Kommentti: HIFK ja Tappara saunoivat vielä miedoissa löylyissä – kiuas on vasta kuumenemassa

Ruutu LogoKotimaisen kiekon ratkaisuhetket ovat käsillä. Näet kaikki pelit kätevästi Ruutu+ -palvelun kautta.

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – katso loppukausi ilmaiseksi

Tappara nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun hallitseva mestari kaatoi HIFK:n maalein 2-0. Varsinkin helsinkiläisten esitys oli kauttaaltaan vaisu, mutta erityisen suurena ihmeenä se ei tullut.

HIFK:n runkosarja oli todella heikko. Sarjan isoimmalla budjetilla operoiva joukkue ei saanut moottoriaan oikein missään vaiheessa käyntiin, vaan pudotuspeleihinkin piti hakea vauhti jo ensimmäiseltä kierrokselta.

Helsinkiläiset kuitenkin kukistivat mainiossa iskussa keväällä olleen Kärpät kahden jatkoaikavoiton myötä. Makeiden voittojen myötä kyyti oli kuitenkin kylmää Turussa puolivälierien avausottelussa , kun TPS oli parempi lukemin 1-4. Kyseisessä ottelussa oli paljon samaa kuin helsinkiläisten tiistaisessa esityksessä. Dominik Hrachovina venyi kenties kauden helpoimpaan nollapeliinsä miehen jouduttua pysäyttämään kiekko vain 12 kertaa. Vaikka Sebastian Revon laukaus olisi ollut pysäytettävissä, niin helsinkiläisten maalilla torjunut Kevin Lankinen ansaitsee illasta ehdottomasti puhtaat paperit. Myös HIFK:n alivoima toimi moitteettomasti, sillä runkosarjassa 55 ylivoimamaalia takonut Tappara ei onnistunut viiden ylivoimansa aikana kertaakaan maalinteossa. Päinvastoin, erikoistilanteiden vaarallisin tilanne aukesi HIFK:n Jarkko Maliselle, joka spurttasi alivoimalla puolittaiseen läpiajoon.

Tähän helsinkiläisten ilonaiheet illan osalta kuitenkin loppuvat. Kyseessä oli tuttu ilmiö TPS-sarjasta, kun HIFK pelasi mainiosti menneen sarjan jälkeen heikosti. Monet helsinkiläisten kannattajista saattavat tunnistaa ilmiön myös muun muassa keväältä 2011. Tuolloin HIFK kuittasi puolivälierien seitsemännessä ottelussa voiton Jokereista. Välierien avausottelussa Lukko onnistui ryöstämään punapaitojen vaisun esityksen myötä kotiedun, mutta HIFK kuittasi voitot neljästä seuraavasta kohtaamisesta ja eteni finaaliin sekä lopulta aina mestaruuteen asti.

Välierien avaus jätti muutenkin kokonaisuudessaan laimean kuvan. Seitsemän loppuunmyydyn Hakametsän kamppailun jälkeen Tappara pelasi kotikentällään alle 5000 katsojan edessä. Hallitsevan mestarin esityskään ei ollut parhaasta päästä, mutta numerot kuvastavat kamppailua hyvin. Tappara oli juuri parin osuman verran parempi eikä HIFK:lla ollut käytännössä juuri lainkaan maalipaikkoja.

Seuraavassa kamppailussa kaukalossa nähdään varmasti täysin erilainen HIFK, kuten TPS-sarja antoi osoittaa. HIFK pelasi varsinkin otteluiden alut aivan eri sykkeellä kotikaukalossaan. Ottelusarja on vielä nuori, mutta helsinkiläisten on parannettava esitystään roimasti. Tappara on kuitannut nimiinsä jo peräti kahdeksan peräkkäistä varsinaisen peliajan voittoa HIFK:sta.

Välierät saivat välittömästi lisää jännitettä, kun Kai Kantola taklasi Juhani Jasua todella lujaa. Lisäksi Joe Finley teki aivan ottelun loppuhetkillä lähempää tuttavuutta Revon kanssa, joka hämmensi helsinkiläisten päädyssä lauottuaan kiekon reilusti vihellyksen jälkeen kohti HIFK:n maalia. Vaikka avausosa jäikin valjuksi, niin Tapparan ja HIFK:n välisessä ottelusarjassa on edelleen aineksia erittäin kuumaan ottelusarjaan.

Kansikuva: Miikka Jääskeläinen / All Over press