Kommentti: Ilves on lirissä – Tapparan maalitykit muistivat, mistä maalinteossa on kyse

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Ilves pelasi maanantain neljännessä puolivälierässä pudotuspelien selvästi huonoimman ottelunsa, kun se kaatui Tapparan käsittelyssä luvuin 4-0. Tulos oli seurausta siitä, että Tappara viilasi ketjukoostumuksensa nyt viimeisen päälle kuntoon, ja tähtipelaajat löysivät Hakametsässä kadonneen maalijyvänsä. Kolmikko Kristian Kuusela, Veli-Matti Savinainen ja Teemu Nurmi avasivat maalitilinsä pudotuspeleissä. Miesten elekieli kertoi kaiken, Ilves on nyt todella pahan paikan edessä, kun otteluvoitot ovat tasan 2-2.

Oli silmiin pistävää, kuinka helpottuneelta Savinainen näytti tuulettaessaan maaliaan. Osuma oli miehen ensimmäinen miesmuistiin, kun tolppien välissä seisoi maalivahti. Savinainen oli maalinsa jälkeen kuin toiselta planeetalta verrattuna Ilves-sarjan muihin otteluihin. MIes roihahti liekkeihin ja kaikki se kiukuttelu ja ylimääräinen aggressiivisuus poistui maalitykin pelaamisesta. Hänestä tuli jälleen vaarallinen ja viimeisen maalin syöttöpiste oli myös omiaan lisäämään itseluottamusta. Nyt laitahyökkääjän pistesaldo näyttää varmasti miehen omaankin silmään hyväksyttävämmältä. Kiikaritehot kolmeen ensimmäiseen otteluun eivät varmasti tyydyttäneet runkosarjan ylivoimaista maalikuningasta.

Myös Kuuselan maali oli yksi isoimpia, mitä Hakametsässä on hetkeen nähty. Se oli Kuuselalle paluunsa jälkeen vasta toinen maali ja samalla katkesi tähtipelaajan 12 ottelun mittainen kuiva putki. Osuma oli henkisesti tärkeä myös koko ykkösvitjalle, joka ei ollut saanut vielä pudotuspeleissä onnistumisia yhdessä pelatessaan. Nyt heitä ei ainakaan eroteta seuraavaan otteluun, mikä olisi ollut vaarana, kun päävalmentaja Jussi Tapola on joutunut pakon edestä reagoimaan peliin ketjumuutoksin.

Tuntuukin, että neljännessä puolivälierässä ollut koostumus oli lähellä sitä optimaalisinta. Sebastian Repo toi Savinaisen ja Jan-Mikael Järvisen ketjuun kaivattua rämäpäisyyttä. Nyt Savinainen sai keskittyä maalintekoon ja Repo hoiti ketjun hanskailuhommat. Tappara sai nyt kaksi todella terävää hyökkäyssketjua. Nelosketjusta tehtiin nyt selkeä nelosketju, kun siellä viilettivät Joona Luoto, Otto Rauhala ja Martin Røymark. Se lähti pelaamaan vain ”nollanollaa” ja jätti tulosvastuun muille. Tämä onnistui sangen hyvin. Nyt lienee myös Tapolalle selvää, että Revon paikka ei ole nelosketjussa. Siellä nuorukaisen potentiaali menee hukkaan.

Kolmas onnistuja, josta helpotus paistoi läpi, oli Nurmi. Kokeneelta rightin pelaajalta on odotettu tehoja ylivoimalla ja nyt sitä saatiin maalin muodossa. Nurmi on tunnettu hyvästä onetimer-laukauksestaan, jonka myös Ilves on osannut ottaa pois. Niin se teki myös maanantaina, mutta Nurmi otti tilanteen omaan haltuun. Pari nopeaa askelta kohti Antti Lehtosen vartioimaa maalia ja kiekko yläpömpeliin. Maali loi uskoa Tapparan ylivoimaan. Onnistumiset ruokkivat Tappara-hyökkääjiä ja nyt voidaan sanoa, että Ilveksellä on edessään todella tukalat paikat, kun tuon tason hyökkääjät löysivät pelihuumorinsa. Se näkyy heti tulostaululla.

Ilveksestä näkyi väsymys parin takaiskumaalin jälkeen. Se ei enteile hyvää. Arvelenkin, että joukkueen on otettava voitto keskiviikkona, mikäli se haluaa itsensä välieriin kammeta. Tappara on nimittäin herännyt.

Jännitys tiivistyy Liigassa, kun puolivälierät jatkuvat Keskiviikkona. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaMikäli sinulla ei ole vielä Ruutua, niin saat koodeja kätevästi käyttöösi täältä.

Kansikuva: All Over Press/Matti Raivio