Leijonien USA-ottelun arvosanat: Liiga-tähti jälleen Suomen parhaimmistoa

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Suomi onnistui selvittämään tiensä välieriin, kun joukkue kaatoi Yhdysvallat lukemin 2-0. Leijonien riveistä löytyi luonnollisesti paljon onnistujia, mutta nimet eivät olleet yllätyksiä.

Maalivahdit

 Harri Säteri: 10

Vaikea paikka, mutta huima ottelu. Kiekot eivät pomppineet ja torjui tasaisen varmasti läpi pelin. Onnistunut valinta Lauri Marjamäeltä. Nollapeli tähän saumaan oli käsittämätön suoritus. Ja se sisälsi vielä monia todella isoja torjuntoja. Täyden kympin suoritus.

Joonas Korpisalo: –

Luukkuvahti, ei peliminuutteja

Puolustajat

Julius Honka: 8

Väläytteli ajoittain, mutta oli jäi astetta varjoisampaan rooliin. Selvisi tiukasta paikasta kuitenkin kunnialla.

Atte Ohtamaa: 8

Ajoittain kiirettä puolustuspäässä, mutta pääosin moitteeton ottelu. Iso tasonnosto Kanada-ottelusta.

Lasse Kukkonen: 9

Alakerran isäntä. Hoiti oman ruutunsa kapteenin esimerkillä. Ei yrittänyt ylimääräisiä kikkoja, vaan teki nöyrää työtä läpi ottelun.

Ville Lajunen: 8,5

Mainio ottelu, otti roolia myös kiekollisesti. Peliväline ei poltellut lavassa missään vaiheessa. On parantanut otteitaan huimasti turnauksen alusta.

Mikko Lehtonen: 8

Hoiti oman ruutunsa. Pysyi yllättävän hyvin mukana yhdysvaltalaishyökkääjien tahdissa ja pärjäsi myös fyysisissä väännöissä.

Juuso Hietanen: 8,5

Hietasen otteista paistoi kokemus. Rauhallista ja rautaisaa tekemistä läpi pelin. Puolustuksen varmimpia suorittajia.

Topi Jaakola: 7

Ajoittain ongelmia puolustuspäässä, mutta Jaakolan aikaisempiin otteluihin nähden kohtalainen esitys.

Hyökkääjät

Veli-Matti Savinainen: 9

Savinainen jatkoi häikäiseviä otteitaan ja oli kaukalon parhaimmistoa. Hankki tärkeitä rangaistuksia vastustajalle ja oli koko ajan pelin ytimessä. Pelkästään otteita seuraamalla ei uskoisi, että Savinainen kiekkoili viime kaudella Suomessa.

Valtteri Filppula: 8,5

Ketjumuutokset toimivat. Filppula oli paremmin sisällä uuden ykkösvitjan kanssa. Nousi johtavien pelaajien joukkoon, vaikka kokeneen sentterin vaihdelaatikosta löytyy varmasti vielä yksi vaihde lisää.

Mikko Rantanen: 9

Röyhkeää ja ennakkoluulotonta pelaamista, ei kumarrellut ketään. Sai palkkioksi maalin. Oli puolivälierässä kuin kotonaan, mikä on johtavan pelaajan merkki. On pystynyt täyttämään ykkösvitjan laiturin isot saappaat.

Sebastian Aho: 10

Yhdysvaltojen joukkue vilisi tähtipelaajia, mutta Aho oli kentän kuningas. Peliotteita katsomalla ei uskoisi millään, että kyseessä on vasta 19-vuotias peluri. Ajatus on koko ajan askeleen muita edellä. Leijonien turnauksen MVP toistaiseksi.

Mika Pyörälä: 6,5

Pitkä turnaus alkanee hieman painaa jo konkaria. Oli ajoittain hankaluuksia kestää pelin temmossa mukana. Valtava ero verrattuna Liigassa dominoiseen Pyörälään. Harhasyöttöjä on tullut MM-kisoissa enemmän kuin koko Liiga-kaudella yhteensä.

Jesse Puljujärvi: 7

Yritystä oli, mutta esitys jäi hieman vaisuksi. Ahon laidalla tulosta pitäisi tulla. Puljujärven kohokohdaksi jäi yksi terävä laukaus.

Joonas Kemppainen: 8

Nousi valokeilaan vasta päätöserässä, mutta teki tunnollisesti töitä läpi ottelun. Viimeisteli Suomelle kriittisen toisen osuman päätöserässä.

Antti Pihlström: 6

Heikko ottelu Pihlströmiltä. Ei ollut edes yhtä energinen kuin aikaisemmissa otteluissa, vaan luistin liikkui poikkeuksellisen tahmeasti. Lisäksi hölmö jäähy toisessa erässä.

Juhamatti Aaltonen: 7

Kun ei kulje, niin ei kulje. Sai paikkansa avauserän läpiajon myötä, mutta harteilla roikkuva apina painoi laukauksen liian alas. Lisäksi heikkoa työtä puolustuspäässä. Nosti osakkeita huomattavasti päätöserässä. Ensin karmaiseva purkuyritys omalla alueella, joka oli kostautua. Tämän jälkeen alusti Leijonille erittäin tärkeän toisen osuman.

Jani Lajunen: 8

Oli varsin näkymätön, mutta se ei ole varsinaisesti huono asia nelosketjun sentteriltä puolivälierässä. Moitteeton ottelu.

Markus Hännikäinen: 7

Hoiti ruutunsa kunnialla ja toi kaukaloon aina jalkoja. Energistä tekemistä, mutta ei kaivattua lopputulosta.

Oskar Osala: 8

Sai hieman vastuuta ylivoimallakin, mutta jäi ottelussa hieman statistin rooliin. Paukkuja olisi enempäänkin. Raastoi esimerkillisesti tärkeiden viimeisten minuuttien aikana.

Miro Aaltonen: –

Tsempparin rooli, ei jääaikaa.

Kansikuva: All Over Press