Yli kymmenen ottelun maaliton putki ei huoleta Kristian Kuuselaa: ”Minun ei tarvitse tehdä yhtään maalia, jos voitamme pelejä”

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Liigan pudotuspelien tähän mennessä suurimmasta yllätyksestä on vastannut Tampereen Ilves. Karri Kiven valmentamat Tupsukorvat ovat näyttäneet kahdessa puolivälieräottelussa suurinta mestarisuosikkia Tapparaa vastaan, että tuleva välieräjoukkue otteluparista on kaikkea muuta kuin selvillä. Otteluvoitot ovat nyt Tampereen paikallistaistossa tasan 1-1.

Jussi Tapolan johtama Tappara keräsi runkosarjassa 45 pistettä Ilvestä enemmän, mutta se ei ole kaukalossa näkynyt. Tappara on ollut vaikeuksissa etenkin omassa päässään ja sieltä hyökkäyksiin lähteminen on sakannut pahasti. Joukkueeseen runkosarjan lopussa palannut hyökkääjä Kristian Kuusela kertoo Faneille.comin haastattelussa, ettei Tappara ole lähtenyt otteluihin Ilvestä vastaan ylimielisesti suuren ennakkosuosikin asemasta huolimatta.

– Näimme jo runkosarjan lopulla, miten he pelaavat ja sen kun yhdistää heidän nykyiseen hyvään fiilikseen, niin ei siitä voi tulla kuin hyvä.

– Ilves karvaa hyvin ja he ovat aktiivisia. Kyllä me siihen keksimme vielä jonkin keinon, miten pääsemme omasta päästä paremmin pois, viime kaudella runkosarjan parhaaksi hyökkääjäksi valittu Kuusela vakuuttaa.

Kuuselan mukaan paikallispelit eivät ole painetilaltaan sen kummempia kuin muutkaan ottelut, vaikka tunnelma Hakametsässä onkin ollut eeppinen.

– Ei minua ainakaan jännitä. On tullut sen verran pelattua jo näitä pelejä, niin ei jaksa jännittää. Jokainen tekee kentällä kuitenkin parhaansa. Jos menee hyvin, niin menee ja jos menee huonosti, niin ei sille mitään voi. Turha lähteä jännittelemään, sitten ainakin menee huonosti.

Tähtilaituri ei ole vielä tällä kaudella päässyt samaan loistoon kuin viime kaudella. Runkosarjan kymmenessä ottelussa syntyi 1+3 tehot ja Ilves-sarjassa pistetili on vielä avaamatta. Kuusela ei ole tehnyt maalia 11 otteluun, mutta hän ei ainakaan myönnä ottavansa paineita asiasta.

– Minun tekemiseen se ei vaikuta mitenkään. Minun ei tarvitse tehdä yhtään maalia, jos me voitetamme pelejä. Teen vain omat hommani hyvin, ja jos siihen tulee jotain muuta päälle niin tulkoon, Kuusela pyörittelee.

Kuusela onkin ottanut nyt tavallista enenmmän vastuuta muun muassa alivoimapelaamisessa.

Torstaiseen puolivälierään päävalmentaja Tapola palautti viime kaudelta tutun hyökkäysketjun yhteen, kun Kuusela pelasi sentteri Jani Lajusen ja Henrik Haapalan kanssa. Kolmikon ei tarvinnut ennen peliä murehtia ketjun kemioista.

– Ei tarvinnut puhua mitään. Tietenkin tässä on ollut vähän aikaa välissä. Runkosarjan lopussa pelasimme vain yhden erän yhdessä, mutta uskon että meiltä nähdään koko ajan vain parempaa, kun menemme eteenpäin.

Tämän kauden runkosarjan pistepörssin voittanut Haapala tuplasi viime kauden pisteensä ja suorastaan dominoi pitkin kautta, mikä yllätti monet jääkiekkoa seuraavat. Kuusela ei yllättynyt asiasta laisinkaan.

– Näin runkosarjan pelejä ja viime vuonna pelasimme 60 peliä yhdessä, niin kyllä näin jo silloin, millainen pelaaja hän on. En ole yhtään yllättynyt, nyt kun hän on saanut olla terveenä ja itseluottamus on tapissa.

Jännitys tiivistyy Liigassa, kun puolivälierät jatkuvat torstaina. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelusta. Mikäli sinulla ei ole vielä Ruutua, niin saat koodeja kätevästi käyttöösi täältä.

Kansikuva: All Over Press