: @TuomasKurikka

Kansikuva: Patrick Smith/Getty