Leijonien avausottelun arvosanat: Huippuonnistujat harvassa

Suomi avasi MM-kisat kuittaamalla voiton Valko-Venäjästä maalein 3-2. Ottelun alku lupasi Leijonille hyvää, kun joukkue johti kamppailua kahdella osumalla jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Kamppailusta muodostui kuitenkin lopulta melkoinen taistelu. Tässä Leijonien arvosanat avausottelusta.

Maalivahdit

Joonas Korpisalo: 8,5

Otti muutamia isoja ja tärkeitä torjuntoja. Muuten kelvollinen ottelu, mutta helposti syntynyt avausmaali laskee arvosanaa.

Harri Säteri: –

Luukkuvahti, ei jääaikaa.

Puolustajat

Atte Ohtamaa: 7

Kaukana parhaasta tasostaan, useita pahoja virheitä. Ne pitää pystyä karsimaan pois seuraaviin otteluihin.

Julius Honka: 8

Ajoittain ongelmia omassa päässä, mutta isoon kaukaloon tottuminen ja ensimmäiset miesten arvokisat näkyivät kaukalossa.

Topi Jaakola: 7,5

Perusvarmaa Topi Jaakolaa. Ei häikäissyt, ei pettänyt. Hoiti oman ruutunsa varmuudella.

Ville Lajunen: 6,5

Sai vastuuta ylivoimalla, mutta ruuti oli märkää. Plussaa, että pääsi paikoille, mutta niistä pitäisi pystyä laittamaan sisään. Lajunen pääsi yrittämään maalintekoa jopa lähes tyhjään maaliin.

Mikko Lehtonen: 7

Ei pystynyt estämään Valko-Venäjän tasoitusosumaa. Muutenkin ajoittain ongelmia omassa päässä.

Juuso Hietanen: 7

Yllättäviä ongelmia puolustuspäässä. Ei pystynyt tuomaan tarvittavasti apuja hyökkäyspäähänkään. Konkarille jäi paljon parannettavaa.

Lasse Kukkonen: 8

Kukkonen hoiti oman tonttinsa kunnialla, rooli kasvoi ottelun edetessä. Kokemus puhui kaukalossa.

Hyökkääjät

Miro Aaltonen: 8

Oli energinen, mutta ei päässyt aivan samalle taajuudelle ketjukavereidensa kanssa. Ei missään nimessä huono ottelu, mutta avausottelun perusteella Aaltosta voisi kokeilla jossain toisessakin ketjussa.

Sebastian Aho: 9

Suomen hyökkäyspelin sielu ja tärkein lenkki. Avausottelun pirtein Leijona. Paljon hyviä suorituksia ja paremmalla viimeistelyllä olisi viimeistellyt useammankin osuman.

Valtteri Filppula: 8,5

Osoitti arvonsa viimeistään ottelun lopussa raatamalla alivoimalla. Pirteää pelaamista, vaikka aivan parasta Filppulaa ei vielä kaukalossa nähtykään. Joukkueen johtava pelaaja Ahon ohella. Maaginen syöttö Suomen avausmaaliin.

Veli-Matti Savinainen: 8

Taattua, jo EHT-peleistä tuttua laatua. Liigan maalikuningas onnistui viimeistelemään voitto-osuman bravuuripaikaltaan maalin edestä.

Antti Pihlström: 7

Pirteää pörräämistä, mutta ei päässyt aivan samalle ketjukavereidensa kanssa. Sopisi todennäköisesti paremmin alempiin ketjuihin.

Mikko Rantanen: 8,5

Hävisi tasoitusmaaliin johtaneen aloituksen, mutta oli muuten ketjunsa pirtein lenkki. Haastoi ennakkoluulottomasti vastustajan puolustajia. Mainiosta pelistä palkinnoksi syöttöpiste.

Joonas Kemppainen: 7

Kärppien ketju ei ollut aivan elementissään tänään. Kemppainen jäi vähän pelin ulkopuolelle. Parhaat suoritukset tulivat ilman kiekkoa.

Mika Pyörälä: 7

Kokemus näkyi, ei tehnyt virheitä. Perusvarmaa raatamista. Potentiaalia voisi olla parempaankin.

Juhamatti Aaltonen: 6

Täysin sama laulu jatkui kuin keväällä HIFK:ssa. Tehotonta pörräilyä, ei ollut vaaraksi hyökkäysalueella. Satunnaisia väläytyksiä, mutta se ei riitä.

Jani Lajunen: 7,5

Tunnollista raatamista nelosketjun sentteriltä. Ei  häikäissyt, mutta hoiti tonttinsa kunnialla.

Markus Hännikäinen: 7

Arvokisadebyytti aikuisten tasolla jäi vähän vaisuksi. Energistä tekemistä, kuten nelosketjun pelaajalta kuuluukin.

Oskar Osala: 8,5

Ailahtelevia otteita, mutta viimeisteli komean osuman. Esitys jäi plussan puolelle. Käyttöä voisi olla ylemmissäkin ketjuissa.

Jesse Puljujärvi: –

Ei peliaikaa avausottelussa.

Kansikuva: All Over Press