Näkökulma: Leijonilla on vielä valtavasti parannettavaa erityisesti yhdellä osa-alueella

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Suomi kohtaa tänään alkulohkon viimeisessä ottelussaan Kanadan. Suomi on jo varmistanut paikkansa torstaina pelattaviin puolivälieriin, mutta joukkueen otteissa on ollut runsaasti parantamisen varaa. Näin ollen Kanada on mainio testi ennen kisamenestyksen kannalta ratkaisevinta ottelua.

Leijonien otteet ovat ailahdelleet rajusti alkulohkon aikana. Ajoittain joukkueen peli on ollut siedettävällä tasolla, kun taas toisinaan heikompia maitakin vastaan on ollut suuria ongelmia. Suomen onneksi viime aikoina otteissa on ollut viitteitä paremmasta.

Leijonien otteet ovat ailahdelleet valtavasti jopa otteluiden sisällä. Hyvää erää on monesti seurannut täysin sysimusta kaksikymppinen.

Suomi on aloittanut ottelun kahdesti tuloksellisesti hyvin. Leijonat johti Tshekkiä ja Valko-Venäjää kahdella maalilla jo noin viiden minuutin pelin jälkeen. Molemmat vastustajat tosin nousivat ottelun aikana tasoihin.

Sveitsi on kolmas joukkue, jota vastaan Suomi on onnistunut maalinteossa avauserässä. Kuudesta vastustajasta peräti neljä tekivät vastaavasti ensimmäisessä erässä osuman Leijonia vastaan. Vain edellä mainitut Valko-Venäjä ja Tshekki jäivät maaleitta avauserässä. Suomen ensimmäisten erien maaliero on Leijonien hyväksi 6-5.

Toiset erät ovat olleet tuloksellisesti varsin mainioita, sillä vastustajista vain Ranska ja Valko-Venäjä ovat onnistuneet Suomea vastaan maalinteossa keskimmäisessä erässä. Leijonat on tehnyt vastaavasti kolmessa ottelussa maalin toisessa erässä, kun joukkue onnistui Ranskaa, Sloveniaa ja Norjaa vastaan. Nämä olivat juuri ne ottelut, kun Suomi jäi avauserässä nollille.

Leijonat ei siis ole onnistunut maalinteossa mitään joukkuetta vastaan sekä ensimmäisessä että toisessa erässä. Hyvää erää on aina seurannut heikompi erä tai päinvastoin.

Päätöserät ovat vastaavasti olleet Suomelle haastavia. Kuudesta vastustajasta peräti viisi onnistui Leijonia vastaan maalinteossa viimeisellä kolmanneksella, kun ainoastaan Sveitsi jäi maaleitta. Suomi on tehnyt päätöserissä kolmea vastustajaa vastaan yhteensä viisi täysosumaa. Maaliero on vastustajien hyväksi 5-8. Mikäli Slovenia-ottelu jätetään laskuista pois, niin saldona on peräti 2-7.

Tilastot eivät valehtele. Leijonilla on ollut valtavasti ongelmia pelin pitämisessä kasassa ja otteet ovat aaltoilleet liikaa. Suomen on parannettava paljon varsinkin päätöserien suhteen.

Ailahteluista huolimatta Suomen alkulohkossa on ollut paljon hyvääkin. Leijonat on kääntänyt peräti neljä kertaa tappioaseman tai tasapelitilanteen voitoksi. Se on henkisesti vahvan joukkueen merkki.

MM-kisat on raaka formaatti. Käytännössä puolivälieräottelu ratkaisee, onko Leijonien turnaus onnistunut vai eikö. Mikäli Suomi selvittää tiensä välieriin, niin kukaan ei muistele enää aaltoillutta alkulohkoa.

Kansikuva: Anu Laitila / AOP