Näkökulma: Onko Juhamatti Aaltosen ja Jesse Puljujärven pelit MM-kisoissa pelattu?

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Suomi kohtaa torstaina MM-kisojen puolivälierässä väkivahvan Yhdysvaltojen joukkueen. Leijonat lähtee otteluun lähtökohtaisesti altavastaajana, kun Pariisissa pelattu alkulohko sujui joukkueelta rahtusen alakanttiin. Viimeisin näyte Suomen pelivireestä nähtiin tiistaina, kun Kanada osoitti vahvuutensa voittamalla jatkopaikan kannalta merkityksettömän ottelun luvuin 5-2. Ottelun tulos oli huono, mutta päävalmentaja Lauri Marjamäki saattoi löytää kesken pelin hyökkäysketjut, joilla pelata turnaus loppuun.

Marjamäki teki heikon ensimmäisen erän jälkeen johtopäätöksiä, ja sekoitti hieman hyökkäysketjujaan kesken toisen erän. Veli-Matti Savinainen siirtyi ykkösen laidalle Valtteri Filppulan ja Mikko Rantasen kaveriksi ja Sebastian Aho puolestaan tippui kakkosketjuun Kärpistä tuttujen Miro Aaltosen ja Mika Pyörälän keskelle. Suomi teki selvästi jaottelun, jossa oli kaksi hyökkäysorientoitunutta ketjua ja vastaavasti kaksi alinta kolmikkoa keskittyi pitämään omaa päätä puhtaana. Kolmosketjun uusi miehitys oli Tomi Sallinen–Joonas Kemppainen–Antti Pihlström. Jani Lajusen johtama nelosketju oli tuttu ja turvallinen, kun laidoilla rymistelivät Oskar Osala ja Markus Hännikäinen.

Kokeilu piristi Suomen peliä, eikä olisi suuri yllätys, mikäli kyseiset ketjut nähtäisiin myös Yhdysvaltoja vastaan. Leijonat lähtee altavastaajana otteluun, joten olisi viisas ratkaisu lähteä rakentamaan voittoa puolustuksen kautta. Jos ottelu repeää runsasmaaliseksi, niin silloin Leijonat on ahtaalla nykyisellä materiaalilla, josta tulivoimaa ei rehellisesti sanottuna liiemmin löydy. Tämän vuoksi on hyvä peluuttaa kahta puolustavaa hyökkäyskolmikkoa, ja jättää tulosvastuu kahdelle ylimmälle ketjulle. Nuori Aho on sen tason seppä, että pystyy tekemään tulosta ilman Filppulaa ja Rantasta, joiden kanssa on melkein koko kisat pelannut. Aho pystyy jopa yksinään tekemään kakkosketjusta vaarallisen. Toivottavaa olisi, että Carolina Hurriganesin mies saisi paljon puhutun Miro Aaltosen vihdoin paukuttamaan kisoissa maaleja, kuten kauden EHT-peleissä.

Kyseiset ketjut tarkottaisivat sitä, että Juhamatti Aaltonen ja Jesse Puljujärvi jäisivät jälleen kokoonpanon ulkopuolelle, tai toinen pääsisi maksimissaan kolmanneksitoista hyökkääjäksi. Mikäli näin käy, kaksikon kisat ovat mitä todennäköisimmin jääajan suhteen ohi. Leijonien edetessä välieriin, Marjamäki tuskin lähtisi vaihtamaan voittanutta kokoonpanoa kesken pudotuspelien. Kokeilut on nyt tehty ja JM Aaltosen ja Puljujärven osakkeet näyttävät tällä hetkellä heikoimmilta, koska tehot jäivät alkulohkossa tekemättä. Aaltosen maalittomasta putkesta tuskin tarvitsee enää muistuttaa ketään.

Kansikuva: All Over Press