Kommentti: Pelicansin on lunastettava kovat puheet

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

KalPa johtaa Pelicansia hieman yllättäen voitoin 2-0. Kuopiolaiset ovat pelanneet erinomaiset ottelut, mutta ottelusarja on kaikkea muuta kuin ratkennut. Se tosin vaatii isoa tason nostoa lahtelaisilta, kun joukkueet kohtaavat lauantaina kolmannen kerran.

Fyysisyyden ja yllätyksellisyyden piti olla ne aseet, millä Pelicans KalPan kukistaisi. Monien yllätykseksi kuopiolaiset ovat vastanneet Pelicansin fyysisyyteen loistavasti. Erityisen korkealla odotukset Pelicansia kohtaan olivat perjantain kohtaamisessa, kun joukkue pääsi huomattavasti pienempään kotikaukaloonsa, jossa fyysisyyden piti tulla entistä paremmin esiin.

Toisin kuitenkin kävi. KalPa kuittasi ehjällä esityksellä toisen kiinnityksen välieriin. Iso tekijä voittojen taustalla on ollut molemmissa otteluissa kuopiolaisten maalilla torjunut Denis Godla, joka on täyttänyt Eero Kilpeläisen suuret saappaat mainiosti. Lisäksi Jaakko Rissasen johtama KalPan ykkösvitja on ollut huimassa iskussa. Ketju on tehnyt kuopiolaisten viidestä maalista peräti neljä ja hurjassa vireessä oleva Janne Keränen onkin ratkaissut molemmat kamppailut jatkoajalla. Keränen on viimeistellyt edelliseen seitsemään peliin peräti yhdeksän täysosumaa.

Ero Pelicansiin on ollut kärkipelaajien osalta valtava. Kimi Koivisto on viimeistellyt lahtelaisten kaikki kolme osumaa, kun taas muutamat tähtipelaajat ovat olleet kaukana tasostaan. Joukkueen kultakypärää kantava Vili Sopanen on antanut kaksi maalisyöttöä, mutta ollut muun ajan täysin varjojen mailla. Myös Justin Hodgman on keskittynyt pisteiden tekoa enemmän vastustajan kanssa nahisteluun. Pelicans tarvitsee ehdottomasti johtavien pelaajiensa onnistumisia, varsinkin kun Juhani Tyrväinen on ikävän loukkaantumisen takia sivussa saatuaan avauskohtaamisessa kiekon kasvoihinsa.

Ottelusarja on kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi. Petri Matikaisen joukkueet ovat tulleet pudotuspeleissä tunnetuksi venymiskyvystään, ja sitä Pelicansilta vaaditaan nyttenkin. Lahtelaisten kannalta on lohdullista, että molemmat kamppailut ovat kuitenkin venyneet jatkoille asti, vaikka joukkue on ollut kaukana parhaasta tasostaan. Parilla erilaisella pompulla Pelicans voisi johtaa sarjaa, mutta jossittelu on turhaa.

KalPa ei ole tullut viime vuosina tunnetuksi erityisenä kevään joukkueena. Kuopiolaiset ovat voittaneet pudotuspelisarjan edellisen kerran seitsemän vuotta sitten. Peräkkäisiä hävittyjä pudotuspelisarjoja on kertynyt jo kuusi putkeen. Kaudella 2010-11 joukkue putosi puolivälierissä Lukolle, vaikka johti taistoa kahdella voitolla. Vuosi myöhemmin kyyti oli vielä kylmempää, kun Blues kuittasi kuopiolaisten kustannuksella paikan välieriin, vaikka espoolaiset hävisivät kolme ensimmäistä kamppailua.

Lauantain kamppailu on sarjan kannalta todella iso. Mikäli Pelicans kärsisi tappion, niin kyseessä olisi ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun lahtelaiset häviävät enemmän kuin kaksi ottelua putkeen. Pelicansin leirissä on varmasti viime kevät hyvässä muistissa, kun joukkue nousi samassa vaiheessa kahden tappion jälkeen tasoihin HIFK:ta vastaan. KalPan ja Pelicansin sarja onkin kaikkea muuta kuin ohitse, mutta lahtelaisten on hiljalleen alettava lunastamaan kovia puheitaan.

Jännitys tiivistyy Liigassa, kun puolivälierät jatkuvat lauantaina. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaMikäli sinulla ei ole vielä Ruutua, niin saat koodeja kätevästi käyttöösi täältä.

Kansikuva: All Over Press