Liiga-siirrot: HPK ei ole pystynyt paikkaamaan menetyksiään

Faneille.comin Liiga-siirrot-juttusarjassa tarkastellaan Liiga-joukkueiden nykyistä pelaajatilannetta. Millaisia hankintoja joukkueet ovat tehneet, ja millaisia hankintoja pitäisi vielä tehdä? Näihin kysymyksiin saadaan vastaukset juttusarjan aikana, ja toisessa osiossa tarkastellaan HPK:n tilannetta.

Voit lukea juttusarjan ensimmäisen osan täältä.

Lähtijät:

Kerhon kokoonpanossa nähtiin viime kaudella hyviä yksilöitä, jotka pitivät seuraa jotenkin hengissä. Etenkin Oula Palve, Kristian Vesalainen ja Joonas Lehtivuori pelasivat tykkikauden, ja kuten olettaa sopii, lähti heistä jokainen isommille areenoille. Vesalainen ja Palve lähtivät jo kesken kauden: Palve siirtyi suoraan TPS:n sopimuspelaajaksi, ja Vesalainen lähti lainapestillä Kärppiin. Palve tykitti runkosarjassa 50 tehopistettä ja Vesalainen 43, joista 22 oli maaleja, joten Hämeenlinnaan jäi iso aukko täytettäväksi. Myös puolustaja Lehtivuoren menetys on valtava, sillä hän iski runkosarjassa upeat 34 tehopistettä ja oli tärkeä palanen myös omassa päässä.

Heidän lisäkseen nuoren Jesper Lindgrenin menetys tuntuu jossain määrin, sillä hänelle oli kaavailtu isoa roolia ensi kaudeksi. Kokonaisuudessaan HPK menetti hyvin vähän pelaajia, mutta kun seura operoi kapealla materiaalilla, tuntuvat kärkipelaajian menetykset erittäin pahalta.

Lähteneet: Jesper Lindgren, Joonas Lehtivuori, Juho Keränen, Ukko-Pekka Luukkonen, Jaakko Turtiainen ja Kristian Vesalainen.

Hankinnat:

HPK:n hankintapolitiikka on ollut erityisen maltillista, ja joukkueeseen onkin tuotu vain neljä uutta pelaajaa! HPK:n huonon taloudellisen tilanteen vuoksi se ei ole onnistunut paikkaamaan lähtijöitään, ja Kerhon ryhmästä puuttuukin tällä hetkellä selkeät tähdet. Vanha tuttu Philippe Cornet teki paluun Hämeenlinnaan, ja häneltä voidaan parhaillaan odottaa 15-20 maalin runkosarjaa, mutta hän ei ole todellakaan mikään sateentekijä. Neljästä hankinnasta eniten vakuuttaa Markus Nenonen, joka on osoittanut Sportissa pystyvänsä hyvään tuloksentekoon. Tapparassa hän jäi sivustakatsojan rooliin, mutta terveenä ollessaan hän nousee Kerhon tärkeimpien pelaajien joukkoon.

Tuntemattomin hankinta oli Oskari Lehtinen, joka tulee Liiga-jäille Mestiksestä. Hänen Liiga-kelpoisuutensa on täysi mysteeri. Kerho kiinnitti vielä heinäkuun loppupuolella Arto Laatikaisen, joka tuo kaivattua kokemusta nuoreen joukkueeseen.

HPK luottaa siihen, että sen nuoret lupaukset pystyvät ottamaan uusia askeleita urallaan ja nousemaan kärkipelaajien joukkoon – kuten Vesalainen ja Palve nousivat viime kaudella. Kerhossa paikataan lähtijöitä omilla nuorilla, ja se jos joku aiheuttaa tummia pilviä hämeenlinnalaisten ylle.

Uudet pelaajat: Markus Nenonen, Philippe Cornet, Arto Laatikainen ja Oskari Lehtinen.

Mitä tarvitaan?

HPK tarvitsisi paljonkin lisäyksiä joukkueeseensa, mutta nykyisen talouden raameissa se ei ole juuri mahdollista. Kerho tarvitsee etenkin hyökkäykseensä johtavia pelaajia, vaikka Teemu Turusessa, Otto Paajasessa, Robert Leinossa, Janne Lahdessa, Nenosessa ja Cornet’ssa piileekin potentiaalia.

Vapailta markkinoilta ei löydy montaakaan laadukasta pelaajaa, josta HPK voisi realistisesti haaveilla. Suomalaisista ainut mahdollinen kärkinimi voisi olla Jesse Saarinen, joka tunnetaan Hämeenlinnassa paremmin kuin hyvin. Hänkään ei ole toki halpa mies, mutta jokseenkin kohtuullisen hintainen. Todennäköisintä on kuitenkin se, että mikäli seuraa etsii vielä vahvistuksia, ovat katseet ulkomailla pienemmissä sarjoissa.

HPK tarvitsisi myös alakertaansa johtajaa. Mathias Porseland ja Petteri Nikkilä yrittävät korvata Lehtivuoren jättämän aukon, mutta kaksikon lisäksi tarvittaisiin vielä vähintään yksi kokeneempi kaveri, sillä Kerhon puolustusosasto on erittäin nuori ja täynnä kysymysmerkkejä. Vapaista suomalaisista yksi potentiaalinen nimi voisi olla Lauri Taipalus, jonka hintalappu on laskenut kuin lehmän häntä. Hänessä on kuitenkin valtava potentiaali, ja Taipalus tarvitseekin uuden alun uralleen, joten HPK voisi olla siinä mielessä varteenotettava vaihtoehto.

Maalivahtipuolella HPK:lla on kaikki hyvin, ja sille osastolle ei ole enää tulossa lisäyksiä.

Kansikuva: All Over Press