Näkökulma: Eero Kilpeläisen pitää olla Dominik Hrachovinaa parempi

Ruutu LogoSeuraa Liiga-kevään ratkaisuhetket Ruudusta. Jokainen Liiga-ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelusta.

 Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Kiekkokansa sai maanantaina nähdä maaleja koko rahan edestä, kun Tappara lopulta murkasi Kuopiossa KalPan luvuin 5-2 neljännessä finaalissa, ja tasoitti samalla voitot 2-2:een. Kevään ”supermaalivahtina” pidetyn Eero Kilpeläisen taika murtui ja Tappara pommitti kassarin vaihtoon, kun miehen selän taakse upposi neljä maalia. Maaleissa Kilpeläiselle ei kolmessa ensimmäisessä jätetty juurikaan sanan sijaa, mutta penkkikomennuksen aiheuttanut neljäs maali jäi varmasti hieman kaivelemaan. Siinä Kilpeläinen oli sijoittunut hiukan liikaa etukulmaan ja Sebastian Revon kuti mursi lopulta Kilpeläisen koko finaalisarjan kestäneen jumalmoodin. KalPalla ei ole kuitenkaan syytä huoleen maalivahtinsa suhteen.

Penkkikomennus ei välttämättä tehnyt huonoa Kilpeläiselle, sillä nyt hän sai arvokkaita lepominuutteja sekä kropalle että päällä, kun viides finaali pelataan jo tänään tiistaina. KalPa vaihtoi maalivahdin ajassa 25:17, joten myös Denis Godla sai tarvittavan tuntuman, että jopa hänet voisi heittää avaavaksi maalivahdiksi muutaman viikon tauon jälkeen. Sitä KalPa kuitenkaan tuskin tekee, sillä pitää muistaa, että juuri Kilpeläisen torjuntojen ansiosta kuopiolaiset olivat vielä ensimmäiselle erätauolle siirryttäessä pelissä mukana. Maalivahti otti monta paraatitorjuntaa ensimmäiseen erään, joista kaksi olivat muun muassa läpiajoja.

Edessä on finaalisarjan tähän mennessä ylivoimaisesti isoin ottelu ja uskon, että kumpikin joukkue aloittaa sen erittän tarkasti. Viimeisen neljän kauden aikana kolmesti kultaan on marssinut se joukkue, joka on voittanut viidennen finaalin. Tänään häviävä joukkue joutuu pelaamaan selkä seinää vasten loput pelit. Se on yksi syy, minkä takia uskon maalimäärän palaavan finaalien alkupelien tasolle. Jopa yksi maali voi riittää voittoon. Tähän mennessä finaaleissa on tehty viisi maalia ottelua kohden.

Kaikki tietävät, miltä kenttätapahtumat tulevat näyttämään, jos Tappara saa ensimmäisen maalin. Se tulee sumputtamaan keskialueen niin tukkoon, että siitä ei edes saippuapala pääsisi pujahtamaan läpi. Otteluparin suurin kaksintaistelu tullaan näkemään edelleen maalivahtien välillä. Kilpeläisen pitää olla Dominik Hrachovinaa parempi. Vain siten KalPa pystyy kukistamaan pelihuumorinsa löytäneen Tapparan, kuten kahdessa ensimmäisessä finaalissa. Jos eroa ei maalivahtipelissä synny, niin Tappara todennäköisesti voittaa laajemman materiaalinsa turvin, etenkin kun KalPan ykköstykit ovat olleet syväjäässä viime peleissä.

Kansikuva: All Over Press