Kommentti: Liigan viihdyttävimmäksi pelaajaksi valittu Joe Finley on viihdyttänyt erityisesti TPS:n kannattajia

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Joe Finley valittiin yleisöäänestyksellä Liigan viihdyttävimmäksi pelaajaksi. Puolivälierissä amerikkalainen on ollut varmasti erittäin viihdyttävä pelaaja, ainakin turkulaisten mielestä.

Finleyn valinta viihdyttävimmäksi pelaajaksi on jakanut mielipiteitä valtavasti. Osa pitää kovista, mutta ajoittain kyseenalaisista taklauksista paljon, kun taas osa haluaisi kitkeä toisinaan myöhässä tulevat ja kokoerosta johtuen monesti pahaa jälkeä tekevät taklaukset pois Liigasta. Kohuotsikoista huolimatta Finley on pätevä puolustaja Liigaan ja hoitaa oman tonttinsa moitteettomasti. Olihan amerikkalaisen 11 pykälää plussan puolella oleva runkosarjan tehotilasto HIFK:n pelaajista paras. Finley pelasi 46 ottelussaan keskimäärin vajaat 18 minuuttia peliä kohden, mutta vastustajat onnistuivat tasakentällisin maalinteossa vain 19 kertaa miehen ollessa kentällä.

Puolivälierissä Finley ei ole ollut aivan parhaimmillaan. Amerikkalainen onkin noussut lyhyessä ajassa turkulaisten suosikkipelaajien joukkoon ja jättiläinen saa ottelussa valtavasti huomiota.

Lauantaina Finleyn tehotilasto jäi kaksi astetta pakkasen puolelle, kun TPS rokotti kahdesti miehen ollessa kentällä. Ottelun avausosuma syntyi jo alle minuutin pelin jälkeen, kun Patrik Virta pääsi karkaamaan Finleyn laidalta maalintekoon. Turkulaisten kolmas osuma oli Otto Niemisen käsialaa, kun Finley oli hetkeä aikaisemmin rikkonut mailansa yhteenotossa Jonne Virtasen kanssa. Finleyn illan täydensivät erittäin kyseenalainen huitominen Topi Taavitsaiseen sekä puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä napattu kymmenen minuutin käytösrangaistus. Kolmas kohtaaminen oli selvästi Finleyn heikoin ottelu pudotuspeleissä, vaikkakin esimerkiksi joukkueiden avauskohtaamisessa TPS viimeisteli ylivoimalla voittomaalin aivan Finleyn nenän edestä.

Lauantain kohtaaminen ei tosin ollut erityisen hyvä muiltakaan HIFK:n puolustajilta. Esimerkiksi ulosajon riehumisestaan napannut Matt Generous tuskin muistelee iltaa yhtenä uransa parhaista.

TPS:n hyökkäyskalusto ei ole erityisen fyysinen, joten Finleyn pitäisi olla kaukalon todellinen isäntä. Jonne Virtanen on poikkeustapaus turkulaisten hyökkäyksessä ja mies onkin hoitanut toistaiseksi oman roolinsa täydellisesti. Useita kovia taklauksia ottelusarjassa jakanut Virtanen on päässyt helsinkiläisten puolustuksen ihon alle täydellisesti, mutta hoitanut samalla esimerkillisesti oman roolinsa joukkueen nelosvitjan sentterinä.

Uransa Pohjois-Amerikan sarjoissa kiekkoillut 29-vuotias Finley oli pelannut ennen tätä kautta yhteensä vain seitsemän pudotuspeliä. Tämä on näkynytkin hieman miehen otteissa. Vikkelät turkulaiset hyökkääjät pitäisi olla jättiläiselle pelkkiä suupaloja, mutta toistaiseksi on käynyt aivan toisin. Finley on seissyt monesti pujottelukeppinä, kun turkulaiset ovat tulleet ohi oikealta ja vasemmalta. Myös painavat ja kovat taklaukset, jotka pitävät vastustajat varpaillaan, ovat loistaneet lähes täysin poissaolollaan.

HIFK on kahden tappion päässä kesälomasta ja turkulaisilla on tällä hetkellä niskalenkki helsinkiläisistä. HIFK tarvitseekin ehdottomasti todellisen isännän omaan alakertaansa ja Finleyn on otettava se rooli takaisin.

Jännitys tiivistyy Liigassa, kun puolivälierät jatkuvat maanantaina. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaMikäli sinulla ei ole vielä Ruutua, niin saat koodeja kätevästi käyttöösi täältä.

Kansikuva: AOP